• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Păstrăv la cuptor cu legume în sos de unt

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

    pastrav la cuptor alaturi de rosii coapte

     

    Știm cât de mult îți plac rețetele rapide, de aceea astăzi îți propunem să încerci un preparat care este gata în doar 30 de minute! Vestea și mai bună este că rețeta de față este ideală chiar și pentru perioada postului, în zilele în care este dezlegare la pește. Ce spui, deci, despre un păstrăv la cuptor cu legume, o masă sănătoasă, slab calorică și, de altfel, foarte consistentă?

     

    Ingrediente pentru rețeta de păstrăv la cuptor 

     

    Vorbim despre una dintre cele mai simple rețete cu păstrăv pe care o poți pregăti acasă, pentru tine și cei dragi. Ingredientele de care ai nevoie pentru un preparat delicios, pe care-l pot servi două persoane, sunt următoarele:

     

     

    Curățarea unui pește proaspăt este, pentru mulți dintre noi, o misiune aproape imposibilă! Nu-ți face griji, există opțiuni la îndemână, care fac acest proces să devină inutil. Poți alege păstrăvul congelat și eviscerat de la Azuris, pe care-l poți comanda de pe foodconcierge.ro. Peștele trebuie decongelat înainte de gătire, așadar îl poți lăsa la frigider peste noapte. 

     

    • 2 căței de usturoi; 
    • Sare; 
    • Piper măcinat;
    • O lingură de ulei de măsline;
    • ½ linguriță de cimbru uscat;
    • ½ linguriță de paprika;
    • O pungă cu mix de legume; noi îți recomandăm să experimentezi savoarea unor legume în sos de unt. Mixul de la Ardo disponibil pe foodconcierge.ro, conține mazăre, conopidă, morcovi și porumb dulce și nu necesită decongelare în prealabil. 

     

    Pește la cuptor cu legume - rețeta pas cu pas 

     

    pastravi pregatiti pentru gatit

     

    În mod normal, pentru a pregăti un pește la cuptor te-am fi sfătuit să începi prin a curăța peștele de solzi, după care ți-am fi spus că este necesar să treci la eviscerarea sa (adică la eliminarea organelor interne); stai fără grijă! Păstrăvii de la Azuris sunt deja eviscerați, așadar sunt numai buni de gătit fără alte operațiuni dificile. Tot ce trebuie să faci este să îi lași la decongelat, după care să-i clătești sub un jet de apă și să îndepărtezi excesul de apă prin tamponarea blândă cu șervețele de hârtie. Iată și următoarele etape ale rețetei de pește la cuptor cu legume:

     

    1. Pornește cuptorul și setează-l la 230 de grade, pe funcția grill, care are rolul de a face mai crocantă crusta peștelui. 
    2. În funcție de tipul păstrăvilor folosiți, aceștia pot necesita să fie filetați sau tăiați pe jumătate. 
    3. Condimetează carnea de pește (pe interior) cu sare, piper, cimbru, paprika. Ai completă libertate în stabilirea cantităților acestora, așadar ține cont doar de preferințele tale.
    4. Răzuie usturoiul și adaugă-l peste pești. 
    5. Folosește jumătate de lingură de ulei de măsline pentru a stropi păstrăvii. 
    6. Așază bucățile de pește cu partea condimentată în jos, nu înainte de a tapeta tava cu o hârtie de copt de bună calitate, care să reziste chiar și la temperaturi mai mari de 180 de grade. 
    7. Condimentează mai apoi și partea cu pielea peștelui, la fel cum ai procedat pentru interiorul său. 
    8. Pune la cuptor tava, pe a doua treaptă de sus în jos. 
    9. Lasă păstrăvii la cuptor timp de 15 minute, fără să-i întorci. Vei obține la final un pește crocant la exterior și fraged în interior - un adevărat deliciu care-ți lasă gura apă!
    10. În timp ce peștele este la cuptor sau până ce acesta se mai răcește, te poți ocupa de pregătirea legumelor. Trage-le la tigaie cu puțin ulei de măsline și asezonează-le cu condimentele preferate, după gust. 

     

    Sugestii de servire a păstrăvului la cuptor 

     

    pastrav la cuptor cu mazare si morcovi

     

    Păstrăvul este un pește gras, de apă dulce, foarte apreciat pentru carnea sa fină și fragedă. Aceste caracteristici fac ca alegerea garniturilor să fie destul de permisivă, de aceea trebuie să știi că ai și alte opțiuni în afară de mixul de legume trase în unt, de altfel cât se poate de sănătos și de savuros.

     

    De exemplu, dacă vrei să prepari un meniu clasic pentru familia ta, servește păstrăvul la cuptor cu mămăliguță caldă și cu mujdei de usturoi. Pentru mesele festive, o idee bună este să asociezi acest preparat cu o salată de crudități. 

     

    Trucuri și sfaturi de la bucătari pentru gătirea peștelui 

     

    • Carnea de pește conține multă apă, de aceea nu este necesar să adăugi apă atunci când îl pregătești la cuptor. 
    • Cele mai potrivite mirodenii pentru pește sunt piperul, salvia, șofranul și rozmarinul, dar și boiaua de ardei iute (paprika).
    • Gătirea peștelui la temperaturi ridicate, la cuptor, îi scoate în evidență aroma și favorizează efectul de caramelizare.
    • Pentru a verifica dacă peștele este gătit suficient, aplică testul furculiței. În cazul în care este gata, carnea ar trebui să se desprindă ușor. 
    • Preferi peștele la grătar? Îl poți stropi cu zeamă de lămâie pentru ca acesta să nu se rupă în timpul preparării. 
    • Un truc util pe care trebuie să-l știi dacă îți place peștele prăjit este acela de a săra bucățile pe care vrei să le gătești cu aproximativ 10 minute înainte de a trece la treabă. Acesta este un sfat extrem de util, în special pentru peștii cu carne slabă (bibanul, merluciul, codul, precum și alte specii). 

     

    Secretele somelierului: Cum alegi vinul ideal pentru carnea de pește?


    pastrav la cuptor alaturi de sticla de vin

     


    Asocierea preparatelor culinare cu vinurile potrivite oferă invitaților la masă o experiență plăcută; în plus, o băutură corect aleasă va pune în evidență aromele mâncării, echilibrând-o. De pildă, un vin taninos este ideal pentru mâncărurile mai grase, inclusiv pentru carnea de păstrăv, în timp ce vinurile acide se pretează pentru servirea unor alimente care prezintă, de asemenea, un grad ridicat de aciditate. 

     

    În general, savoarea specifică a cărnii de pește este complimentată de vinuri precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală sau Riesling. 

     

    Bucură-te de mesele în familie și de celelalte momente petrcute alături de cei dragi, economisind timp cu ajutorul rețetelor rapide. Alege produsele noastre pentru preparate simple și pentru a descoperi plăcerea de a găti!

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum