• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Tort de fructe de pădure - rețeta fără coacere

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Cauți inspirație pentru un desert savuros și răcoros, de sezon? Fie că-l pregătești cu o ocazie specială, fie că îți dorești doar să te răsfeți cu o gustare dulce, un tort de fructe de pădure este întotdeauna o alegere potrivită - și nu orice tort, ci unul care nu necesită coacere!

    Vrei să încerci și tu rețeta de astăzi? Iată ce ingrediente sunt necesare și care sunt etapele de preparare!

     

    Ingrediente pentru tortul de fructe de pădure fără coacere

     

     

    Tortul de astăzi va avea la final o crustă crocantă, pentru realizarea căreia vei avea nevoie de:

    • 250 de grame de biscuiți;
    • 50 de grame de zahăr;
    • 70 de grame de unt Oldenburger, pe care îl poți achiziționa de pe foodconcierge.ro;

    Pentru prepararea cremei asigură-te că ai la îndemână produsele din lista de mai jos:

    • 500 de grame de mascarpone;
    • 250 de grame de brânză fină Philadelphia, a cărei textură este cremoasă și fină și care este perfectă pentru cheescake-uri și torturi fără coacere;
    • 150 de grame de zahăr pudră;
    • O linguriță de esență de vanilie;
    • 250 ml de smântână dulce; propunerea noastră este să folosești smântâna pentru frișcă Oldenburger, obținută din lapte proaspăt de vacă;
    • Un praf de sare. 

    Pentru jeleu sunt necesare următoarele ingrediente:

    • Coajă de lămâie;
    • 200 de grame de vișine; îți recomandăm vișinele congelate de la Edenia, de pe site-ul nostru;
    • 70 de grame de zahăr;
    • 2 lingurițe de gelatină;
    • Apă. 

    Nu doar gustul, ci și aspectul sunt importante atunci când pregătești un tort. Pentru decor poți folosi:

     

    Pașii pentru prepararea rețetei de tort de fructe de pădure 

     

    1. Prepararea crustei crocante

    • Pentru început este necesar să sfărâmi biscuiții într-un blender până ce devin pudră;
    • Între timp, poți topi și untul la foc mic, după care lasă-l puțin să se răcească;
    • Adaugă zahărul peste biscuiți, în blender, amestecă-le din nou timp de câteva secunde, după care toarnă deasupra și untul topit;
    • Așază amestecul într-o tavă rotundă cu marginea detașabilă și presează-l foarte bine, până ce grosimea stratului rămâne de 2-3 cm. 
    1. Pregătirea cremei

    • Adaugă într-un castron crema de brânză, smântâna lichidă, crema de mascarpone, coaja de lămâie, lingurița de vanilie și 2-3 linguri de zahăr și amestecă-le pe toate până obții o cremă fără cocoloașe;
    • Mixează mai apoi compoziția cu un mixer; aceasta trebuie să capete o consistență densă (să se întărească);
    • Toarnă compoziția obținută pentru crusta preparată deja. 
    • Lasă totul la frigider în timp ce treci la prepararea jeleului. 
    1. Prepararea jeleului 

    • Într-o cratiță adaugă vișinele congelate și zahărul, iar mai apoi toarnă apă peste ele atât cât să fie acoperite. Lasă-le să fiarbă la foc mare pentru 5-7 minute. 
    • La finalul timpului de fierbere, pune compoziția în robotul de bucătărie și mixează totul până ce rezultă un piure. Lasă-l deoparte, la răcit. 
    • Între timp, ocupă-te de gelatină; pune-o într-un vas cu apă, amestecă și așteaptă ca gelatina să se umfle circa 5 minute.
    • Pune gelatina la cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde, pentru a se topi complet. 
    • Amestecă gelatina cu piureul de vișine. 
    • Toarnă compoziția astfel obținută în mijlocul tăvii cu cheescake; aceasta se va distribui către margini. 
    • Pentru a căpăta consistența necesară, tortul trebuie să stea la frigider cel puțin 6 ore - ideal este să-l lași la rece toată noaptea. 
    • Înainte de a-l servi, scoate marginile detașabile ale tăvii și decorează cu zmeură, fructe de pădure, vișine și fulgi de migdale. 

     

     

     

    Propunerile foodconcierge pentru un tort rapid 

     

    Dacă ai poftă de ceva dulce și cauți o rețetă foarte rapidă, îți sugerăm să mizezi pe deserturile ready to eat care fac parte din oferta noastră. Printre cele mai savuroase deserturi din selecția noastră se numără și:

    1. Cheesecake-ul american, cu brânză, smântână, aromă de lămâie și vanilie, pe blat din aluat fraged. 
    2. Tarta franțuzească cu mere caramelizate, un adevărat deliciu perfect pentru orice ocazie. 
    3. Tarta cu umplutură de brânză dulce și cacao, desertul care amintește de plăcintele pe care bunica le pregătea în copilărie.
    4. Tarta cu prune și scorțișoară, perfectă pentru masa de sărbători dar nu numai.  

    Toate aceste produse sunt gata de servire, ele necesitând doar câteva ore de decongelare la frigider. 

    Răsfață-te cu o gustare dulce și răcoroasă pentru vară și încearcă rețeta de tort cu fructe de pădure, fără coacere. Dacă vrei să diversifici meniul de deserturi, încearcă și tartele noastre cu brânzeturi și fructe!

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum