• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Somon la cuptor cu legume country grill

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

    file somon pe farfurie alaturi de felii de lamaie

     

    Astăzi îți propunem să experimentezi aroma unui preparat delicios, gata în doar câteva zeci de minute. Pregătește acasă un somon la cuptor cu legume, alegerea sănătoasă și savuroasă, ideală pentru toți membrii familiei. Supriza? Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de o mână de aur în bucătărie pentru ca rezultatul final să fie unul de excepție. Așadar, ai toate motivele să pregătești acest preparat pentru prânz sau cină. 

    Iată de ce ai nevoie și cum obții un somon fraged la cuptor cu legume country grill!

     

    Ingrediente necesare pentru rețetă 

     

    file somon in tigaie cu mirodenii

     

    • În funcție de numărul porțiilor pe care vrei să le obții, vei putea stabili numărul de porții de somon de care ai nevoie pentru această rețetă. Poți alege pește gata filetat sau poți cumpăra o bucată mai generoasă de somon pe care să o secționezi ulterior după preferințe. 
    • Asigură-te că ai la îndemână și amestecul de legume country grill, disponibil pe foodconcierge.ro, pe care îl vei folosi drept garnitură la pește, dar care poate fi folosit și în salate reci sau calde. Alegând acest produs, ai certitudinea că legumele sunt proaspete și își păstrează proprietățile, datorită metodei de congelare rapidă; în plus, economisești timp prețios, deoarece ele sunt spălate, curățate și tăiate - deci gata de pus în tavă! 
    • O pungă de legume conține cantitatea perfectă pentru 4 porții, iar mixul este format din bucăți de broccoli, dovlecei, ceapă, vinete, ardei roșu și galben, preparate la grătar. 
    • Vei avea nevoie și de puțin unt, pe care îl vei folosi pentru a unge tava de copt. Optează pentru un unt ideal pentru copt - untul Oldenburger, nesărat. 
    • Rețeta necesită și o lingură de ulei de măsline, pentru a unge ingredientele înainte de a fi date la cuptor. 
    • Pentru și mai multă aromă, poți adăuga și busuioc proaspăt sau rozmarin.
    • După gust, mai ai nevoie de: sare, piper, boia afumată, zeamă de lămâie. 

    Dacă folosești somon congelat, este necesar ca acesta să fie decongelat la frigider peste noapte. 


    Rețeta simplă de somon la cuptor cu legume 

     

    Pentru a prepara un somon la cuptor asezonat cu legume delicioase, nu trebuie să fii un bucătar iscusit. Rețeta pe care ți-o prezentăm astăzi este cât se poate de simplă, așadar oricine o poate găti fără probleme. 

    • Începe prin a pregăti o tavă unsă cu untul Oldenburger. 
    • Pune legumele în tavă.
    • Într-o altă tavă, pregătită la fel, adaugă fileurile de somon, nu înainte de a le spăla și de a le șterge cu un prosop de hârtie, pentru a elimina excesul de apă. 
    • Stropește conținutul celor două tăvi cu puțin ulei de măsline. 
    • Presară condimentele (atât peste legumele grill, cât și peste somon), alese după gust. 

    Este necesar ca somonul și mixul de legume să fie gătite separat, deoarece au nevoie de temperaturi diferite, chiar dacă timpul de coacere este același - respectiv 20-30 de minute. Somonul se pregătește la cuptorul setat la 200 de grade Celsius, în timp ce mixul de legume congelate își păstrează savoarea și frăgezimea dacă sunt coapte la 180 de grade (sau în treapta a 4-a pentru cuptoarele pe gaz). 

    Poți începe prin a găti legumele, deoarece se pot încălzi ușor dacă mai este nevoie, atunci când peștele este gata, rămânând la fel de gustoase. La final, adaugă zeamă de lămâie peste somon. 

     

    Știai că…

     

    • Temperatura optimă internă a somonului este cuprinsă între 50 și 60 de grade Celsius?
    • Somonul nu trebuie gătit în exces, pentru că proteinele pe care le conține vor începe să se coaguleze? 
    • Somonul este gata atunci când zona din centru a fileurilor devine opacă?


    Ce alte garnituri poți alege pentru fileurile de somon la cuptor?

     

    file somon pregatit in farfurie

     

    Consumat alături de un mix de legume grill, somonul la cuptor este un preparat cât se poate de sățios, de gustos și de sănătos. Există, însă, și alte variante de garnituri care pun în evidență savoarea acestui pește, fără a aduce un aport caloric ridicat. 

     

    De exemplu, somonul este servit adesea, în meniurile sofisticate, cu sparanghel tras la tigaie sau copt. Dacă te tentează să încerci fuziunea aromelor celor două ingrediente, alege sparanghelul congelat, pe care îl poți comanda de pe site-ul nostru. 

     

    O altă garnitură populară pentru fileul de somon este reprezentată de cartofii natur, cu unt și pătrunjel. Îi poți pregăti acasă, după rețeta clasică sau poți folosi acești cartofi parisienne, care se prepară la cuptor în mai puțin de 10 minute. 
    De asemenea, orezul cu legume este o altă variantă foarte inspirată de garnitură pentru somon. 

     

    Pregătește și tu această rețetă simplă și sănătoasă, pe placul celor mici și al celor mari! Alege produsele foodconcierge.ro, secretul unor preparate care îți lasă gura apă!

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum