• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Piept de pui la tigaie cu sos de smântână

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

    pui la tigaie cu sos de smantana

     

    Pieptul de pui este un aliment de bază dintr-o dietă echilibrată. Acesta este preferat, deseori, de către sportivi tocmai datorită faptului că este sănătos, sățios și reprezintă o sursă bogată de proteine. Și, totuși, pentru gustul unora, pieptul de pui este o carne fadă, mai ales, dacă este preparată la grătar, după tehnica clasică. Dacă și tu crezi asta, te provocăm să încerci o rețetă cremoasă, perfectă pentru iubitorii de brânzeturi: piept de pui la tigaie cu sos de smântână!

     

    Lista ingredientelor

     

    • 2 bucăți de piept din pachetul de 1.6 kg de pui grill, de pe foodconcierge.ro;
    • 200 de ml de smântână lichidă pentru gătit Oldenburger, de asemenea disponibilă pe site-ul nostru;
    • usturoi granulat - o linguriță fără vârf (aproximativ 5g);
    • mărar uscat - o linguriță rasă (aproximativ 5g);
    • 3 linguri de ulei de măsline sau de floarea soarelui;
    • sare;
    • piper;

    Aceste cantități sunt ideale pentru două porții de piept de pui cu smântână; dacă vrei să pregătești mai multă mâncare, poți folosi și alte componente ale carcasei de pui de pe foodconcierge; rețeta va fi la fel de delicioasă!


    Mod de preparare


    Ai la dispoziție 35 de minute? Prepară pentru tine și cei dragi rețeta de piept de pui la cuptor cu sos de smântână! Tot ce ai de făcut este să lași peste noapte carnea la decongelat, în frigider, iar, mai apoi, totul este la fel de simplu. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

    1. tranșează puiul; 
    2. asezonează carnea cu sare și piper și așaz-o într-o tigaie antiaderentă, în uleiul încins; 
    3. pune capacul și prăjește carnea de pui pe ambele părți, câte 6 minute; 
    4. în momentul în care apa lăsată de carne începe să se evapore, mai rumenește bucățile timp de câteva minute. 
    5. scoate pieptul de pui din tigaie și acoperă-l cu o folie de staniol sau cu un capac, pentru a se menține cald; 
    6. în tigaia în care ai pregătit puiul, adaugă smântâna lichidă, usturoiul granulat și mărarul uscat; 
    7. lasă la fiert timp de 2-3 minute și nu uita să amesteci; 
    8. așază fileurile de pui în tigaie și lasă-le pe foc timp de 2-3 minute. Astfel, aroma cărnii va fuziona cu a sosului. Deja sună delicios, nu-i așa?!

    Ei bine, rețeta este gata! Mai ai nevoie doar de un pic de răbdare pentru ca puiul și sosul să se răcească puțin, după care le poți servi cu garnitura preferată!


    Rețeta îmbunătățită: piept de pui la tigaie cu smântână, gorgonzola și ciuperci

     

    piept de pui la tigaie cu ciuperci si smantana

     

    În continuare, îți propunem o variantă îmbunătățită a rețetei prezentate anterior, pe care suntem convinși că o vei servi cu plăcere. Este vorba despre pieptul de pui la tigaie cu sos de smântână, gorgonzola și ciuperci. Pentru prepararea sa, păstrează lista de ingrediente furnizată mai sus și mai adaugă:

    Doar, adaugă aceste ingrediente în tigaia în care prepari sosul de smântână și respectă indicațiile oferite și în cazul rețetei de mai sus. Un preparat simplu și rapid, pe care îl poți pregăti pentru prânz sau cină, dar și pentru mesele festive, care-și așteaptă musafirii pofticioși!


    Garnituri ideale pentru acest preparat 

     

    cartofi prajiti, piept de pui cu smantana si ciuperci si garnitura

     

    În ceea ce privește opțiunile de servire ale pieptului de pui la tigaie cu sos de smântână, trebuie să știi că ai o mulțime de variante, indiferent de versiunea pe care alegi să o prepari când vine vorba despre acest fel de mâncare. Iată sugestiile pe care ți le oferim!

    • poți încerca un mix de legume pai de la Edenia, care conține bucăți de morcov, păstârnac și sfeclă roșie, prăjite într-o crustă delicioasă de condimente. Acestea se pot încălzi atât la tavă, în cuptor, cât și în friteuză. 
    • aroma puiului va fi evidențiată, de asemenea, și dacă alegi o garnitură de cartofi pai dulci, de la Edenia. Aceștia nu conțin gluten și nici alți alergeni, au un indice glicemic scăzut și sunt înveliți într-o crustă crocantă și condimentată. Yummy!
    • preferi combinația clasică, de pui cu orez? Alege amestecul stir fry din oferta Edenia, disponibil în magazinul nostru online. Orezul cu legume este gata rapid și nu necesită decongelare înainte de a fi preparat. 
    • vrei o garnitură sănătoasă și bogată în fibre? Optează pentru păstăile de fasole verde întregi, gata de preparare. Le poți pregăti la tigaie, în puțin unt și poți adăuga chiar și usturoi tăiat mărunt sau pisat pentru un plus de savoare. 

    Oricare dintre aceste garnituri te tentează, trebuie să știi că ele se pot achiziționa de pe foodconcierge.ro. Sfatul nostru este să îți asiguri „stocurile” din congelator și să experimentezi mai multe produse congelate din vitrinele noastre virtuale!

     

    5 greșeli pe care să le eviți când gătești carnea de pui

     

    piept de pui crud in farfurie

     

    1. Evită gătirea neuniformă a bucăților de carne. Dacă folosești piept de pui iar feliile sunt prea groase, le poți bate cu un ciocan de șnițele, acoperind carnea cu folie alimentară din plastic. 
    2. Nu mânca friptura de pui imediat ce ai terminat de gătit. Las-o să se „ohihnească” timp de câteva minute după gătire. Astfel, carnea va deveni mai suculentă și, deci, mai savuroasă!
    3. Nu găti puiul la temperaturi prea mici, sau, prea ridicate. După caz, carnea poate rămâne crudă în mijloc sau poate deveni prea uscată. Temperatura optimă a puiului gătit este de 73-74 de grade Celsius, la interior.
    4. Nu decongela carnea la temperatura camerei. Cel mai indicat este să o lași la decongelat în frigider. 
    5. Evită spălarea cărnii de pui direct în chiuvetă și decontaminează foarte bine ustensilele și vasele folosite pentru prepararea sa. 

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum