• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Rețete simple cu avocado: 3 idei inedite

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Dacă obișnuiai să mănânci avocado ca gustare sau la micul dejun, pregătit într-un sos guacamole, este momentul să-ți diversifici meniul cu noi rețete inedite care integrează printre ingrediente acest fruct exotic. 
    Îți propunem, astăzi, o versiune de pizza cu avocado, o cremă de mazăre cu avocado și o rețetă specială de salată de boeuf care conține, printre altele, și cel mai nutritiv aliment!

     

    Rețeta nr. 1: Pizza cu avocado 

     

     

     

    Ce spui despre o gustare rapidă, pe care o poți pregăti în doar 15 minute? Prima dintre rețetele de astăzi este o pizza quattro formaggi cu avocado–un mix inedit care îți va răsfăța papilele gustative! Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea sa:

    • O pizza Quattro Formaggi de la Edenia, o pizza delicioasă cu blat subțire disponibilă și pe site-ul nostru la un preț special;
    • Două fructe de avocado–poți alege fructele înjumătățite Avocado Hass de pe foodconcierge.ro
    • 2 căței de usturoi;
    • suc de lămâie;
    • 10 roșii cherry;
    • o legătură de leurdă;
    • 10 g de sos picant;

    Cantitățile furnizate mai sus sunt suficiente pentru 2 porții; dacă ai o familie numeroasă, sau dacă îți aștepți prietenii în vizită, suplimentează cantitatea de ingrediente astfel încât să poți organiza un festin pe cinste!


    Cum prepari pizza cu avocado?

     

    1. Taie roșiile cherry pe jumătate și așază-le pe marginea blatului de pizza (pe care nu trebuie să-l decongelezi înainte). 
    2. Adaugă câteva fire de leurdă în centrul blatului și dă pizza la cuptor timp de 10 minute, la cuptorul preîncălzit după cum urmează:
    3. La cuptoarele electrice la 225 de grade C
    4. La cuptoarele cu aer circulant la 180 de grade C
    5. La cuptoarele pe gaz, setează treapta 4-5
    6. Între timp, taie jumătățile de avocado mărunt, la fel ca usturoiul și restul de leurdă rămasă. Amestecă-le într-un bol, cu puțin sos picant. 
    7. Adaugă și sucul de la jumătate de lămâie; acesta nu doar că va conferi un gust ușor acrișor preparatului, dar, de asemenea, va preveni oxidarea fructului de avocado. 
    8. La finalul celor 10 minute, scoate pizza din cuptor, las-o să se răcească puțin și servește-o cu sosul picant cu avocado. Yummy!

     

    Rețeta nr. 2: Crema de mazăre cu avocado

     

     

     

    Fie că-ți plac garniturile sofisticate și sănătoase, fie că vrei să pregătești antreuri delicioase pentru diverse evenimente organizate acasă, îți propunem să încerci rețeta de mazăre cu avocado, gata în doar 15 minute. Pentru 20 de miniporții, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

    • o pungă de mazăre fină congelată de la Edenia; produsul poate fi comandat de pe foodconcierge.ro, la un preț foarte accesibil;
    • 2 fructe de avocado - poți opta pentru jumătățile Avocado Hass. Pentru această rețetă fructele trebuie să fie decongelate anterior;
    • 50 de grame de unt Oldenburger, de asemenea, unul dintre cele mai apreciate produse din portofoliul nostru;
    • o ceapă;
    • 2 căței de usturoi;
    • 5 demibaghete ciabatta de 120 de grame fiecare. Comandă-le rapid de pe foodconcierge.ro!
    • 30 de ml de suc de lămâie;
    • 20 de ml de ulei de măsline;

     

    Mod de preparare 

     

    1. Pune la topit, la foc mediu, untul și uleiul de măsline. 
    2. Adaugă ceapa și usturoiul tăiate mărunt și călește-le la foc mic până ce devin translucide. Nu uita să amesteci din când în când. 
    3. Adaugă mazărea Edenia (congelată). 
    4. Asezonează cu sare și piper după gust și lasă la călit pentru încă 3 minute. 
    5. Adaugă apă în oală, atât cât să acopere ingredientele și fierbe totul la foc mediu pentru cca. 8 minute. La final, scurge zeama. 
    6. Toacă mărunt bucățile de avocado (pe care l-ai decongelat în prelabil) și pune-l peste mazăre, împreună cu zeama de lămâie. 
    7. Cu ajutorul unui blender, pasează compoziția folosind o treaptă de viteză adecvată pentru a obține o pastă de consistență medie. 

    Servește crema de mazăre cu avocado pe felii de demibaghetă prăjite și tocmai ai obținut o gustare cu design aspectuos și gust delicios!


    Rețeta nr.3: Salată de Boeuf cu avocado 

     


     

    Îți place salata de Boeuf clasică? Te provocăm să încerci și o versiune inedită a acestui preparat, care înlocuiește carnea cu avocado. Iată care sunt ingredientele necesare pentru a o prepara acasă:

    • o pungă de amestec pentru salata de boeuf de la Edenia, pe care o poți comanda de pe foodconcierge.ro;
    • 3 castraveți murați;
    • 1 tijă de țelină apio;
    • 4 fructe de avocado. Mizează, și de această dată, pe produsul Avocado Hass de pe site-ul nostru; A! Știai că Hass este cel mai popular soi de avocado?!
    • o lămâie;
    • 50 de ml de ulei de măsline;
    • sare și piper după gust;
    • opțional, pentru decor, poți folosi câteva frunze de valeriană. 
    •  

    Pașii pentru pregătirea salatei 

     

    1. Pune apă la fiert și, când aceasta dă în clocot, adaugă un praf de sare, amestecul de salată Boeuf de la Edenia (congelat) și lasă să fiarbă la foc mediu pentru cca. 7 minute. 
    2. Taie 3 fructe de avocado în cubulețe (păstrează 2 jumătăți pentru mai târziu).
    3. Toacă și țelina și castraveții murați și pune-le peste amestecul Edenia. 
    4. Mixează cu grijă toate legumele și asezonează cu sare și piper după gust. 
    5. Într-un bol, pune cele două jumătăți de avocado rămase, tocate, de asemenea, cubulețe, iar, peste ele adaugă zeama de lămâie, sare și un pic de ulei.  
    6. Folosește mixerul pentru a pasa aceste amestec până ce obții o maioneză fină. 
    7. Toarnă maioneza peste legume și amestecă pentru omogenizare. 
    8. Creează un decor demn de cele mai sofisticate restaurante cu ajutorul unui inel de formare în interiorul căruia pui salata. Nu uita nici de frunzele de valeriană, care adaugă culoare acestui preparat!

     

    Cum alegi fructe de avocado perfecte pentru consum?

     

     


    Dacă ești un fan al acestui fruct minune, probabil, știi deja cum să alegi un avocado perfect, gata de consum. Și, totuși, nu ar strica să afli câteva secrete de care să ții cont, atunci când mergi la cumpărături:
    Cu cât un avocado este mai copt, cu atât el va fi mai moale și mai închis la culoare. 
    Poți verifica dacă un avocado este copt apăsând ușor în zona codiței, care ar trebui să fie moale. 
    Dacă ai ales avocado mai crud, pune-l într-un bol cu fructe până se coc. O altă modalitate de a favoriza procesul de coacere este depozitarea sa într-o pungă din hârtie. De regulă, fructul de avocado se coace în maxim 8 zile. 

    Încearcă rețetele noastre de astăzi folosind produsele disponibile pe foodconcierge.ro! 

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum