• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Paella cu fructe de mare congelate

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Astăzi te purtăm pe meleagurile însorite ale Spaniei, într-o călătorie culinară inedită în centrul căreia se situează un preparat emblematic pentru această zonă: paella. 
    Istoria acestui preparat datează încă de la începutul secolului XIX, iar de atunci și până în prezent paella se bucură de o mare popularitate printre localnici și turiști deopotrivă. 

    Deși există diverse versiuni ale acesteia, pentru moment ne vom focusa pe cea mai delicioasă dintre ele (credem noi!), anume paella cu fructe de mare, cunoscută drept Paella Marisco. 

     

    Din cuprins:

    1. Rețeta de paella cu fructe de mare congelate
    2. Cum alegi o tigaie pentru paella?
    3. Paella cu fructe de mare și pui - mod de preparare
    4. Rețeta rapidă de paella în stil spaniol
    5. Paella, un preparat cu începuturi modeste 

     

    Rețeta de paella cu fructe de mare congelate

     

    Pentru că alegerea fructelor de mare proaspete poate fi o adevărată bătaie de cap mai ales pentru aceia dintre noi care nu sunt familiarizați cu astfel de ingrediente, cea mai simplă variantă este folosirea unor fructe de mare congelate. Și, pentru ca rezultatul final să fie și mai delicios, îți propunem o variantă de paella îmbogățită și cu carne de pui. Așadar, iată lista de ingrediente de care ai nevoie pentru preparatul de față:

    • 300 g creveți; încearcă cocktail-ul de creveți decorticați și prefierți de pe foodconcierge.ro, un real ajutor pentru rețeta de astăzi. 
    • 300 g calamari; optează pentru calamari tuburi din oferta noastră, un produs foarte apreciat pentru gustul și textura sa fină;
    • 500 g midii sau scoici; poți alege scoicile albe Vongole din magazinul nostru online. 
    • 300 g piept de pui;
    • 350 g orez (de preferat cu bob lung);
    • 500 ml supă de legume (poți folosi și supă de pui sau de pește);
    • 1 ardei gras roșu;
    • 1 ardei gras verde;
    • 2 roșii;
    • 150 de g de mazăre congelată; te poți baza pe măzărea congelată Edenia, cu un gust proaspăt și o textură fină.  
    • 150 de g de fasole verde congelată; alege fasolea verde întreagă de la Edenia, un produs vedetă din gama noastră de legume congelate. 
    • O legătură de pătrunjel;
    • 3 căței de usturoi;
    • 4-5 linguri de măsline;
    • O linguriță de boia dulce;
    • ½ linguriță de șofran;
    • Sare. 

     

    Cum alegi o tigaie pentru paella?

     

     

    Înainte de a trece la etapele pregătirii unei paella delicioase, sfatul nostru este să îți procuri o tigaie specială. Poți alege un model din oțel emailat (un material cu o conductivitate termică excelentă), antiaderent, prevăzut cu două mânere. Foarte important este ca tigaia să aibă marginile joase, chiar ușor teșite, caracteristică ce facilitează amestecarea cu ușurință a ingredientelor. De regulă, tigaile special concepute pentru paella nu vin la set cu capac, acest accesoriu de bucătărie nefiind necesar pentru preparatul despre care vorbim. 

     

    Paella cu fructe de mare și pui - mod de preparare

     

    1. Începe prin a adăga șofranul într-un bol cu 100 de ml de apă rece; lasă recipientul deoparte timp de 10 minute. 
    2. Între timp, în tigaia pentru paella adaugă uleiul de măsline și cățeii de usturoi dați prin răzătoare, pe care lasă-i la călit timp de cca. 1 minut. 
    3. Adaugă peste usturoiul din tigaie și pieptul de pui tăiat cubulețe și gătește-l până ce capată o culoare albicioasă. 
    4. Pune mai apoi peste conținutul tigăii ardeii tăiați fâșii și condimentează foarte bine cu sare și cu boia dulce. Amestecă totul și gătește ardeiul până ce se înmoaie.
    5. Adaugă roșiile și călește-le timp de 5 minute. 
    6. Pune orezul peste carne și legume, amestecând pentru câteva minute. Toarnă peste el și șofranul cu apă. 
    7. Acum este momentul să încorporezi și supa de bază, după care să mai adaugi în tigaie 500 de ml de apă. 
    8. Amestecă din nou și lasă orezul să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, alături de toate ingredientele adăugate până acum. 
    9. Când cele 10 minute au trecut, poți adăuga mazărea, fasolea verde, amestecând foarte bine și nivelând paella cu ajutorul lingurii. 
    10. Adaugă fructele de mare începând cu calamarul, continuând mai apoi cu creveții și cu midiile/scoicile. 
    11. Lasă paella să se gătească la foc mic pentru 7-8 minute sau până ce apa scade iar fructele de mare vor fi gata. 
    12. Când paella este gătită complet, las-o să se răcească pentru 5 minute, după care invită-ți la masă familia și prietenii și degustați împreună aceest preparat absolut delicios!

     

    Rețeta rapidă de paella în stil spaniol 

     

     

    Rețeta de paella pe care tocmai ce ți-am prezentat-o nu este foarte dificilă, însă ai nevoie de o listă destul de lungă de ingrediente și de ceva timp pentru a o prepara. De aceea, poți apela la o soluție ingenioasă pentru a savura acest fel de mâncare și poți alege paella cu fructe de mare de la Edenia, un produs ready-to-cook din oferta noastră. Aceasta conține orez prefiert (galben, cu turmeric), precum și un mix bogat de fructe de mare și legume. Cantitatea ambalată este suficientă pentru 4 porții de paella marisco. 

     

    Paella, un preparat cu începuturi modeste 

     

    Potrivit unei povești care planează asupra originilor acestui preparat, paella a fost pregătită inițial de slujitorii conducătorilor mauri care amestecau, în vase mari, orezul și resturile de mâncare de la banchetele regale cu scopul de a le duce acasă familiilor lor. Ba chiar mai mult decât atât, unii specialiști sunt de părere că termenul paella este derivat din cuvântul arab ”baqiyah” care se traduce prin ”resturi”. 
    Totuși, în ciuda începuturilor modeste pe care le-a avut, nu putem subestima gustul și aroma intensă a acestui preparat absolut delicios!

    Paella cu fructe de mare este un preparat ideal pentru amatorii de fructe de mare, dar și pentru cei care sunt dornici să descopere noi culturi culinare. Ai la dispoziție rețeta elaborată, pas cu pas, pe care o poți urma pentru pregătirea acestei farfurii cu origini spaniole, dar totodată poți opta și pentru paella ready-to-cook din oferta noastră. 

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum