• Meniu
 • Cosul meu

  0 produse

  Termeni si conditii

  Termenii si conditiile generale aplicabile clienților website-ului www.foodconcierge.ro.

   

  Aspecte Generale

   

  Acest document contine termenii si conditiile generale aplicabile accesarii si utilizarii de catre dumneavoastra a website-ului www.foodconcierge.ro la adresa https://www.foodconcierge.ro (denumit in continuare „FoodConcierge.ro"/ „Website-ul”) si/ sau utilizarii in orice alt mod a informatiilor disponibile pe sau facute disponibile prin FoodConcierge.ro, respectiv cuprinse in newsletter-ele noastre sau pe paginile noastre de socializare.

  FoodConcierge.ro este operata de si se afla sub controlul societatii EDENIA FOOD TRUCK SRL, o companie membra a grupului MACROMEX, cu sediul in Calea Dorobanti, Nr.32, Cladirea Corp B, Etaj 6, Sector 1, Bucuresti, cod 010513, inregistrata la Registrul Comerțului Bucuresti sub nr. J40/4712/2013, avand CUI: RO 31484253.

  Orice utilizare a acestui Website si/ sau a serviciilor sale va fi considerata un accept al termenilor si conditiilor continute in prezentul document. De asemenea, comandarea și cumpărarea de produse de pe acest Website, este supusă acestor termeni și condiții.

  In situatia in care nu sunteti de acord cu prevederile prezentului document, va rugam sa parasiti FoodConcierge.ro si sa nu mai accesati acest Website, respectiv să nu plasați comenzi pentru produse pe Website.

  Societatea isi rezerva dreptul de a modifica/actualiza acest document oricand si in orice fel. Modificarile respective vor intra in vigoare din momentul in care vor fi publicate pe Website. Prin urmare, va invitam sa recititi periodic prezentul document. In situatia in care, in orice moment, nu sunteti de acord cu schimbarile aduse prezentului document, aveti posibilitatea de a nu mai utiliza FoodConcierge.ro.

   

  1. Definitii

   

  In acest document, urmatorii termeni au sensul specificat mai jos:

  1. Client – inseamna orice Utilizator, persoana fizica ce actioneaza in nume propriu sau in numele si pe seama unei persoane juridice, si/ sau persoana juridica (prin intermediul unei persoane fizice ce actioneaza in numele acesteia) care acceseaza FoodConcierge.ro și plaseaza o Comanda;
  2. Continutul FoodConcierge.ro – inseamna orice informatii, imagini foto si/sau video, simboluri, logo-uri, marci, materiale, denumiri si orice alte date disponibile pe sau prin FoodConcierge.ro, respectiv continute in newsletter-ele noastre, pe paginile noastre de socializare sau in orice alt produs care este realizat sau pus la dispozitie de FoodConcierge.ro, precum si orice alte astfel de informatii in legatura cu Serviciile puse la dispozitie prin FoodConcierge.ro;
  3. Comanda – inseamna orice comanda de Produse plasata de catre Client prin intermediul Website-ului;
  4. Cont – inseamna sectiunea specifica a Website-ului prin care Clientul este obligat sa se autentifice prin introducerea de date cu caracter personal (nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa, cod postal etc.) pentru a beneficia de posibilitatea plasarii unei Comenzi. 
  5. FoodConcierge.ro/Website – inseamna website-ul www.foodconcierge.ro, precum si paginile noastre disponibile in retelele de socializare precum Facebook, Instagram, etc;
  6. Societatea, noi, al nostru, noua etc – inseamna societatea EDENIA FOOD TRUCK S.R.L., cu datele de identificare mentionate mai sus;
  7. Serviciu - inseamna serviciul de comert electronic prin intermediul caruia Clientul are posibilitatea de a achizitiona Produse folosind mijloace electronice si/ sau orice alte mijloace de comunicare la distanta, astfel cum se mentioneaza in Termeni si Conditii;
  8. Produs - inseamna orice articol ce poate fi achizitionat contra cost prin intermediul FoodConcierge.ro, pe baza Comenzii plasate de Client si confirmate de FoodConcierge.ro;
  9. Politica de confidentialitate – inseamna politica de prelucrare a datelor cu caracter personal ale Utilizatorilor si Clientilor, pusa la dispoziția acestora pe FoodConcierge.ro;
  10. Termeni si Conditii – inseamna termenii si conditiile generale de accesare si utilizare a FoodConcierge.ro, astfel cum ar fi modificati si/ sau completati in timp;
  11. Utilizator – inseamna orice persoana fizica care acceseaza FoodConcierge.ro;
  12. Valoarea de Referință – inseamna valoarea afisata pe Website pentru o cantitate prestabilita dintr-un anumit Produs care se vinde in pachete a căror greutate poate varia astfel incat greutatea finala a pachetului este cunoscută numai la momentul pregatirii comenzii;
  13. Valoarea Finala - valoarea finala a unui Produs care se vinde in pachete cu greutate variabila.

   

  2. Proprietate intelectuala 

   

  2.1 Drepturi de autor

   

  Continutul FoodConcierge.ro, precum si orice alt material avand legatura cu FoodConcierge.ro sunt protejate, printre altele, de legislatia privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala si legislatia conexă.

  Toate drepturile de autor, drepturile conexe dreptului de autor si alte drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv dar fara a se limita la toate drepturile de a folosi, de a modifica, adapta sau publica, asupra Continutului FoodConcierge.ro, inclusiv asupra textelor, imaginilor, sunetului, software-ului si oricaror altor materiale de pe FoodConcierge.ro apartin Societății sau unor terti parteneri ai Societatii.

  Utilizatorii au permisiunea de a parcurge Website-ul si de a reproduce extracte prin tiparire, exclusiv in interes personal, in scopuri informationale, si cu conditia ca, in toate aceste reproduceri, sa apara anuntul referitor la dreptul de autor mentionat mai sus. Nicio reproducere sau parte a FoodConcierge.ro nu poate fi vanduta sau distribuita pentru castig comercial si nici nu poate fi modificata sau incorporata in nicio alta lucrare sau publicatie, indiferent daca sunt pe hartie sau in format electronic, si nici nu pot fi transmise catre nicio alta pagina de Internet. Orice alta forma de utilizare este interzisa, nefiind permisa nicio actiune care ar putea aduce atingere drepturilor detinute de Societate sau de catre orice alt tert.

  In cazul in care considerati ca un anumit continut aflat pe site-ul foodconcierge.ro incalca drepturile dvs., inclusiv cele de proprietate intelectuala, sunteti rugat sa trimiteti un email la foodconcierge@macromex.com in care sa aratati care sunt drepturile pe care le considerati incalcate si sa anexati dovezi corespunzatoare ca sunteti titularul drepturilor respective, daca este cazul, pentru a permite administratorilor Website-ului sa analizeze solicitarea si sa actioneze in conformitate pentru inlaturarea acestor aspecte.

   

  2.2 Marci inregistrate

   

  Toate marcile inregistrate prezentate in aceasta pagina de Internet sunt proprietatea partenerilor Societatii sau a grupului MACROMEX. Este strict interzisa utilizarea neautorizata a oricarei marci inregistrate aflate in aceasta pagina de Internet. Orice incalcare adusa drepturilor de proprietate intelectuala este pasibila de sanctiune conform legilor in vigoare.

   

  3. Limitari ale utilizarii Website-ului

   

  Accesarea acestui Website echivaleaza din partea dumneavoastra cu declaratia ca sunteti de acord sa folositi Website-ul, Continutul FoodConcierge.ro si Serviciile numai in scopuri legale. 

   

  Aceasta inseamna ca va obligati:

  1. Sa nu modificati, copiati, distribuiti, transmiteti, afisati, publicati, reproduceti, acordati licente, creati produse derivate, transferati sau vindeti orice fel de informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul FoodConcierge.ro;
  2. Sa nu permiteti si sa nu  autorizati vreo terta persoana sa foloseasca FoodConcierge.ro pentru a transmite sau a receptiona materiale prohibite de orice legi sau dispozitii legale in vigoare, cum ar fi, spre exemplu, materiale cu continut obscen, amenintator, agresiv, defaimator, rasist etc;
  3. sa nu desfasurati si sa nu permiteti desfasurarea activitatilor de cracking sau hacking, sau a atacurilor de genul "negarea serviciului" (Denial of Service). Va atragem atentia ca Utilizatorii care incalca securitatea FoodConcierge.ro, a sistemelor sau retelelor serverelor pe care acesta este mentinut pot fi actionati in instanta, civil si penal.

  Va atragem atentia ca incalcarea obligatiilor de mai sus atrage raspunderea dvs pentru oricare prejudiciu ocazionat noua sau oricaror terti, in conditiile legii. 

  De asemenea, va rugam sa aveti in vedere ca Societatea nu este raspunzatoare pentru niciun prejudiciu suferit de oricare persoana (inclusiv Utilizatorii sau Clientii), ca urmare a accesarii si folosirii Website-ului in mod incorect, nelegal sau cu incalcarea sau ignorarea Termenilor si Conditiilor.

   

  4. Produse si Preturi

   

  Produsele alimentare comercializate prin intermediul FoodConcierge.ro sunt impartite in diferite categorii, fiecare Produs fiind insotit de o descriere individuala ce permite Clientului sa ia cunostinta de informațiile esențiale cu privire la caracteristicile Produsului inainte de plasarea unei Comenzi.

  Descrierea aferenta fiecarui Produs, ingredientele si preturile Produselor prezente pe acest Website sunt informative si pot fi schimbate de catre FoodConcierge.ro fara o instiintare prealabila, aceasta modificare neimpactand in niciun mod Produsele pentru care a fost confirmata o Comanda plasata de catre Client. De asemenea, imaginile folosite pe Website pentru descrierea Produselor sunt utilizate exclusiv cu titlu de prezentare si nu reprezinta o obligatie contractuala a FoodConcierge.ro, prin urmare pot exista diferente intre un Produs si imaginea utilizata pe Website.

  Existenta Produselor pe stoc este verificata in momentul primirii Comenzii Clientului. In masura in care Produsele comandate nu se afla pe stoc, temporar sau permanent, veti fi informat in acest sens si se vor aplica dispozitiile Sectiunii 6 de mai jos.

  Societatea poate publica, la discretia sa, pe Website informatii despre Produse si/sau promotii valabile intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

  Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile Produselor afisate pe FoodConcierge.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA., cotele de TVA aplicabile fiind cele aflate in vigoare la data plasarii Comenzii de catre Client. Orice modificări legale survenite cu privire la cuantumul acestei taxe se vor reflecta in pretul Produselor prezente pe Website in momentul intrarii in vigoare a actului normativ respectiv. Orice alte taxe suplimentare cu privire la anumite categorii de Produse vandute pe Website la un moment dat vor fi incluse in pretul acestora. 

  Preturile Produselor afisate pe Website nu includ taxa de livrare.

  Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de Produse sau pentru o anumita perioada.

  Desi depunem toate efoturile sa evitam acest lucru, este posibil ca preturile Produselor afisate pe Website sa contina erori. In cazul in care constatam acest lucru cu privire la oricare Produse ce fac obiectul unei Comenzi, va vom informa despre eroarea identificata inainte de a confirma Comanda, oferindu-va posibilitatea de a anula Comanda sau de a plasa Comanda avand in vedere pretul corectat.

  Societatea isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor Produselor prezente pe FoodConcierge.ro fara a realiza o informare prealabila a Clientilor. Odata confirmata de catre noi o Comanda, nu vom mai modifica pretul de cumparare aplicabil Comenzii respective.

   

  5. Inregistrare, parole si responsabilitati

   

  Accesul dvs. pe FoodConcierge.ro este gratuit si nu necesita crearea unui Cont. De asemenea, plasarea unei comenzi nu este condiționată de crearea unui cont de utilizator sau inregistrarea in orice alta modalitate pe Website.

  Orice Utilizator sau Client cu varsta de peste 18 ani se poate inregistra pe Website prin crearea unui Cont completand formularul corespunzator, existent pe site-ul FoodConcierge.ro. 

  Pentru crearea unui Cont, Utilizatorul trebuie sa furnizeze numele, prenumele, adresa de e-mail, numarul de telefon, adresa de facturare, adresa de livrare si sa defineasca o parola. Prin crearea Contului, Utilizatorul confirma ca are varsta de peste 18 ani, fiind responsabil intru totul pentru veridicitatea acestui aspect.

  Contul de utilizator poate fi creat si de catre o persoana juridica, prin intermediul unei persoane fizice care actioneaza in numele si pe seama acesteia.

  Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui parola de acces in Cont. FoodConcierge.ro nu va va cere niciodata parola contului dumneavoastra prin mesaje sau apeluri telefonice nesolicitate. Va sfatuim, deci, sa nu dezvaluiti aceasta parola persoanelor care va cer acest lucru. Mai mult, va recomandam sa faceti log-off/ sign out din contul dvs, la sfarsitul fiecarei sesiuni de utilizare a acestuia. Va sfatuim, de asemenea, sa inchideti fereastra browser-ului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in FoodConcierge.ro, daca ati folosit FoodConcierge.ro in timp ce erati logat(a) in Contul de utilizator. Aceste sfaturi sunt destinate sa reduca pericolul de acces al unor persoane neautorizate la informatiile dumneavoastra personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public (in cafenele, spre exemplu).

  Prin crearea Contului de utilizator va manifestati acceptarea prealabila a Termenilor si Conditiilor de utilizare a site-ului FoodConcierge.ro si a Politicii de Confidentialitate a FoodConcierge.ro. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre Clienti si Societate.

  Clientul este obligat sa furnizeze date reale, exacte si complete la crearea Contului, asa cum este indicat în formularul de înregistrare, si sa actualizeze, atunci cand este necesar, datele de inregistrare pentru ca acestea sa fie conforme realitatii. Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a Comenzii plasate de catre Client pe Website prin intermediul Contului de utilizator. 

  Pentru corectarea eventualelor erori intervenite in momentul introducerii datelor de identificare  in procesul de creare a Contului de utilizator (cu exceptia adresei de e-mail) sau pentru actualizarea datelor introduse initial, Clientul -poate accesa secțiunea Contul meu și, apoi, în secțiunea Adrese din meniul din stânga ecranului, butonul "Editare".

  Va rugam sa completati în mod corect formularul, sa indicati persoana pe numele careia se emite factura fiscala si adresa de livrare. 

  ATENTIE! Punerea la dispozitie a unei adrese de e-mail valabile si care va apartine este esentiala pentru incheierea si executarea contractului dintre Clienti si Societate, orice informatii legate de comanda si Produsele comandate fiind transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii Comenzii. 

  Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, va rugam sa indicati acest lucru prin debifarea optiunii. Daca adresa de livrare, adresa de facturare sau ambele nu sunt aceleasi cu adresele pe care le aveti inregistrate in contul de utilizator de pe WebSite, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a Comenzii, va rugam sa introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru Comanda respectiva.

  Avand in vedere posibilitatea ca Termenii si Conditiile de utilizare si Politica de Confidentialitate sa fie modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile acestui site.

  Clientul este singurul responsabil pentru pastrarea confidentialitatii si securitatii oricaror date ale Contului sau de utilizator precum si pentru efectuarea oricaror activitati de catre el sau de catre orice alta persoana care acționează prin intermediul Contului sau creat pe acest Website. Contul de utilizator este doar pentru uzul personal al fiecarui Client si nu se poate transfera.

  Societatea isi rezerva dreptul de a dezactiva/suspenda Contul de utilizator fără acordarea unui termen de preaviz si fara nicio despagubire, după înstiintarea prealabila a Clientului printr-un e-mail, daca Clientul nu respecta in mod corespunzator Termenii si Conditiile, Politica de Confidentialitate sau orice alte politici relevante ale Societatii disponibile pe Website, sau exista motive justificate de a considera ca respectivul Cont este utilizat in scopuri ilegale de catre detinatorul sau. 

  In masura in care Clientul doreste stergerea Contului sau de utilizator, acesta are această posibilitate, insa precizam ca aceasta optiune nu este valabila intre momentul plasarii unei comezi si momentul livrarii unei comenzi. Pentru stergerea contului, Utilizatorul va accesa sectiunea „Contul meu” și, apoi sectiunea "GDPR" din meniul din stanga ecranului. Stergerea contului nu va conduce la stergerea informatiilor cu privire la comenzile plasate. Pentru detalii cu privire la prelucrarea datelor personale ulterior ștergerii contului, va rugam sa consultati Politica de confidentialitate

   

  6. Comanda online

   

  Pot comanda online doar Clientii care declara si selecteaza pentru livrarea Comenzii o adresa din Bucuresti si Ilfov.

   

  6.1 Plasarea și confirmarea Comenzii. Incheierea Contractului.

   

  Clientul poate plasa o comanda online pe Website atat prin intermediul unui Cont de utilizator cat si fara crearea unui cont de utilizator.

  Pentru a plasa o comanda online pe Website, Clientul trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

  1. Daca doreste plasarea Comenzii prin intermediul unui Cont de utilizator, Clientul trebuie sa se autentifice in Contul de utilizator. Daca clientul nu are Cont de utilizator, acesta isi poate crea cont. In partea superioara a Website-ului se regaseste meniul ce cuprinde sectiunea “Contul meu”/“Creeaza cont”. 

  In cazul Clientilor noi, acestia se vor putea autentifica numai dupa primirea e-mail-ului de confirmare a inregistrarii Contului nou creat.

  1. In cazul in care Utilizatorul intentioneaza plasarea unei comenzi fara crearea unui cont, acesta va urma pasii de mai jos pentru plasarea comenzii, iar la finalul introducerii datelor sale acesta va bifa casuta „Nu crea cont de client”.
  2. Clientul consulta gama de Produse prezentate pe Website in diferite categorii, alege Produsele dorite in functie de specificatiile fiecaruia (marca, caracteristici principale etc.), si le adauga in cosul de cumparaturi, selectand pentru fiecare cantitatea dorita. Produsele adaugate sunt afisate in sectiunea “Cosul Meu”. Un Produs adaugat in cosul de cumparaturi este disponibil pentru achizitie sub rezerva existentei acestuia in stoc la momentul trimiterii comenzii.. Adaugarea unui Produs in cosul de cumparaturi, fara a trimite/ finaliza Comanda, nu atrage dupa sine inregistrarea Comenzii si nici rezervarea Produsului respectiv. Astfel, in situatia putin probabila in care Produsul adaugat in cosul de cumparaturi nu mai este in stoc la momentul finalizarii Comenzii, Clientul nu va putea finaliza Comanda cu privire la Produsul in cauza.
  3. In momentul vizualizarii sectiunii „Cosul Meu”, Clientul are la dispozitie posibilitatea introducerii unui cod de reducere in casuta aferenta acestuia denumita „Cod Cupon”. Acest cod de reducere are o valabilitate temporara, poate fi oferit Clientilor de catre FoodConcierge.ro periodic, in cadrul anumitor promotii sau campanii si, prin utilizarea lui, Clientii pot beneficia de anumite reduceri aplicabile sumei finale a Cosului de cumparaturi. Va rugam insa sa aveti in vedere ca nu ne asumam o obligatie de a oferi reduceri sau de a lansa oricare promotii sau campanii in acest sens. Termenii si conditiile promotiei sau campaniei vor fi anuntate separat.
  4. Pentru a finaliza Comanda, Clientul trebuie sa selecteze metoda de plata in conformitate cu dispozitiile sectiunii 7 a prezentului document.

  Prin finalizarea Comenzii, Clientul confirma ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte si complete.

  Fiecarei Comenzi plasate in Website i se va atribui un numar unic de comanda, numar ce poate fi folosit in urmarirea si identificarea acesteia.

  Comanda odata plasata nu poate fi modificata. Daca un Client doreste modificarea unei Comenzi, acesta poate folosi chat-ul de pe site in zilele lucratoare, intre orele 08:30 – 17:30 sau poate transmite un e-mail la adresa: foodconcierge@macromex.com. Daca, fata de stadiul de pregatire al Comenzii la momentul primirii apelului sau e-mail-ului Clientului, este posibila efectuarea unor modificari, acestea vor fi efectuate de catre operatorul Societatii. Va rugam insa sa aveti in vedere ca nu ne asumam o obligatie de a modifica o Comanda plasata.

  Plasarea unei Comenzi reprezinta manifestarea de vointa a Clientului de cumparare a Produselor selectate, conform descrierii acestora si la pretul afisat pe Website. In masura in care Produsele nu sunt disponibile pe stoc sau exista o eroare cu privire la preturile afisate pe Website, Clientul va fi informat ca atare inainte de confirmarea comenzii oferindu-i-se posibilitatea de a modifica sau anula Comanda conform dispozitiilor de mai jos. 

  Prin finalizarea si plasarea Comenzii de Produse cu greutate variabila, Clientul confirma ca a inteles ca Valoarea Finala a acestora poate diferi de Valoarea de Referinta, astfel cum este descris mai jos, si ca este de acord cu incheiere contractului in aceste conditii.

  Clientii sunt incurajati sa citeasca pagina fiecarui Produs pentru a-i cunoaste caracteristicile, iar pentru informatii complete sa verifice mentiunile de etichetele Produselor, la ridicarea Comenzii si inainte de orice consum sau utilizare.

  1. Dupa trimiterea comenzii, Clientul primeste un e-mail de confirmare a primirii Comenzii de catre noi si a faptului ca aceasta este in curs de verificare. E-mail-ul va cuprinde atat lista tuturor Produselor comandate cat si costul aferent transportului acestora la adresa de livrare.

  ATENTIE! E-mail-ul de confirmare a plasarii Comenzii are rol informativ cu privire la faptul că Societatea a primit Comanda si aceasta este in curs de verificare, dar nu reprezinta contract si nici acceptarea sau confirmarea Comenzii de catre Societate. 

  1. Dupa procesarea Comenzii, verificarea stocurilor si a altor elemente legate de Comanda plasata, Clientul va primi din partea Societatii un e-mail de confirmare a Comenzii.

  ATENTIE! Contractul dintre Client si Societate se considera incheiat doar atunci cand Societatea trimite e-mail-ul de confirmare a Comenzii catre Client. 

  Va informam ca, odata incheiat, contractul nu este stocat in mod distinct de catre FoodConcierge.ro si nu este accesibil Clientului. Clientul va avea insa acces la Comanda in sectiunea "Comenzi" din Cont. Comanda impreuna cu e-mailul de confirmare a Comenzii si acesti Termeni si Conditii reprezinta contractul dintre parti.

  1. Confirmarea Comenzii depinde de disponibilitatea Produselor in stocurile Societatii. In eventualitatea in care apar dificultati de aprovizionare (indisponibilitate temporara) sau daca Produsele nu se mai afla in stoc (indisponibilitate permanenta), Societatea va informa Clientul prin e-mail cu privire la posibilitatea acestuia de inlocuire a Produselor cu alte Produse de calitate si valoare egale aflate in stoc. 

  In cazul in care nu doreste inlocuirea Produselor, Clientul are dreptul de a anula sau modifica total sau partial Comanda si, daca pretul a fost achitat, de a i se returna valoarea Comenzii (total sau partial, in functie de optiunea Clientului de a anula sau modifica Comanda total sau partial). Clientul isi va exercita acest drept prin transmiterea unui e-mail la adresa foodconcierge@macromex.com sau in modalitatile mentionate in e-mail-ul prin care este informat despre indisponibilitatea Produselor comandate. Va rugam sa aveti in vedere ca anularea unei Comenzi prin alte modalitati nu va fi luata in considerare. Sumele supuse restituirii vor fi restituite Clientului intr-un termen de 10 (zece) zile lucratoare de la anularea Comenzii de catre Client in una din modalitatile mentionate mai sus, in contul bancar din care a fost efectuata plata acesteia sau intr-un alt cont bancar indicat in mod expres de catre Client. Dispozitiile referitoare la valoarea minima a Comenzii, necesara pentru a beneficia de transport gratuit, raman aplicabile.

  Daca doreste inlocuirea Produselor, Clientul trebuie sa confirme acest lucru. In lipsa unei confirmari exprese a Clientului cu privire la inlocuirea Produselor in termen de 2 (doua) zile lucratoare de la trimiterea e-mail-ului Societatii cu privire la cele de mai sus, Comanda va fi considerata anulata, iar Societatea va returna Clientului sumele achitate de acesta in termenul mentionat mai sus, care va incepe sa curga de la expirarea termenului de confirmare a inlocuirii Produselor.

  1. Produsele cu greutate variabila. Unele Produse sunt pregatite de producator si ambalate în pachete cu greutate variabila. Aceste Produse sunt marcate pe Website prin mentiunea "se cantareste". In situatia particulara a Produselor cu greutate variabila, Valoarea Finala a Comenzii va fi determinata la momentul pregatirii Comenzii, prin selectarea pachetului care va fi livrat Clientului. 

  Clientul va fi informat in mod corespunzator cu privire la Valoarea Finala a Comenzii prin factura  ce poate fi accesata prin link-ul disponibil in e-mail-ul de confirmare a Comenzii. Contractul va fi incheiat pentru cantitatea de Produs si Valoarea Finala mentionate in factura. Prin urmare, suma afisata pe Website in momentul plasarii Comenzii pentru aceste Produse este doar orientativa, urmand ca, la confirmarea Comenzii, sa fie comunicata catre Client Valoarea Finala. 

  Plasarea unei comenzi de Produse cu greutate variabila reprezinta acordul Clientului cu privire la determinarea Valorii Finale in aceasta modalitate.

  In cazul in care comanda are o Valoare Finala mai mica decat Valoarea de Referinta, si anume atunci cand greutatea Produselor din pachetul care se va livra Clientului este mai mica decat greutatea standard a pachetului afisata pe Website, va fi retrasa de pe cardul Clientului doar suma aferenta Valorii Finale. Pentru o mai buna intelegere, precizam ca, la momentul plasarii comenzii Clientului, se va bloca in contul Clientului contravaloarea totală a Comenzii, raportat la Valoarea de Referinta, insa daca exista diferente, suma retinuta in plus va fi restituita/ deblocata in contul de pe care s-a efectuat plata. In situatia in care Valoarea Finala este mai mare decat Valoarea de Referinta, va vom contacta pentru a stabili modalitatea de achitare a diferentei.

   

  6.2 Anularea Comenzii de catre Client

   

  Produsele sunt exceptate de la dreptul de retragere potrivit art. 16 lit. d) din OG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

  Fara a aduce atingere acestui aspect, Societatea ofera Clientului posibilitatea de a anula Comanda pana la momentul livrarii comenzii, prin transmiterea unei notificari prealabile pe e-mail la foodconcierge@macromex.com sau pe chat-ul de pe site. In cazul anularii Comenzii dupa expedierea Produselor, costul livrarii va fi suportat de catre Client, Societatea urmand a restitui Clientului sumele achitate de acesta pentru Produse, mai putin sumele aferente livrarii. Va rugam sa aveti in vedere faptul ca expedierea Produselor poate avea loc  loc intr-un termen relativ scurt dupa confirmarea Comenzii, astfel ca din momentul confirmarii Comenzii, pot deveni oricand incidente dispozitiile de mai sus privind suportarea de catre Client a costului livrarii.

   

  6.3 Refuzul Comenzii de catre Societate

   

  Societatea poate refuza Comanda efectuata de catre Client prin transmiterea unei notificari Clientului conform prezentei sectiuni.

  In caz de refuz al Comenzii, contractul dintre Client si Societate nu este incheiat si niciuna dintre parti nu va mai fi obligata sa il incheie. 

  In aceasta ipoteza, nicio parte nu va mai avea vreo obligatie fata de cealalta parte, cu exceptia celor mentionate in mod expres in Termeni si Conditii, respectiv nicio parte nu va fi indreptatita sa pretinda celeilalte daune-interese.

  Societatea poate refuza o Comanda si incheierea Contractului cu Clientul in urmatoarele cazuri:

  • adresa Clientului nu se afla in aria de livrare a Societatii;
  • datele furnizate de catre Client sunt incomplete si/sau incorecte;
  • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de plati agreat de Societate;
  • lipsa Produselor din stoc.

  In masura in care pretul aferent Comenzii a fost deja achitat de catre Client, Societatea va restitui sumele corespunzatoare conform sub-sectiunii (h) a Sectiunii 6.1 de mai sus.

   

  6.4 Restrictionarea Comenzilor

   

  Societatea isi rezerva dreptul de a restrictiona/suspenda posibilitatea Clientului de a plasa Comenzi pe Website, in cazul in care considera ca actiunile acestuia i-ar putea cauza vreun prejudiciu si/ sau ca acesta se afla intr-o situatie de incalcare a Termenilor si Conditiilor. Intr-o astfel de situatie, Clientul se poate adresa Societatii la numarul la adresa de e-mail foodconcierge@macromex.com.

  Societatea nu poate fi tinuta raspunzatoare in nicio situatie in care Clientul utilizeaza orice informatii false/incorecte pentru a se inregistra/autentifica sau pentru a plasa și/ sau plăti Comenzi pe Website. Subliniem ca, prin deschiderea Contului de utilizator si/sau plasarea de Comenzi, Clientul confirma ca are varsta de peste 18 ani si are dreptul si capacitatea de a plasa si achita contravaloarea Produselor comandate, prin mijloacele de plata folosite.

   

  7. Modalitati de plata

   

  Produsele comandate vor fi achitate prin plata online cu cardul, online cu card de tichete Edenred sau cu cardul la livrare.

  In masura in care Clientul doreste efectuarea platii prin transfer bancar, acesta ne poate transmite o solicitare in acest sens prin e-mail la: foodconcierge@macromex.com. Societatea nu va proceda la livrarea Comenzii pana in momentul in care contul Societatii nu este creditat cu contravaloarea Produselor comandate. In acest caz, termenele de livrare vor incepe sa curga doar de la momentul in care contul Societatii a fost creditat cu contravaloarea Produselor comandate.

  Nota: FoodConcierge.ro nu inregistreaza, nu stocheaza si nu poate vizualiza informatiile cardului bancar cu care efectuati plata.

   

  8. Livrarea Produselor

   

  Comenzile plasate pe site-ul https://FoodConcierge.ro se livreaza doar in Bucuresti si judetul Ilfov.

  Astfel, livrarea se face pe raza municipiului Bucuresti si in judetul Ilfov dupa confirmarea Comenzii conform Sectiunii 6.1, sub-sectiunea (g), cu respectarea orelor si zilelor de livrare mentionate mai jos.

  In cazul in care termenele de livrare a Comenzii suporta modificari, Clientul va fi informat in prealabil, in mod corespunzator, de catre reprezentantii Societatii, printr-o notificare trimisa la adresa de e-mail.

  Livrarile se fac in zilele de luni si joi intre orele 10 - 19. Astfel comenzile plasate de vineri (dupa ora 17:00) pana miercuri (pana la ora 17:00) se vor livra joi, iar comenzile plasate de miercuri (dupa ora 17:00) pana vineri (ora 17:00) se vor livra luni. Fac exceptie zilele libere de sarbatoare legala, pentru care livrarea se va amana pentru urmatoarea zi de livrare.

  Garantam livrarea Produselor in conditii optime, respectand temperaturile atat pentru produsele congelate cat si pentru cele refrigerate, fiind transportate cu masini cu temperatura controlata.

  In cazul in care Clientul doreste livrarea Produselor la usa locuintei, acesta isi da implicit acordul cu privire la ruperea lantului termic in ultima etapa a livrarii.

  Livrarea Produselor se realizeaza in mod gratuit pentru Comenzile de peste 250 de lei. 

  Pentru Comenzile cu o valoare mai mica de 250 de lei, Clientul va achita o taxa de transport in valoare de 25 de lei, indiferent de zona de livrare.

  Societatea isi rezerva dreptul de a proceda oricand la modificarea acestei taxe de transport sau modificarea valorii minime a Comenzii pentru care livrarea se realizeaza in mod gratuit. Comenzile confirmate la momentul modificarii nu vor fi afectate. Pentru Comenzile inregistrate, Societatea nu mai poate modifica taxa de transport aplicabila. 

  La livrarea Produselor, la solicitarea reprezentantului Societatii care face livrarea, Clientul/persoana care ridica Comanda trebuie sa comunice numele persoanei care a plasat Comanda si numarul de Comanda.

  Clientul are obligația de a se prezenta, personal sau prin reprezentant care cunoaste datele initiale ale comenzii (numele Clientului si numarul comenzii) pentru preluarea Produselor la adresa stabilita pentru livrare. Daca Clientul nu se prezinta pentru a prelua livrarea (personal sau prin reprezentant, conform celor de mai sus), Produsele ne vor fi returnate pentru a ne asigura ca raman depozitate in conditii optime avand in vedere natura acestora. Clientul va fi informat prin e-mail/ telefonic cu privire la acest aspect si se va stabili o noua data de livrare. In aceasta situatie, Clientul va achita o taxa de transport suplimentara de 25 de lei. Ne rezervam dreptul de a nu inmana Produsele in masura in care Clientul nu achita taxa de transport suplimentara.

   

  9. Returnarea Produselor

   

  Potrivit Art. 16 lit. d) din OG 34/2014, „sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce privește contractele la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale următoarele: [...] d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid; [...]”

  In acord cu prevederile legale mentionate mai sus, Foodconcierge.ro comercializeaza produse alimentare, care, prin natura lor, sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid si, prin urmare, nu pot fi returnate.

  Foodconcierge.ro comercializeaza produse congelate care nu pot fi recongelate dupa decongelare. Temperatura minima de pastrare este de -18°C. Va rugam sa cititi cu atentie data pana la care poate fi consumat Produsul. A nu se consuma dupa data de expirare inscriptionata pe ambalaj. Deoarece comercializam prin acest serviciu Produse perisabile, Produsul congelat nu poate fi returnat.

  Va rugam sa verificati coletul la primire, sa verificati ambalajul pentru a nu fi deteriorat iar in cazul in care observati ambalaj/ produs deteriorat sau desigilat va rugam sa ne contactati la adresa de mail foodconcierge@macromex.com.

   

  10. Protectia datelor cu caracter personal

   

  In momentul inregistrarii ca utilizator al Website-ului FoodConcierge.ro, vi se vor solicita o serie de date personale,  numele si prenumele, adresa de e-mail, numar de telefon mobil si adresa de facturare /adresa livrare, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului.

  In ceea ce priveste datele personale incluse in formularul de contact, va informam ca acestea vor putea fi utilizate de catre un reprezentant al Societatii pentru orice modificari sau detalii privind Comanda sau livrarea Comenzii dvs.

  Pentru detalii privind prelucrarea datelor cu caracter personal si modalitatea de exercitarea a drepturilor dumneavoastra va rugam sa consultati Politica de Confidentialitate, disponibila pe site-ul nostru: https://foodconcierge.ro/confidentialitate.

   

  11. Limitarea responsabilitatii

   

  Va rugam sa aveti in vedere ca imaginile Produselor sunt prezentate pe Website doar cu titlu de exemplu si prezentare, iar Produsele livrate pot diferi de imagini.

  Societatea nu va fi raspunzatoare fata de niciun Client/ Utilizator datorita urmatoarelor aspecte: (a) utilizarea de catre Client/ Utilizator sau imposibilitatea Clientului/ Utilizatorului de a utiliza Website-ul si/ sau de a plasa Comenzi; (b) declaratiile sau conduita oricarui tert in ceea ce priveste Website-ul; (c) diferente intre imaginile Produselor prezentate pe Website si Produsele livrate; (d) diferentele de greutate a pachetelor de Produse cu greutate variabila, acestea fiind de natura Produselor respective, si (e) orice defecte de program, virusi, „cai troieni" sau entitati similare, care pot fi transmise Website-ului sau prin acesta de catre un tert.

  De asemenea, Societatea nu va raspunde de utilizarea Website-ului sau continutului acestuia altfel decat in limita prevederilor prezentelor Termeni si Conditii.

   

  12. Website-uri conexe

   

  Website-ul FoodConcierge.Ro va poate oferi, in anumite pagini, link-uri automate la alte website-uri ale Societatii sau ale altor companii membre ale grupului Macromex. Va rugam ca, inainte de a utiliza aceste website-uri, sa cititi cu atentie paginile referitoare la termenii si conditiile de utilizare si Politica de confidentialitate aferente fiecarui website.

  De asemenea, website-ul FoodConcierge.Ro va poate oferi, in anumite pagini, link-uri automate la alte pagini de internet, relevante pentru un anumit aspect al website-ului nostru, dar care nu sunt controlate si operate de catre Societate sau de alte companii membre ale Grupului MACROMEX. Aceste website-uri conexe sunt proprietatea unor terti si sunt administrate de acestia. Faptul ca pe website-ul nostru exista link-uri la aceste website-uri conexe nu inseamna neaparat ca Societatea este asociata cu oricare dintre aceste website-uri sau cu proprietarii lor. Va rugam sa verificati intotdeauna ce companie opereaza sau detine website-urile in cauza, consultand termenii si conditiile si politica de confidentialitate aferente acestora.

  Societatea ofera doar posibilitatea accesarii website-urilor conexe. Nici Societatea, nici alta companie membra a grupului Macromex, nici agentii sau angajatii lor nu pot fi facuti raspunzatori pentru vreun risc de orice natura cu privire la continutul acestor website-uri mentionate mai sus. Nicio informatie din aceste website-uri mentionate mai sus nu a fost verificata sau garantata de Societate sau de vreo alta companie, membra a Grupului Macromex, sau de agentii sau angajatii acestora.

  In cazul accesarii unor website-uri conexe, puteti reveni la site-ul FoodConcierge.ro dand click pe icon-ul "Back" din browserul de internet sau scriind din nou adresa acestui Website.

   

  13. Recenzii, comentarii si alte tipuri de comunicari

   

  Numai persoanele care au cont si sunt logate pe Website pot posta pe Website recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut, pot trimite sugestii, idei, pot pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat acestea: (i) nu au un continut de natura ilegala, obscena, amenintatore, defaimatore, (ii) nu incalca dreptul la intimitate sau dreptul de proprietate intelectuala al oricarei persoane; si (iii) nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. 

  In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false.

  FoodConcierge.ro are dreptul, dar nu si obligatia, de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori. FoodConcierge.ro nu isi asuma obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe FoodConcierge.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate.

  Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe FoodConcierge.ro, va dati acordul catre Societate pentru mentionarea numelui dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale FoodConcierge.ro.

  FoodConcierge.ro are dreptul, dar nu obligatia, de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Website. FoodConcierge.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru niciunul dintre materialele postate de catre terte parti pe Website. FoodConcierge.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

   

  14. Publicitate

   

  FoodConcierge.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la Produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor.

   

  15. Incetarea Contractului

   

  Contractul dintre Client si Societate inceteaza prin executare la momentul livrarii Comenzii catre Client, sub conditia realizarii platii de catre Client in oricare din modalitatile agreate conform dispozitiilor sectiunii 7 din prezentele Termeni si Conditii.

  De asemenea, contractul va inceta prin anularea Comenzii de catre Client conform acestui document.

   

  16. Dispozitii Finale

   

  FoodConcierge.ro poate fi accesat din diferite alte tari din intreaga lume, fiecare dintre acestea avand o legislatie diferita de cea din Romania. Termenii si Conditiile, respectiv Contractul ce se incheie intre Client si Societate sunt redactate in limba romana si vor fi guvernate de si interpretat in conformitate cu legislatia din Romania.

  In cazul oricaror incidente aparute din sau legat de utilizarea si Continutul acestui Website se va urmari soluționarea lor pe cale amiabilă, prin mediere, sau, in masura in care partile nu ajung la un acord in acest mod, prin recurgerea la instanțele judecătorești competente din Romania.

   

  Actualizat la data de 16.12.2021