• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Pulpe de pui la cuptor cu sos cremos de smântână

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

    pulpe de pui cu sos cremos de smantana cu verdeata

     

    Pulpele de pui sunt folosite frecvent în rețetele românești, fie că sunt gătite la cuptor, pe grătar sau prăjite. Dacă îți dorești să te delectezi cu un preparat mai special, care să cuprindă acest ingredient, îți sugerăm să experimentezi savoarea unor pulpe de pui la tavă, cu sos cremos de smântână. Un fel de mâncare ideal pentru prânz, care poate fi servit alături de garnitura preferată, alături de cei dragi!


    Ingrediente pentru rețeta de pui cu smântână la cuptor 

     

     

    • 4 pulpe mari de pui (ideal pentru 4 porții); poți adăuga și un pui întreg, dacă gătești pentru toată familia. Noi îți recomandăm puiul Coquelet de Bretagne de la Edenia, un puișor de fermă foarte apreciat pentru gustul său autentic, dar și pentru carnea fină și fragedă. Comandă-l la un preț avantajos de pe foodconcierge.ro;
    • 500 de grame de smântână lichidă - dacă vrei un sos cu o consistență cât mai cremoasă, alege un produs cu minim 20% grăsime. De exemplu, smântâna Oldenburger are 32% grăsime și este disponibilă pe site-ul nostru;
    • 220 de grame de cașcaval ras (sau, după preferințe, un mix de brânzeturi);
    • 2-3 căței de usturoi;
    • sare și piper. 

    Opțional, poți folosi și alte condimente, precum chimenul, paprica sau rozmarinul, dacă îți place gustul acestor ierburi și mirodenii aromate. 


    Cum prepari pulpele de pui cu smântână, la cuptor


    pulpe de pui cu smantana si verdeata la cuptor

     

    În mod normal, pentru această rețetă, poți realiza mai întâi o marinadă pentru carne. Vei avea nevoie, în acest caz, de mixul de condimente menționat mai sus, de sare și piper și de o parte din smântâna lichidă. Amestecă-le pe toate într-un bol mare, adaugă usturoiul pisat și lasă carnea în marinada astfel obținută fie câteva zeci de minute, fie peste noapte, la frigider. Ai grijă să o acoperi cu o folie alimentară de plastic sau de aluminiu. 
    Poți trece, însă, peste acest pas dacă nu ești un fan al condimentelor cu gust intens, limitându-te doar la sare și piper. După ce ai spălat și secționat corespunzător puiul, așază bucățile de carne într-o tigaie rece, cu pielea în jos. Toarnă deasupra smântâna (sau marinada, după caz), astfel încât, carnea să fie bine acoperită. Între timp, preîncălzește cuptorul la 190 de grade C sau la treapta cea mai înaltă, dacă ai un aparat de gătit cu gaz. 
    Următoarea etapă constă în acoperirea tăvii cu folie de aluminiu sau cu un capac termorezistent. Tot acum poți pune preparatul în cuptor, unde se va coace timp de 20 de minute. La finalul acestui interval de timp, scoate cu grijă folia și presară deasupra cașcavalul ori mixul de brânzeturi. Mai lasă tava la cuptor încă 15 minute (optând pentru un program cu ventilație), însă, supraveghează preparatul cu atenție pentru că brânzeturile trebuie doar să gratineze, nu să se ardă. La final, vei obține niște pulpe de pui suculente și fragede, îmbibate într-un sos cremos de smântână. 

     

    Rețeta de coquelet cu muștar și smântână la cuptor 

     

    coquelet cu mustar si smantana la cuptor alaturi de cartofi prajiti si salata

     

    Suntem convinși că, de îndată ce vei pregăti acest preparat, vei fi cucerit de savoarea cărnii de pui în combinație cu sosul de smântână. De aceea, îți propunem să încerci și o altă rețetă care mizează pe acest mix absolut delicios. Descoperă, în continuare, rețeta de Coquelet cu muștar și smântână, fel de mâncare inspirat din bucătăria franceză. 


    Ingrediente de care ai nevoie


    Pentru 2 porții, sunt necesare următoarele ingrediente:

    • 1 pui Coquelet de Bretagne de la Edenia (care are 550 g);
    • 200 de ml de smântână pentru gătit; de asemenea, o poți alege pe cea Oldenburger, pe care ți-am recomandat-o și pentru rețeta anterioară;
    • 150 de ml de lapte;
    • 1-2 linguri de ulei;
    • 3-4 linguri de muștar;
    • 3-4 căței de usturoi;
    • 2 crenguțe de cimbru;
    • ceapă verde;
    • sare și piper. 

     

    Mod de preparare

     

    1. Dezgheață puiul peste noapte, în frigider;
    2. Înainte de a-l găti, lasă carnea la temperatura camerei timp de jumătate de oră;
    3. Curăță și pârlește puiul, după care presară sare peste el și așază-l într-o tavă antiaderentă. 
    4. În interiorul puiului, bagă un cățel de usturoi și o crenguță de cimbrișor. 
    5. Folosind o pensulă specială, unge carnea cu ulei și presară deasupra cimbru și piper. 
    6. Pune tava în cuptor la 180 de grade C, pentru circa 20 de minute. Întoarce-l pentru a se rumeni uniform pe ambele părți și mai lasă încă 20 de minute.
    7. Cât timp puiul este la cuptor, te poți ocupa de pregătirea sosului. Amestecă muștarul cu laptele și cu smântâna, adaugă cimbrul și usturoiul rămas, tocat mărunt. 
    8. Toarnă sosul în tava în care ai carnea, la finalul celor 40 de minute, după care mai lasă puiul să se coacă timp de 10 minute pe fiecare parte. 
    9. Ceapa verde tocată se adaugă direct în farfurie, pentru decor și pentru un plus de savoare. 

     

    Garnituri pentru puiul la cuptor cu sos de smântână

     

    cartofi prajiti alaturi de sos de rosii

     

    Pentru oricare dintre cele două rețete ai opta, ai nevoie de o garnitură care să le însoțească și care să le potențeze aroma. Recomandarea noastră este ca, atât în cazul puiului Coquelet cu muștar cât și în cazul pulpelor de pui cu smântână, să alegi cartofii dulci congelați de la Edenia. Îi poți pregăti în tigaie, la cuptor sau în friteuză, bucurându-te de gustul lor aparte. Dacă îi preferi copți, lasă-i la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C timp de aproximativ 20-25 de minute. Nu uita să-i întorci o dată la jumătatea timpului de gătire. 

    Pe lângă cartofii dulci, poți pregăti și o salată verde cu puțină ceapă. Poftă bună!

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum