• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Mâncare de mazăre cu pui grill

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

    mancare de mazare cu pui in vas ceramic 

     

    Mâncarea de mazăre cu pui ne amintește, multora dintre noi, de perioada copilăriei. Este un preparat savuros, de care ne bucurăm deseori la masa bunicilor și pe care astăzi îl regăsim pregătit după diverse rețete reinventate, ce păstrează însă gustul autentic. 

     

    Dacă ți-am stârnit pofta sau dacă ești în căutare de inspirație pentru meniul de prânz al familiei, descoperă rețeta de mâncare de mazăre cu pui propusă de noi, gata în mai puțin de o oră!

     

    Ingrediente necesare pentru o mâncare de pui cu mazare absolut delicioasă

     

    • 800g de mazăre verde;

     

    Alege mazărea fină de la Edenia, pe care o poți comanda de pe foodconcierge.ro. Fiind un produs congelat rapid după recoltare, boabele își păstrează consistența și proprietățile, astfel încât să beneficiezi de toate vitaminele și mineralele pe care le conține și mazărea proaspătă. Produsul nu necesită decongelare.

     

    • Carne de pui - pentru 4 persoane, ai nevoie de minim 400-500 de grame de carne;

     

    Poți folosi acest pui grill, care cântărește 1.6 kg și din care poți prepara mai multe porții sau mai multe feluri de mâncare. Te preocupă riscul alergiilor alimentare? Nu-ți face griji, produsul recomandat de noi nu conține alergeni!

     

    • 2 cepe albe;
    • 2 morcovi;
    • Un ardei gras; 
    • 900 ml de apă;
    • 2-3 linguri de ulei;
    • 2-3 linguri de pastă de tomate;
    • Mărar verde;
    • Sare;
    • Piper;
    • Opțional poți adăuga boia dulce, o foaie de dafin și 2 căței de usturoi. 

     

    Mazăre cu carne de pui - mod de preparare

     

    mazare cu carne de pui in farfurie pe blat de lemn

     

    Pentru început, dacă ai ales puiul grill de pe foodconcierge.ro, trebuie să știi că acesta necesită decongelarea la frigider, peste noapte. Carnea are nevoie de aproximativ 24 de ore pentru decongelare, după care te poți apuca de rețeta de mazăre cu pui. 

     

    Tranșează puiul grill, alege părțile carcasei pe care vrei să le folosești pentru acest fel de mâncare, după care tamponează-le cu prosoape de hârtie. Mai apoi, urmează pașii descriși în continuare:

     

    • Condimentează puiul cu sare și piper după gust;
    • Încinge uleiul într-o cratiță sau o tigaie și pune la prăjit bucățile de carne, timp de 20-25 de minute, având grijă să le întorci din când în când pentru a se găti uniform;
    • Între timp, curăță, spală și toacă legumele și adaugă-le la prăjit într-un vas (asigură-te că recipientul este destul de mare pentru că acesta va trebui să acomodeze și apa pe care o vei turna la pasul următor); lasă-le la călit timp de 7-8 minute pentru a se înmuia, mai apoi adaugă și mazărea de la Edenia;
    • Adaugă cei 900 de ml peste amestecul de legume și lasă totul să fiarbă;
    • Adaugă și passata de roșii, mai apoi asezonează cu sare și piper după gust și mai lasă amestecul să fiarbă timp de 5 minute;
    • La final, pune bucățile de pui prăjite și lasă-le până ce mâncarea dă în clocot.

     

    Pontul bucătarului șef


    După ce ai prăjit carnea, scurge-o foarte bine de ulei cu ajutorul unei palete de bucătărie și așează bucățile de pui pe un șervețel din hârtie, pe o farfurie, pentru a elimina și uleiul rămas. Astfel, te vei bucura de un preparat cât mai sănătos. 

    Mazărea cu pui se servește caldă, cu mărar tocat mărunt presărat deasupra. 

     

    7 curiozități pe care nu le știai despre mazăre

     

    boabe de mazare in strecuratoare

     

    Probabil că ai auzit deja despre beneficiile consumului de mazăre pentru sănătatea noastră, de aceea, astăzi te surprindem cu câteva curiozități pe care nu le știai despre acest aliment care se regăsește frecvent în dieta noastră!

     

    • Mazărea este alimentul care a stârnit obsesia culinară a Regelui Soare. Acesta îi solicita bucătarului personal să o folosească în numeroase preparate, fiind cucerit de savoarea pe care această plantă leguminoasă o are. 
    • Marea Britanie deține, în prezent, poziția de lider la nivel european în ceea ce privește producția de mazăre. 
    • Din amidonul extras din boabele de mazăre se realizează materiale bioplastice, utilizate pentru confecționarea ambalajelor, pungilor și a diverselor recipiente, dar și pentru carcasele de telefon. 
    • Frunzele (și nu boabele!) de mazăre sunt considerate o adevărată delicatesă în cultura gastronomică a chinezilor. 
    • În 1984, Janet Harris a doborât recordul prin consumul a 7.175 de boabe de mazăre în doar 60 de minute...folosind bețișoare chinezești!
    • Clarence Birdseye, considerat fondatorul industriei moderne de alimente congelate, este și cel care a testat, pentru prima dată, procesul de congelare a boabelor de mazăre. 
    • Mazărea este un aliment de bază în bucătăria franceză și în cea asiatică, deopotrivă. Aceasta se regăsește în rețete inedite de omletă, supe sau chiar în compoziția terciurilor (n.r. porridges). 

     

    Mazărea este considerată un superaliment, așadar ai toate motivele să o incluzi în alimentația ta. Încearcă și tu acasă rețeta de mâncare de mazăre cu pui, folosind produsele disponibile pe foodconcierge.ro!

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum