• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Midii pane cu cartofi pai și sos

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Midiile pane reprezintă alegerea perfectă pentru momentele în care vrei să te delectezi cu o gustare rapidă de fructe de mare. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a le pregăti și nici de foarte mult timp (mai ales dacă optezi pentru midii congelate); în plus, acestea se pot servi neprotocolar, fiind ideale pentru serile în care urmărești meciul alături de prieteni sau serialul preferat. 

    Iată rețeta simplă de midii pane pe care le poți servi cu garnitura preferată!

     


    Ingrediente necesare

     

    Pentru a pregăti 4 porții de midii pane, alocă circa 30 de minute și asigură-te că nu ai uitat să iei de la supermarket următoarele produse:

    • 500 de grame de midii congelate - poți încerca mixul nostru de fructe mare glazurate, un cocktail generos de midii, creveți, scoici, tentacule, inele de calamar și caracatiță. 
    • 2 ouă;
    • 200 de ml de apă (rece);
    • Ulei pentru prăjit (aprox. 1 litru);
    • Făină;
    • Pudră de usturoi;
    • Pudră de ceapă;
    • Sare și piper. 

     

    Cum pregătești midiile pane?

     

    Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti midiile pane este să bați cele două ouă, exact ca și când ai prepara o omletă. Amestecă-le apoi cu un praf de sare și cu puțină apă. 

    Adaugă făină, astfel încât vei obține o compoziție lichidă, ca de clătite. 
    Între timp, elimină excesul de apă din midiile care s-au decongelat la frigider peste noapte; pentru asta, folosește prosoape de hârtie, care sigur se regăsesc și în bucătăria ta. 

    Următoarea etapă constă în prăjirea midiilor. Înainte, însă, încinge uleiul la 180 de grade, adaugă midiile, una câte una, în aluatul obținut mai devreme și pune-le în tigaie. După ce le-ai scos din aluat le poți scutura puțin pentru a îndepărta excesul și pentru a te asigura că vor căpăta o nuanță aurie, uniformă. Este nevoie de doar câteva minute de prăjire pentru ca ele să fie gata, după care le poți scoate pe un platou tapotat cu șervețele de hârtie ce vor absorbi surplusul de ulei. 
    La final, condimentează-le după gust cu sare, piper, pudră de usturoi și de ceapă. 

     

    Sugestii de servire

     

    Poți servi midiile pane cu lămâie stoarsă, cu cartofi prăjiți și cu sos tartar. De exemplu, poți încerca acești cartofi pai, un produs foarte apreciat din categoria de produse congelate de pe site-ul nostru.  Desigur, nu uita să ai la îndemână și o bere rece pentru aceste delicioase midii pane cu cartofi pai și sos! 
    Și, dacă vrei să experimentezi savoarea sosului tartar clasic din bucătăria franțuzească, trebuie să știi că acesta se potrivește de minune cu peștele și fructele de mare pane. Mai precis, acest sos rece are o textură granulată, datorită bucățelelor de castraveți murați, a caperelor și a cepei care se regăsesc în componența sa. De asemenea, în ceea ce privește gustul așteaptă-te la un preparat dulce-acrișor. Deși există și sortimente de sos tartar disponibile în supermarket, sfatul nostru este să îl pregătești chiar tu acasă, deoarece gustul său va fi incomparabil. Descoperă în continuare și rețeta de sos tartar:

     

    Ingrediente

     

    • 125 de grame de maioneză;
    • 30 de grame de ceapă tocată (poate fi verde, roșie sau albă);
    • O linguriță de muștar Dijon;
    • O linguriță de capere în oțet;
    • O lingură de pătrunjel verde tocat;
    • Zeama de la jumătate de lămâie;
    • 40 de grame de castraveți în oțet, tocați;
    • Sare și piper. 

     

    Mod de preparare

     

    1. Pune într-un castron maioneza, ceapa tocată mărunt, castraveții murați tocați, muștarul, pătrunjelul și caperele.
    2. Treptat, adaugă sucul de lămâie, amestecă și gustă constant, până ce obții savoarea dorită. 
    3. La final, potrivește sosul de sare și piper. 

     

    Sfatul bucătarului 

     

    Pentru ca sosul tartar să fie și mai delicios, lasă-l la frigider timp de o oră înainte de a-l servi. 


    Midii versus scoici

     

    Deseori confundate, midiile și scoicile desemnează două tipuri diferite de crustacee care sunt comestibile. Carnea midiilor este suculentă și dulce și se distinge printr-o nuanță de oranj. Deseori, acestea sunt preferate gătite la abur, cu usturoi. Pe de altă parte, scoicile sunt specifice Mării Mediterane, au carnea dulce și albă și se servesc pe farfurie cu tot cu cochilii, ce deservesc drept suport elegant pentru carnea acestor fructe de mare. 

     

    Legende și mituri despre midii

     

    • Potrivit legenedelor antice, fiul lui Apollo, Orfeu, foarte apreciat pentru vocea sa minunată avea grijă de corzile sale vocale hrănindu-se cu midii. 
    • Grecii, dar și romanii, obișnuiau să folosească midiile și scoicile în general nu doar pentru prepararea meselor cu ștaif, ci și ca tratamente medicale. Acestea erau recunoscute drept un elixir al tinereții fără bătrânețe, luptând totodată cu afecțiunile inimii. 
    • Conform credințelor din vremurile străvechi, midiile aveau calități afrodisiace, îmbunătățind performanțele intime ale bărbaților. 

     

    Curiozități și informații utile despre midii

     

     

    • Știai că la Agigea există unica fermă de midii din România? Aceasta datează din 1993.
    • În cazul midiilor proaspete, este necesar să folosești o perie pentru a le curăța foarte bine. 
    • În anul 1234, un grup de pescari irlandezi au descoperit prima metodă artificială de creștere a midiilor. 
    • Midiile reprezintă o sursă bogată de proteine de calitate. În plus, midiile conțin grăsimi care stimulează activitatea cognitivă.

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum