• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Piept de curcan cu unt la tigaie

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Carnea de curcan se numără printre cele mai sănătoase alimente, de aceea, este, adesea, inclusă și în dietele sportivilor. Dacă vrei să te delectezi cu un preparat mai special, care să includă acest ingredient, îți propunem să pregătești rețeta de piept de curcan la tigaie, cu unt, un fusion de arome care te va cuceri instant. 
    Poți pregăti această rețetă pentru prânz sau cină, pentru mesele zilnice sau pentru cele festive, așadar, descoperă-i secretele!

     

    Ingredientele necesare pentru piept de curcan la tigaie cu unt 

     

    • 5 felii de piept de curcan; alege pieptul de curcan de la Casa Gruia, dezosat, fără piele, cu un gust savuros;
    • un cubuleț de unt Oldenburger, cu 82% grăsime, ideal pentru prăjit;
    • doi căței de usturoi;
    • 30 de ml de vin rose;
    • ulei de măsline;
    • Vegeta;
    • piper. 

    Cantitățile furnizate sunt recomandate pentru 2 porții. 


    Cum prepari un piept de curcan fraged, cu ulei aromatizat 


    Rețeta de astăzi este gata în mai puțin de 15 minute, așadar, reprezintă alegerea perfectă chiar și atunci când ești pe fugă. Pentru a o pregăti, urmează acești pași:

    1. decongelează carnea la frigider, peste noapte; 
    2. înainte de a începe să prepari rețeta, lasă carnea timp de o oră, la temperatura camerei. 
    3. spală carnea și porționeaz-o folosind un cuțit potrivit; las-o deoparte, pentru moment. 
    4. pune untul și uleiul de măsline într-o tigaie, alături de cei doi căței de usturoi; 
    5. prăjește usturoiul pe ambele părți, pentru a da aromă, însă, ai grijă să nu se ardă; 
    6. între timp, ocupă-te de feliile de curcan care trebuie condimentate și pe-o parte și pe cealaltă; 
    7. pune carnea în tigaie și prăjește-o circa 2 minute pe fiecare parte, după care, stinge-o folosind vinul rose. 
    8. lasă totul pe foc până ce sosul scade, după care întoarce feliile de carne încă o dată.

    Rețeta este gata, deci îți urăm poftă bună!

     

    Rețeta cu piept de curcan sous vide 

     


    Pentru preparatul de astăzi (dar și pentru alte idei de mese delicioase!), poți folosi pieptul de curcan gătit sous vide în suc propriu, un produs disponibil pe foodconcierge.ro. Ce presupune tehnica sous vide? Ei bine, vorbim despre un stil „gourmet” de gătire, care mizează pe controlul temperaturii alimentelor. Cel care a introdus, pentru prima dată, acest procedeu în gastronomie a fost Benjamin Thompson care, în secolul al XVIII-lea, a experimentat prepararea hranei sale la temperaturi scăzute, fiind extrem de încât de rezultatul obținut. Prin ce se remarcă alimentele gătite astfel? În primul rând, prin savoarea lor unică, datorată faptului că sunt gătite în suc propriu, ceea ce permite păstrarea frăgezimii și a valorilor nutritive. De asemenea, preparatele sous vide te ajută să economisești timp, scurtând durata necesară pentru gătire. 


    Piept de curcan la tigaie cu gorgonzola și smântână

     

     

    O altă rețetă delicioasă care integrează pieptul de curcan este cea în care carnea se prăjește în unt și ulei de măsline, iar, mai apoi, se scaldă într-un sos cremos de gorgonzola și smântână. Iată care sunt pașii pentru această rețetă:

    1. taie pieptul de curcan Casa Gruia în porții;
    2. bate carnea cu un ciocan de șnițele și condimenteaz-o după preferințe.
    3. într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și puțin unt și prăjește feliile de carne pe ambele părți. 
    4. scoate carnea din tigaie când este gata și adaugă o ceapă verde tocată, stinge sosul cu lapte și amestecă foarte bine până ce se omogenizează; 
    5. adaugă gorgonzola și smântâna lichidă Oldenburger și mai lasă la fiert timp de câteva minute; 

    Servește pieptul de curcan astfel pregătit alături de coacăze coapte și orez sălbatic. Un adevărat deliciu pentru toți cei invitați la masă!


    Secretul bucătarului: uleiul aromatizat cu usturoi, ierburi, roșii uscate și ardei iute


    Pentru ca rețeta de astăzi să capete o aromă și mai intensă, poți folosi pentru prăjirea cărnii de curcan un ulei aromatizat cu usturoi, ierburi, roșii uscate și ardei iute. Este foarte simplu de pregătit și, în plus, îl poți folosi și la rețetele de paste, salate sau la brânzeturi. Pentru a prepara acest ulei aromatizat, ai nevoie de aproximativ 10 minute și de:

    • 400 de ml de ulei de măsline;
    • roșii deshidratate;
    • usturoi;
    • oregano;
    • cimbru;
    • fulgi de ardei iute;
    • rozmarin;

    Poți folosi un deshidrator, pentru a usca aceste ingrediente, sau le poți achiziționa direct din comerț. Asigură-te că ai la îndemână și 2-3 borcănele, pentru a stoca uleiul aromatizat. Începe prin a pune în borcane roșiile uscate, apoi, continuă să adaugi și restul ingredientelor, lăsând, la final, uleiul de măsline. Ideal este să lași recipientele la întuneric, timp de 2-3 săptămâni, iar, mai apoi, poți filtra uleiul și îl poți utiliza pentru a conferi un plus de gust preparatelor tale. 

     

    Cele mai bune garnituri pentru rețetele pe bază de carne de curcan 


    Pentru a servi pieptul de curcan la tigaie, poți alege diverse garnituri, de la mixurile de legume congelate trase la tigaie sau legume la grătar, până la cartofi dulci și diverse piureuri. Dacă preferi combinațiile culinare inedite, încearcă o garnitură de pere coapte sau un sos de portocale, care vor conferi o aromă ușor exotică fripturii de curcan. 

     

    La foodconcierge.ro, ne dorim să-ți oferim, de fiecare dată, ingredientele perfecte pentru rețetele tale și, de asemenea, ne preocupăm să-ți oferim inspirația necesară pentru a le pregăti. Te așteptăm pe blogul nostru și cu alte rețete inedite, de la cele tradiționale românești până la preparate emblematice pentru gastronomia internațională. 

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum