• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Prăjitură cu vișine congelate

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

    prajitura cu visine intreaga

     

    Dacă tânjești după un desert care îmbină perfect gustul dulce sau parfumat cu arome ușor acrișoare, trebuie să încerci prăjitura cu vișine. Și, pentru că știm câtă nerăbdare se află în spatele unei pofte culinare, îți propunem astăzi o variantă de rețetă rapidă și ușor de pregătit, chiar și atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție de petrecut în bucătărie: prăjitura cu vișine congelate, gata în doar 40 de minute - desertul ideal pentru orice sezon!

     

    Rețeta de pandișpan cu vișine: ingrediente

     

    Pentru a pregăti un pandișpan cu vișine congelate, ai nevoie de următoarele ingrediente:
    450 g vișine congelate – iți recomandăm vișinele congelate de la Edenia; o pungă de fructe întregi, sortate și curățate de sâmburi reprezintă cantitatea optimă pentru 8-10 porții de pandișpan. 

    • 200 g făină albă;
    • 7 ouă;
    • 120 g zahăr alb;
    • 30 g zahăr brun;
    • zahăr pudră (pentru ornat);
    • două linguri de ulei;
    • un plic de praf de copt;
    • sare;

     

    Cum preparăm rețeta de prăjitură cu vișine congelate?

    prajitura cu visine felii


    Te-ai asigurat că ai la îndemână toate ingredientele necesare pentru a pregăti o prăjitură pufoasă, dulce-acrișoară? Este momentul să trecem la treabă și să descoperim împreună etapele de preparare a prăjiturii cu vișine congelate. De mare ajutor îți va fi mixerul de bucătărie, pentru a scurta considerabil timpul necesar pregătirii acestui desert, dar, și pentru a asigura reușita rețetei. Așadar, urmează pașii de mai jos:

    • sparge ouăle și separă albușurile de gălbenușuri, exact ca în rețeta clasică de pandișpan; 
    • lasă deoparte gălbenușurile și, într-un bol încăpător, amestecă albușurile cu un praf de sare. Te întrebi, poate, de ce se obișnuiește ca albușurile să fie bătute astfel? Ei bine, trebuie să știi că sarea funcționează ca un stabilizator și ajută compoziția să-și mențină volumul. Drept urmare, se va forma o spumă ușoară, moment în care poți începe să adaugi treptat zahărul alb (păstrează-l pe cel brun, vom avea nevoie de el mai târziu!), mixând în continuare până obții o compoziție cu textură densă. 
    • în recipientul în care ai păstrat gălbenușurile, toarnă cele două linguri de ulei, amestecând foarte bine. De data aceasta, poți folosi și un tel clasic sau chiar o furculiță, deci, poți lăsa mixerul deoparte. 
    • odată ce amestecul obținut din ou și ulei s-a omogenizat, adaugă-l peste albușurile bătute cu zahăr; pentru a încorpora cele două compoziții, folosește o lingură din lemn și amestecă totul cu mișcări de jos în sus. 
    • adaugă făina și praful de copt, urmând aceleași instrucțiuni în ceea ce privește amestecarea; 
    • între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius;
    • pregătește tava în care vei așeza prajitura, tapetând-o cu unt, puțină făină și hârtie de copt. În acest mod, previi lipirea prăjiturii de marginile tăvii, iar desertul tău va fi mai delicios și mai ușor de porționat. 
    • într-un bol, pune vișinele (cele congelate de la Edenia nu necesită decongelare înainte de a fi folosite) și adaugă peste ele zahărul brun. Îți dorești ca fructele să se disperseze în aluat sau să rămână la suprafața, pentru a crea un model aparte? Dacă optezi pentru cea de-a doua variantă, presară deasupra și o lingură de făină.
    • Pune prăjitura la cuptor, la 180 de grade C, timp de 30-35 de minute. 
    • Așteaptă să se răcească, adaugă zahărul pudră folosind o sită și servește desertul!
    •  

    De ce să folosești fructe congelate pentru rețeta de pandișpan cu vișine?

     

    Vișinele congelate de la Edenia pot fi folosite pentru diverse rețete de deserturi, printre care și prăjiturile tip pandișpan. De ce să le folosești? Ei bine, acestea reprezintă alegerea ideală, deoarece, sunt 100% vișine proaspete, perfect coapte și își păstrează nu doar proprietățile, ci, și gustul intens. Vișinele congelate de la Edenia pe care le poți comanda și de pe foodconcierge.ro conțin antioxidanți și vitamina C, foarte benefice pentru organism. De asemenea, dacă optezi pentru vișine congelate, poți sări peste etapele de spălare, curățare și sortare a fructelor pentru rețetele tale pentru că produsul Edenia este gata de servire. Acest lucru înseamnă, inclusiv, că nu se decongelează înainte de pregătire. Fructele Edenia, culese la maturitate deplină și congelate imediat după recoltare, provin din cele mai bune soiuri. Foarte important de menționat este că acestea nu sunt modificate genetic, sunt vegane și nu au zahăr adăugat. 

    Încearcă și tu această variantă simplă de prăjitură cu vișine și bucură-te de acest desert cu gust inconfundabil, alături de familie și de prieteni! Dacă vrei să experimentezi noi arome, poți urma aceeași rețetă pe care ți-am prezentat-o astăzi, înlocuind vișinele cu alte fructe congelate disponibile pe foodconcierge.ro: mango, zmeură, fructe de pădure, ananas sau, de ce nu, cu un mix de fructe exotice. 

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum