• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Piept de rață cu sos de vin și ciuperci

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

    piept de rata cu ciuperci pe pat de verdeata

     

    Pieptul de rață este considerat o adevărată delicatesă culinară, fiind un preparat servit, deseori, în restaurantele de lux. În combinație cu ciupercile, acesta reprezintă o alternativă sănătoasă pentru prânz sau cină, atât într-o zi oarecare cât și pentru mesele festive. 
    Probabil, ai auzit de multe ori că pieptul de rață necesită un plus de atenție și destul know-how pentru a fi gătit corect. Însă, noi îți propunem să folosești un produs sous vide, care va face ca rețeta să fie extrem de simplă. Descoperă rețeta de piept de rață cu vin și ciuperci, în varianta inspirată de foodconcierge.ro!

     

    Ingrediente necesare pentru această rețetă


    Pentru a pregăti acest preparat, recomandarea noastră este să alegi pieptul de rață gătit sous vide, în suc propriu. Poți procura un astfel de produs de pe site-ul nostru, la un preț avantajos. Trebuie să știi că tehnica de gătire sous vide nu lasă loc de greșeală, deoarece utilizează temperaturi precise, atent controlate, în urma cărora rezultă fripturi extrem de fragede, care se topesc în gură. Folosind, așadar, un produs astfel preparat, rețeta de astăzi va fi mult mai simplă și, în plus, timpul necesar pregătirii acesteia va scădea considerabil. Dar, hai să trecem la treabă! Iată lista ingredientelor necesare pentru un piept de rață cu ciuperci:

    • un piept de rață gătit sous vide, de pe foodconcierge.ro; alege o piesă întreagă, pe care o poți secționa, apoi, după bunul plac.
    • 200 de grame de ciuperci; îți recomandăm ciupercile tăiate și congelate de la Edenia, delicioase și simplu de preparat; acestea nu necesită decongelare înainte de gătire. 
    • un ardei gras roșu;
    • 70 grame de unt;
    • 50 de ml de vin alb dulce;
    • ceapă verde;
    • sare;
    • piper. 

     

    Cum pregătești un piept de rață savuros 


    Înainte de a începe pregătirea rețetei, asigură-te că ai la îndemână două tigăi. Una dintre ele va fi necesară pentru pieptul de rață, iar, cealaltă pentru a pregăti sosul de vin și ciuperci. 

    • adaugă într-o tigaie untul, ciupercile congelate de la Edenia și ardeiul gras tocat mai mărunt, după care asezonează cu sare și piper; 
    • sotează legumele în unt timp de un minut, apoi, adaugă vinul și lasă amestecul să fiarbă timp de 2-3 minute; 

    Între timp, ocupă-te de pieptul de rață sous vide și preîncălzește cuptorul la 200 de grade C (dacă ai un aparat de gătit electric) sau la treapta 3-4 (dacă folosești un cuptor pe gaz). 


    Cum prepari corect pieptul de rață sous vide

     

    piept de rata in tigaie

     

    1. Scoate pieptul de rață din congelator cu aproximativ 24 de ore înainte de a începe prepararea rețetei. 
    2. După ce s-a decongelat, poți folosi apă fierbinte sau abur pentru a despacheta mai ușor carnea, care este ambalată prin tehnica vacuum. 
    3. Nu arunca sosul pe care carnea l-a lăsat, ci adaugă-l în vasul în care urmează să o pregătești; va conferi rețetei un plus de savoare.
    4. Folosind un cuțit, crestează pielea de pe bucățile de piept de rață, sărează-le după gust și rumenește-le, mai apoi, pe ambele părți, într-o tigaie antiaderentă, timp de un minut pe fiecare parte.
    5. Într-o tavă sau într-un vas termorezistent, așază pieptul de rață, după care toarnă deasupra conținutul tigăii cu ciuperci. 
    6. Lasă totul la cuptor timp de 5-10 minute. 

    Preparatul se servește cald, simplu sau alături de o salată. 


    Rețeta inedită: piept de rață sous vide, gătit în papiotă

     

    piept de rata asezonat cu verdeata


    O altă rețetă delicioasă pe care o poți lua în calcul, dacă îți place pieptul de rață, este tehnica „în papiotă“. Dacă nu ești familiarizat cu semnificația pe care o are acest termen în sfera gastronomică, iată ce trebuie să știi despre aceasta:

    • Gătirea în papiotă implică utilizarea unui ambalaj special - hârtie pergament, folie de aluminiu sau folie siliconică pentru copt.
    • Papiota este un ambalaj închis etanș care permite pregătirea alimentelor din interior într-un mediu umed (aburul circulă uniform, în interior).
    • Când gătești la papiotă, este esențial ca toate ingredientele folosite să aibă același timp de gătire; prin urmare, este indicat să utilizezi și alimente prefierte. 
    • Prin tehnica gătirii în papiotă pot fi preparate alimente cu textură moale, precum peștele, legumele, fructele de mare, precum și carnea de pasăre. 

     

    Ingrediente necesare pentru pieptul de rață în papiotă

     

    • piept de rață sous vide de pe foodconcierge.ro;
    • cartofi wedges condimentați, disponibili pe site-ul nostru;
    • 300 g de ciuperci tăiate Edenia, decongelate și lăsate la scurs într-o sită, la aburi;
    • ulei de măsline;
    • ierburi de Provence;
    • boia dulce. 

     

    După ce ai urmat pașii premergători gătirii pieptului de rață sous vide, pași pe care i-am descris anterior, unge carnea cu ulei de măsline, după care presară boia și ierburi de Provence. 

     

    • pune cartofii într-un bol alături de ciuperci și stropește totul cu ulei de măsline, amestecând foarte bine. 
    • pregătește o tavă pe care ai așezat hârtie de copt. În mijlocul hârtiei, pune carnea, înconjurată de legume. 
    • pune deasupra altă hârtie de copt și sigilează marginile. Tava se lasă la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C, timp de 20-30 de minute. Fiind gătit în papiotă, nu este nevoie să întorci pieptul de rață pentru a se găti uniform. 

     

    Asta este tot! Ai preparat rapid o rețetă sofisticată, care-ți lasă gura apă!

     

    Folosind produse ready-to-cook, precum pieptul de rață sous vide, cartofii gata condimentați sau ciupercile tăiate, vei economisi timpul necesar petrecut în bucătărie. Alege să pregătești rețetele de care îți e poftă comandând ingredientele necesare de pe site-ul nostru! Lasă-ne să fim complicii tăi pentru a-i suprinde pe cei dragi cu mese copioase, sănătoase și savuroase, pregătite cât se poate de rapid!

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum