• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Rețeta de lasagna cu vită și sos de roșii

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Dacă apreciezi bucătăria italiană, trebuie să guști o lasagna preparată după rețeta tradițională, cu sos bechamel și sos ragu bolognese. Acest preparat cu o istorie controversată a avut multe versiuni de-a lungul timpului, însă, noi am ales-o pentru tine pe cea mai delicioasă dintre ele! 
    Descoperă rețeta de lasagna cu multă carne de vită și sos de roșii din belșug:

     

    Lista ingredientelor de care ai nevoie pentru sosul ragu bolognese

     

     

    • 350 de grame de carne de vită tocată (de preferat, mai grasă);
    • 150 g de piept de porc tocat;
    • 200 ml de passată;
    • un litru de supă (poate fi de carne sau de legume);
    • un morcov;
    • o ceapă;
    • 2-3 roșii mari;
    • 1-2 tije de țelină;
    • 2-3 linguri de ulei de măsline;
    • 50 g de unt Oldenburger cu 82% grăsime;
    • 100 ml de vin alb (sec);
    • sare și piper, după gust. 

     

    Ingredientele necesare pentru sosul bechamel 

     

    • 1 litru de lapte;
    • 100 g de unt;
    • 100 g făină;
    • piper alb;
    • sare.

    Pe lângă aceste ingrediente, vei mai avea nevoie pentru montarea lasagnei și de 500 de grame de foi de lasagna uscate și de 250 de grame de parmezan ras. 


    Lasagna cu vită și sos de roșii, după rețeta italienilor

     

     

    Rețeta de astăzi este una destul de elaborată, mai ales, că îți recomandăm să pregătești sosul ragu alla bolognese cu o zi înainte de a finaliza preparatul. O idee foarte bună este chiar să conservi sosul pregătit în avans în borcane, pe care să le depozitezi în frigider. Oricum ai proceda, e important să urmezi pașii de mai jos pentru ca rezultatul să fie unul de excepție:

    1. încinge uleiul de măsline și pune untul la topit într-o tigaie antiaderentă; 
    2. adaugă ceapa și călește-o ușor;
    3. pune în tigaie carnea tocată de vită și  pieptul de porc tocat, morcovii și țelina;
    4. amestecă totul foarte bine, astfel încât carnea să se rumenească uniform;
    5. după ce s-a prăjit puțin carnea, stinge sosul cu vinul alb; pentru ca acesta să-și elibereze aroma, dă flacăra aragazului mai mare;
    6. adaugă sucul de roșii și roșiile tăiate cuburi;
    7. toarnă în tigaie și 500 ml de supă de legume sau de carne și lasă totul la fiert, la foc mic, sub capac, timp de 90 de minute, amestecând din când în când;
    8. dacă este necesar, mai poți adăuga supă;
    9. la final, asezonează totul cu piper măcinat și cu sare.


    Iată care sunt pașii pentru a pregăti sosul bechamel:

    1. alege o cratiță încăpătoare și pune untul la topit;
    2. adaugă făina și amestecă bine cu telul timp de 2-3 minute, setând un foc mediu;
    3. între timp, într-un alt vas, pune laptele la fiert și adaugă-l treptat peste rântașul alb;
    4. ai grijă să amesteci continuu, pentru a evita formarea cocoloașelor;
    5. la final, adaugă condimentele. 

     

    Cum se montează lasagna?

     

     

    Dacă sosurile sunt gata, este timpul să te apuci de montat lasagna. Înainte de asta, însă, mai gustă o dată compoziția și asigură-te că este destul de condimentată. De asemenea, sfatul nostru este să alegi tăvi adânci, de dimensiunii medii, în care să încapă perfect foile de lasagna. Pentru început, toarnă două linguri de sos alb pe fundul tăvii, după care pune doi foi de lasagna. Toarnă un polonic de sos bechamel și uniformizează-l, după care așează un alt strat de foi și un polonic de sos ragu, peste care presară parmezan. Repetă operațiunea până ce finalizezi cele 6 rânduri de foi (peste care vei pune doar bechamel).

    Gata, acum tot ce ai de făcut este să pui lasagna la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute. Setează funcția de distribuire a căldurii sus-jos, cu ventilație, adică treapta medie sau mare la cuptoarele pe gaz. După ce le scoți din cuptor, poți presăra din nou parmezan. 

     

    Cum te poți bucura rapid de o lasagna cu vită și sos de roșii


    Deși, timpul de coacere al lasagnei clasice nu este unul foarte îndelungat, totuși, pregătirea rețetei este destul de solicitantă, din punct de vedere al timpului. Așadar, dacă vrei să te bucuri rapid de un preparat delicios, poți alege lasagna cu vită și sos de roșii de la Edenia, produs disponibil pe foodconcierge.ro. 

     

     

     

    Vorbim despre un produs gata preparat, pregătit după rețeta autentică italienească, gata de servire după doar 20-30 de minute de coacere la cuptor. Ba, chiar mai mult decât atât, lasagna de la Edenia poate fi încălzită și în cuptorul cu microunde, pentru doar 9-10 minute. 

    Îți urăm, deci, poftă bună!

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum