• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Salată de vinete cu maioneză

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

    salata de vinete in castron

     

    Salata de vinete este o specialitate culinară întâlnită în culturile gastronomice orientale, devenită tot mai populară și în țările occidentale. Acest preparat nu lipsește nici de pe mesele românilor, fiind deseori inclus în meniurile de sărbători. Deși există și varianta simplă, de post, noi îți propunem o versiune și mai gustoasă: descoperă, deci, rețeta de salată de vinete cu maioneză!

     

    Salată de vinete - rețeta rapidă 

     

    La foodconcierge.ro știm cât de prețios este timpul, de aceea ne dorim să îți oferim de fiecare dată alternative rapide în ceea ce privește mesele, dar și gustări savuroase. Așa cum te-am obișnuit deja, îți prezentăm rețete rapide, simplu de realizat datorită produselor ready-to-cook pe care ți le punem la dispoziție pe site-ul nostru. 

    Prin urmare, dacă îți dorești să prepari rapid o salată de vinete delicioasă, alege vinetele coapte și tocate de la Edenia. Cu ajutorul acestui produs scapi de operațiunile complicate de coacere, decojire și tocare a legumelor, tot ce ai de făcut fiind să le decongelezi în frigider (temperatura optimă este de 2-4 grade), cu aproximativ 12 ore înainte de a le găti. Vinetele Edenia nu conțin conservanți și sunt disponibile pe foodconcierge.ro la un preț foarte avantajos. 

    Așadar, iată lista de ingrediente de care ai nevoie pentru acest preparat rapid:

    • o pungă de vinete congelate și tocate Edenia, care are 450 de grame;
    • 3 ouă (doar gălbenușurile);
    • 150 de ml de ulei;
    • o ceapă;
    • zeamă de lămâie;
    • sare. 

     

    Cum se prepară vinetele cu maioneză 

     

    1. După ce ai decongelat vinetele Edenia, adaugă peste ele sare, zeamă de lămâie și gălbenușurile de ou. 
    2. Amestecă totul și adaugă, treptat, uleiul. În acest mod, maioneza se prepară în același timp cu vinetele, deci nu va fi nevoie să o pregătești separat. 
    3. Când salata capătă consistența dorită, adaugă și ceapa care a fost tocată în prealabil. Amestecă din nou. 
    4. La final, dacă este cazul, mai poți adăuga sare. 

     

    Salata de vinete cu maioneză este gata de servire. O poți consuma cu lipii sau pe felii de pâine, ca aperitiv pentru masa de prânz, la micul dejun sau oricând simți nevoia să iei o gustare. 

     

    Rețeta clasică de salată de vinete

     

    salata de vinete in castron rustic

     

    Pentru rețeta clasică de vinete este necesar să coci legumele pe toate părțile. Vei avea nevoie de aproximativ 1.5 kg, în funcție de soiul vinetelor. Mai apoi, va trebui să le cureți și să le lași la scurs timp de 2-3 ore. Abia după ce zeama s-a scurs, vinetele se pot toca mărunt. În continuare, vei urma aceeași pași ca și în cazul rețetei prezentate anterior.

     

    Surpriza din meniu: Vol au vent cu salată de vinete și tabouleh

     

    Vol au vent cu salată de vinete

     

    Dacă vrei să experimentezi savoarea salatei de vinete într-o funziune culinară inedită, încearcă rețeta care ar putea fi, fără probleme, surpriza din meniu! Vol au vent cu salată de vinete și tobouleh este ușor de preparat, chiar dacă denumirea te duce cu gândul la un fel de mâncare sofisticat și dificil de obținut. 

     

    De fapt, această gustare de origine franțuzească este gata în doar câteva zeci de minute și reprezintă o gustare delicioasă și cât se poate de...cochetă! Iată cum să pregătești în propria bucătărie vol au vent și de ce anume ai nevoie pentru un preparat reușit!

     

    Ingrediente pentru vol au vent cu salată de vinete și tabouleh

     

    • O jumătate de aluat pentru foietaj Edenia (adică 400 de grame), pe care îl poți comanda de pe site-ul nostru. Aluatul este fraged și pufos, foarte potrivit pentru produsele de patiserie dulci sau sărate; se decongelează la temperatura camerei înainte de a-l integra în diverse preparate. 
    • O pungă de vinete coapte de la Edenia (cu gramajul de 450 de grame);
    • O cană de apă caldă;
    • Un ou; 
    • 1 ceapă roșie;
    • 2 roșii medii;
    • 1 cățel de usturoi;
    • O lingură de semințe de susan (poți folosi și mac);
    • 2 legături de pătrunjel;
    • 50 grame de bulgur;
    • 1 linguriță de pastă de tahini; 
    • 4 linguri de ulei de măsline;
    • 2 linguri de zeamă de lămâie;
    • Sare.

     

    Mod de preparare

     

    Vol au vent


    Înainte de a începe să prepari această rețetă, asigură-te că vinetele Edenia s-au decongelat. Mai apoi, urmează pașii de mai jos:

     

    1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. 
    2. Pune la fiert bulgurul timp de 20-25 de minute.
    3. Între timp, întinde aluatul de foietaj și decupează, cu ajutorul unei forme, floricele (sau cercuri de aluat, în funcție de formele pe care le ai). Va fi necesar un număr par de astfel de floricele din aluat, deoarece jumătate dintre ele vor fi decupate în mijloc pentru a acomoda umplutura de vinete. 
    4. Unge părțile nedecupate cu ou bătut, lipește deasupra partea decupată a florii, iar mai apoi unge-o și pe aceasta cu ou. 
    5. Presară deasupra susan și mac. 
    6. Înainte de a le pune la cuptor, folosește o furculiță pentru a înțepa partea inferioară a blatului; în acest fel, aluatul va crește progresiv, iar floricelele vor căpăta o formă deosebită. 
    7. Lasă totul la cuptor timp de 15-20 de minute, până ce prind o nuanță aurie. 
    8. După ce sunt gata, lasă-le la răcit, iar între timp pregătește umplutura. 
    9. Amestecă vinetele coapte, tocate și dezghețate cu pasta de tahini, usturoi pisat și 3 linguri de ulei de măsline. Adaugă sare după gust și amestecă bine. 
    10. Pregătește salata tabouleh: primul pas este să toci pătrunjelul, mai apoi adaugă și ceapa și roșiile tocate, de asemenea, foarte mărunt. 
    11. Pentru a finaliza salata tabouleh, adaugă și o lingură de ulei de măsline, sucul de lămâine, bulgurul (scurs în prealabil) și asezonează cu sare. 
    12. Folosește salata de vinete pentru a umple aluatul și deasupra adaugă salată tabouleh. Poftă bună!

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum