• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Rețeta de sparanghel la tigaie

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Sparanghelul este considerat un aliment foarte sănătos. Ba chiar mai mult decât atât, acesta și-a câștigat pseudonimul de ”hrană a regilor”, tocmai datorită calităților nutritive pe care le oferă. 

    Fiind o excelentă garnitură pentru orice tip de carne, dar și pentru preparatele vegetariene, trebuie să descoperi și tu cum se gătește corect sparanghelul. La fel ca alte legume, acesta nu trebuie gătit în exces, pentru că-și va pierde gustul autentic și proprietățile. 

     

     

    1. Rețeta de sparanghel la tigaie
    2. Mod de preparare
    3. Cum poți asocia sparanghelul la mesele principale ale zilei?
    4. Sparanghelul la micul dejun
    5. Sparanghelul la prânz
    6. Sparanghelul la cină
    7. De ce să alegi sparanghelul congelat de la Edenia?

     

    Rețeta de sparanghel la tigaie 

     

    Cauți o soluție rapidă pentru a găti cina ta și a celor din familie? Rețeta de sparanghel la tigaie este gata în doar câteva minute și necesită o listă foarte scurtă de ingrediente. Iată care sunt acestea și cum să le folosești pentru a crea acest preparat simplu:

    • Sparanghel verde; recomandăm produsul nostru ready to cook, sparanghelul verde congelat de la Edenia, gata curățat și pregătit pentru a fi utilizat în rețete diverse. 
    • O lingură de unt; alege untul Oldenburger cu 82% grăsime, care va conferi preparatului un plus de savoare;
    • Zeamă de lămâie (poți folosi și lime);
    • 1-2 căței de usturoi;
    • Pătrunjel;
    • Sare și piper după gust - untul Oldenburger nu este sărat, deci poți fi generos cu cantitatea de sare pe care o adaugi.

     

    Mod de preparare

     

    În cazul în care folosești sparanghelul congelat de la Edenia, vei sări peste o serie de etape care există, de altfel, atunci când alegi sparanghel proaspăt. Practic, tot ce trebuie să faci este să scoți din congelator sparanghelul, lăsându-l câteva minute la temperatura camerei, după care îl poți pregăti. Sparanghelul proaspăt, pe de altă parte, trebuie în primul rând spălat; mai apoi, rupe capetele lemnoase. Pasul următor constă în uscarea sparanghelului cu șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de apă. 

    În continuare, indiferent de opțiunea ta, încinge untul într-o tigaie și călește sparanghelul timp de 3-4 minute (în cazul celui proaspăt). Sparanghelul trebuie să capete o culoare verde crud, de aceea timpul de gătire în cazul celui congelat ar putea crește cu maximum 2-3 minute. Atenție, însă, nu ține prea mult pe foc hrana regilor  - aceasta se va înmuia excesiv și va căpăta o nuanță maronie, deloc plăcută. 

    La finalul timpului de gătire, ia tigaia de pe foc, adaugă sucul de lămâie sau de lime, asezonează cu sare și piper și adaugă și usturoiul dat prin presă în prealabil. Presară pătrunjel tocat pe deasupra pentru decor și rețeta este gata de servire!

     

    Cum poți asocia sparanghelul la mesele principale ale zilei?

     

    Sparanghelul este o legumă primăvăratică, însă aceasta este disponibilă în magazine pe toată durata anului. De altfel, te poți bucura de sparanghelul congelat oricând, acesta regăsindu-se și în oferta foodconcierge.ro. Iată cum poți asocia această legumă delicioasă în mesele tale zilnice.

     

    Sparanghelul la micul dejun


     

    Nu obișnuiești să servești mese copioase la începutul zilei, însă iei pe grabă o mică gustare? Pregătește un sparanghel la tigaie cu parmezan ras, brânză Feta sau brânzî de capră. Dacă vrei să te bucuri de o masă mai sățioasă,pregătește un mic dejun format din același sparanghel călit în unt, ouă ochiuri și sos olandez. Suna delicios, nu-i așa?! Și, dacă preferi omleta, trebuie să știi că și ea poate fi asociată fără probleme cu câteva tije de sparanghel!

     

    Spranghelul la prânz 

     

     

    Pentru un prânz sănătos, sparanghelul este un ingredient esențial. Pregătește-l după rețeta propusă de noi și combină-l cu o friptură de carne de vită gătită ușor în sânge. O altă variantă, la fel de savuroasă și de sănătoasă este și fileul de pește gras (de exemplu, somonul). Tarta cu sparanghel se poate transforma într-un prânz foarte gustos, ideal pentru a fi servit chiar și la birou. 

     

    Spranghelul la cină 

     

     

    Se spune că cina trebuie să fie întotdeauna cea mai ușoară masa a zilei, iar noi suntem complet de acord cu acest lucru. De aceea, îți propunem ca seara să servești doar legume, care se digeră ușor și care nu-ți vor amenința silueta! Încearcă ciupercile la grătar, alături de o porție de mămăliguță și de tijele de sparanghel trase la tigaie cu puțin unt. 

     

    De ce să alegi sparanghelul congelat de pe foodconcierge.ro?

     

    Sparanghelul congelat de pe foodconcierge.ro este un produs ready to cook, ceea ce înseamnă că te va ajuta să economisești timp prețios pentru etapele de pregătire a legumelor. În plus, acesta este blanșat înainte de congelare, lucru care asigură păstrarea calităților sale. Așa cum probabil știi deja, blanșarea reprezintă modalitatea de pregătire a alimentelor prin opărirea rapidă a acestora, pentru un interval scurt de timp. Mai apoi, legumele de introduc sub jet de apă rece sau în gheață. 

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum