• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Nuggets de pui - rețeta rapidă pentru pofticioși

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Nuggets de pui este unul dintre cele mai iubite preparate de tip fast food, fiind într-o competiție strânsă cu burgerii în topul favoritelor celor mici și nu numai. 

    Deși sunt prezente în meniul celebrului lanț de restaurante McDonalds, se pare că acestea au fost inventate cu mult înainte de a fi asociate cu acest brand. Despre istoria sa îți dezvăluim însă, ceva mai târziu, detalii inedite! 

    Între timp, servește nuggets de pui crocante și delicioase pregătite acasă. Iată o rețetă simplă pe care o poți urma, precum și alternativele rapide pentru pofticioși, oferite de foodconcierge.ro!

     

    Ingrediente pentru nuggets de pui pregătite în casă

     

    • 800 de grame de piept de pui dezosat - poți folosi și pulpe dezosate; indiferent de varianta pe care o preferi, poți folosi Edenia Poulet Jaune Fermier d'Auvergne, renumit pentru gustul său unic, autentic și pentru carnea fină și fragedă. 
    • 2 ouă;
    • 100 grame pesmet;
    • 40 de grame făină;
    • 20 de grame de parmezan;
    • 100 de grame de alune sărate și prăjite;
    • Paprika dulce;
    • Ulei;
    • Sare și piper. 

     

    Mod de preparare

     

    1. Dacă folosești puiul de la Edenia, primul pas din rețeta de astăzi constă în dezghețarea acestuia (proces care se poate realiza la temperatura camerei, dar și în frigider). 
    2. Totuși, fie că optezi pentru acest tip de carne, sau că alegi piept de pui gata decongelat, ceea ce ai de făcut în continuare este să speli carnea sub un jet de apă și să o tai în cubulețe de mărime potrivită.  
    3. Așază bucățelele astfel obținute într-un bol mai înalt și adaugă sare și piper după gust. 
    4. În continuare, ocupă-te de arahide. Acestea vor contribui la crearea crustei crocante care învelește crochetele de pui. Folosind un blender, toacă mărunt alunele, după care toarnă-le peste carnea de pui și amestecă totul foarte bine. 
    5. Separat, bate cele două ouă și încorporează-le și pe ele în bolul cu bucățile de pui și alunele pisate. 
    6. Într-un alt recipient pregătește compoziția pentru crustă. Vei avea nevoie de pesmet, făină și parmezan, așa că asigură-te că le ai la îndemână. Folosind aceste ingrediente formează u amestec omogen - parmezanul poate fi dat pe răzătoarea măruntă. Poți adăuga și o linguriță de paprika dulce, pentru un plus de savoare. 
    7. Mai apoi, adaugă bucățelele de carne în amestecul uscat și acoperă-le foarte bine, pe toate părțile. 
    8. Ultima etapă constă în prăjirea delicioaselor nuggets de pui. Folosește o tigaie cu ulei încis și prăjește cubulețele de carne până devin aurii. Scoate-le apoi pe șervețele absorbate, lasă-le la răcit câteva minute, după care servește-le împreună cu întreaga familie!

     

    Alternative rapide de pe foodconcierge.ro 

     

    Deși rețeta de mai sus nu este nici dificilă, nici foarte consumatoare de timp, ai la dispoziție și variante mai rapide. De exemplu, de pe site-ul nostru poți comanda nuggets Edenia, fregezi și delicioși din piept de pui, înveliți într-o crustă crocantă. 
    Acest produs nu necesită decongelare înainte de gătire, așa că reprezintă varianta perfectă pentru prânz sau cină, chiar și atunci când te grăbești. Dacă le gătești la cuptor, delicioasele nuggets de pui sunt gata în circa 20 de minute (dar acest timp poate varia în funcție de tipul și de performanțele aparatului de gătit). De asemenea, dacă le preferi prăjite la tigaie, le poți lăsa la foc mediu timp de 15 minute, întorcându-le pe ambele părți pentru a se găti uniform. 

     

    Cine a inventat nuggets-urile de pui?

     

     

    La fel ca și în cazul altor tipuri de mâncăruri și originea nuggets-urilor de pui este discutabilă. Chiar și așa, se pare că mulți dintre cercetători sunt de acord că inventatorul acestora este Robert C.Baker, care a descoperit rețeta în laboratoarele Universității Cornell, în 1963. Aceste bucăți fragede de carne s-au numărat printre multe alte produse din pui (de ex: hotdogul) pe care Baker le-a inventat de-a lungul carierei sale. Rețeta autentică propusă de acesta conținea carne tocată de pui, tratată cu sare și oțet. Ca agenți de legare, Baker folosea lapte praf și cereale. 

    Oricare ar fi originile sale, un lucru este cert despre delicioasele nuggets de pui: acestea au fost încă de la început preferatele americanilor. De fapt, ele s-au bucurat de un succes instant în nordul statului New York și, în doar o lună și jumătate, peste 200 de cutii de nuggets erau vândute de către magazinele locale. 

     

    Invenția lui Baker, soluția de ieșire din impas

     

    În 1955, industria americană a cărnii de păi a tranzitat o perioadă de criză; în ciuda producției mari și a prețurilor mici, consumul a scăzut considerabil. La vremea respectivă, fermierii și Guvernul erau în căutarea unei modalități de a redeschide apetitul americanilor pentru produsele din carne de pui. Scopul era, în fond, ca aceștia din urma să percepă aceste alimente drept o sursă de proteine delicioasă și hrănitoare. Întrebarea era, însă, cum? Răspunsul avea să vină din partea laboratoarelor de știință alimentară din cadrul Universății, acolo unde se afla - am spune noi, deloc întâmplător! - și Baker. 

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum