• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Mâncare de spanac congelat – varianta de post și de dulce

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

    mancare de spanac in farfurie

     

    Mai știi care era secretul celebrului erou de benzi și desene animate, Popeye Marinarul? Ai ghicit, spanacul! Foarte apreciat pentru valorile sale nutritive, spanacul este un aliment de sezon pe care îl poți integra în numeroase rețete. 
    Pentru că suntem în plin post, îți propunem o mâncare de spanac congelat, însă, trebuie să descoperi și varianta „de dulce“ a rețetei, ideală pentru o masă consistentă și sănătoasă!

     

    Mâncare de spanac, de post, din frunze congelate


    Pentru a pregăti această mâncare de spanac de post ai nevoie de doar 15-20 de minute, mai ales, dacă ai la îndemână ingredientul de bază într-o formă gata de preparare. Este vorba despre frunzele de spanac congelat de la Edenia, produs pe care îl poți comanda de pe foodconcierge.ro. Frunzele de spanac Edenia sunt culese cu grijă și congelate în scurt timp după recoltare, pentru a-și păstra nutrienții esențiali unei diete echilibrate. În plus, optând pentru un astfel de produs, scapi de grija sortării și spălării frunzelor. 
    Așadar, pentru rețeta de astăzi ai nevoie de:

     

    • o pungă de frunze de spanac de la Edenia, care are 450 de grame;
    • 40 de ml de ulei de măsline;
    • 100 de ml de smântână vegetală;
    • o ceapă albă;
    • 2 căței de usturoi;
    • ¼ linguriță de nucșoară pudră;
    • sare;
    • piper;
    • opțional, poți adăuga 50 g roșii uscate. 


    Aceste ingrediente sunt suficiente pentru două porții de mâncare de spanac. 


    Mod de preparare


    Este foarte simplu să prepari această rețetă, deci, nu ai nevoie de abilități culinare deosebite și nici de multe ustensile de bucătărie. În plus, nu-ți faci griji asupra timpului, o resursă importantă pentru fiecare dintre noi, deoarece, produsele de pe foodconcierge.ro sunt menite să scurteze timpul de gătire. Concret, pentru această rețetă, folosește spanac gata congelat care nu necesită decongelare și care este gata bun de preparat, dacă vrei să economisești timp prețios. 
    Pentru a obține o mâncare delicioasă de post, din spanac, urmează pașii de mai jos;

    1. pune spanacul congelat de la Edenia într-o sită, pe care așaz-o, mai apoi, deasupra unei oale cu apă clocotită; 
    2. într-o tigaie, adaugă uleiul de măsline și ceapa tocată mărunt, alături de usturoiul zdrobit în prealabil; 
    3. adaugă în tigaie și spanacul gătit la aburi;
    4. asezonează cu sare, piper și nucșoară și lasă totul să fiarbă la foc mic. Dacă vrei să pui și roșii uscate în acest preparat, acum este momentul oportun pentru a le adăuga. 
    5. după ce amestecul a fiert, poți pune smântâna de gătit vegetală, după care stinge focul și mixează foarte bine. 

     

    Rețeta este gata, poftă bună! 


    Cum se servește mâncarea de spanac de post 

     

    mancare de spanac cu ciuperci si mamaliga

     

    Mâncarea de spanac de post se servește caldă și este preferată, deseori, alături de o porție generoasă de mămăliguță sau de pâine prăjită. Și, totuși, pentru a conferi un plus de savoare acestui preparat, poți adugă și puțină zeamă de lămâie și usturoi pisat sau tocat foarte mărunt. 


    Varianta „de dulce”: Mâncare de spanac congelat cu ou 

     

    mancare de spanac alaturi de ou ochi

     

    Salvează această rețetă simplă de mâncare de spanac congelat cu ou pentru momentul în care postul se va încheia. În principiu, pentru a o prepara, ai nevoie de aceleași ingrediente pe care le folosești și la rețeta de post, cu două mențiuni:

     

    1. poți adăuga în tigaia în care pregătești mâncarea, alături de uleiul de măsline, și puțin unt–50 de grame sunt suficiente dacă respecți cantitățile recomandate de noi;
    2. poți înlocui smântana vegetală de gătit cu un produs obținut din lactate. Propunerea noastră este să încerci smântâna Oldenburger, ușor de bătut chiar și fără mixer și din care vei obține o spumă cremoasă și fermă. 


    Desigur, în cazul în care pregătești o rețetă care nu este de post, poți servi mâncarea de spanac alături de ouă ochiuri. Acestea se prăjesc separat, așa cum faci în mod normal la micul dejun, după care se adaugă în farfurie, peste spanacul gătit. 

     

    Informații interesante și amuzante despre spanac 

     

    green leaves on blue plastic bowl photo – Free Image on Unsplash

    • denumirea de „spanac” este inspirată de termenul de origine latină spanachia; 
    • spanacul este originar din Persia Antică și a fost adus în China abia în secolul VII. Astăzi, chinezii numesc spanacul „verdele persan”;
    • în epoca medievală, artiștii vremii obișnuiau să extragă pigmentul verde din spanac pentru a-l folosi la realizarea picturilor; 
    • spanacul era considerat un aliment toxic chiar și în secolul XIX! Multe dintre rețetele descoperite care datează din acea perioadă prevedeau fierberea frunzelor de spanac timp de 25 de minute; 
    • spanacul se numără printre alimentele tale preferate? Sărbătorește Ziua Internațională a Spanacului pe 26 Martie!
    • există doar trei soiuri de spanac: spanac savoy, semi-savoy și cu frunze plate. 
    • în timpul Primului Război Mondial, vinul era întărit cu suc de spanac și administrat ca tratament soldaților care aveau hemoragii; datorită-= conținutului bogat în vitamina K, spanacul îngroșa sângele și ameliora starea de sănătate a soldaților răniți. 
    • fermierii care cultivau spanac în anii 1930 i-au atribuit lui Popeye Marinarul creditele pentru creșterea de 33% a consumului de spanac înregistrat în aceea perioadă; 
    • două orașe din Statele Unite s-au autodeclarat a fi „capitalele spanacului”; este vorba despre Crystal City (Texas) și Alma (din Arkansas); în Alma, în luna aprilie a fiecărui an, are loc un festival dedicat spanacului!
    • China este liderul mondial la producția de spanac, cu aproximativ 26 de milioane de tone anual - adică aproximativ 92% din cantitatea realizată la nivel mondial!
    • Spanacul a fost adus în Franța și Anglia abia în secolul XIV-lea, probabil, de către spanioli; acesta a câștigat rapid popularitate, deoarece a apărut la începutul primăverii, atunci când alte legume se găseau greu, iar restricțiile alimentare din Postul Mare descurajau consumul de carne și lactate. 

     

    Prepară o mâncare simplă, de sezon și foarte sănătoasă din spanac congelat Edenia, disponibil în oferta noastră. Bucură-te din plin de nutrienții și savoarea acestui aliment, indispensabil dintr-o dietă echilibrată! 

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum