• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Prima pagina Inspiratie culinara

    Inspiratie culinara

    Cremă de zahăr ars: Cum să prepari acest desert delicios

    Cremă de zahăr ars: Cum să prepari acest desert delicios

    Crema de zahăr ars sau ”Crème brûlée” este un desert foarte cunoscut și apreciat în întreaga lume, nu doar pentru gustul său, ci și pentru simplitatea rețetei pe care o are la bază. 

    Trinity cream, așa cum se mai numește crema de zahăr ars are, pe deasupra, o istorie foarte interesantă pe care chiar merită să o afli. Descoperă alături de noi cum să prepari acest desert delicios, dar și mai multe detalii despre originile sale!

     

    Citeste in continuare →
    Ciorba de pui a la grec: secretele unei rețete deosebite

    Ciorba de pui a la grec: secretele unei rețete deosebite

    Bucătăria românească este destul de permisivă în ceea ce privește influențele împrumutate din alte culturi. Astfel, deliciile grecești și-au găsit rapid locul în universul gastronomic autohton. 

    Ciorba de pui a la grec este, poate, cel mai popular preparat adus de pe Tărâmul Zeilor în țara noastră. Ușoară, perfectă pentru orice ocazie și pentru orice anotimp, rețeta de ciorbă a la grec este destul de ușor de pregătit dacă știi câteva secrete. 

    Citeste in continuare →
    Pandișpan cu vișine, un desert simplu și gustos

    Pandișpan cu vișine, un desert simplu și gustos

    Dacă îți amintești cu drag de copilărie, cu siguranță nu ai uitat mirosul pandișpanului proaspăt scos din cuptor! Deși nu vorbim despre un desert autentic românesc (mai multe despre originile sale îți dezvăluim ceva mai târziu), rețeta de pandișpan cu fructe este foarte apreciată și în țara noastră, fiind nelipsit de pe mesele festive. 

    Pregătește și tu un pandișpan cu vișine, o prăjitură dulce-acrișoară presărată cu zahăr pudră!

    Citeste in continuare →
    Rețeta de ostropel de pui, meniul ideal pentru prânz

    Rețeta de ostropel de pui, meniul ideal pentru prânz

    Ostropelul poate fi definit drept un preparat gătit din carne prăjită și fiartă, căruia i se adaugă un amestec de făină, usturoi și ceapă. În ceea ce privește originea sa, nu există niciun dubiu: rețeta de ostropel este autentic românească, spre deosebire de alte feluri de mâncare care își găsesc corespondenți în bucătăriile din înconjurul lumii. 

    Pregătește alături de noi rețeta de ostropel de pui, meniul ideal pentru masa de prânz a întregii familii!

    Citeste in continuare →
    Rețete vegetariene: 3 preparate fără carne

    Rețete vegetariene: 3 preparate fără carne

    Dieta vegetariană reprezintă o alegere spre care tindem tot mai mulți dintre noi. Această practică alimentară oferă o serie de beneficii pentru sănătate, dar poate fi adoptată și din considerente etnice, ecologice sau chiar religioase. 

    Dacă și tu faci parte din tabăra vegetarienilor, îți propunem astăzi 3 rețete delicioase fără carne!

    Citeste in continuare →
    Rețete de post: top 3 preparate delicioase și hrănitoare

    Rețete de post: top 3 preparate delicioase și hrănitoare

    Perioada postului te găsește în dificultatea de a crea mese delicioase? Găsește-ți inspirația în articolul nostru de astăzi și încearcă un top 3 rețete de post! Fie că preferi gustările ușoare sau ciorbele mai consistente, cu siguranță sugestiile noastre vor fi și pe placul tău!

    Citeste in continuare →
    Ciulama de pui: o rețetă pentru toate gusturile

    Ciulama de pui: o rețetă pentru toate gusturile

    Gătești frecvent cu carne de pui dar nu mai ai inspirație pentru rețetele tale? Uită de preparatele banale și încearcă o rețetă pentru toate gusturile: ciulama de pui cu ciuperci și smântână. O mâncare foarte asemănătoare cu deliciosul ”blanquette de volaille” al francezilor, ciulamaua este ideală pentru mesele tradiționale cu familia și prietenii, fiind un prânz savuros și sățios. 

    Dar, să trecem la treabă și să descoperim împreună cum se pregătește ciulamaua de pui cu ciuperci!

    Citeste in continuare →
    Varză cu carne - rețeta gustoasă, ușor de preparat

    Varză cu carne - rețeta gustoasă, ușor de preparat

    Varza cu carne este o mâncare tradițională, pe care o savurăm deseori în casa bunicilor, la gura sobei, în iernile grele. Deși există o mulțime de versiuni ale acestui preparat, pentru astăzi ne-am gândit să-ți propunem rețeta de varză acră cu carne de porc, în stil unguresc. 

    Gulașul secuiesc este un mix de arome și de gusturi, de aceea merită s-o încerci, mai ales că sezonul rece se apropie cu pași repezi. Descoperă acest fel de mâncare gustos și ușor de preparat!

    Citeste in continuare →
    Aripioare de pui crocante la cuptor

    Aripioare de pui crocante la cuptor

    Aripioarele de pui își gătesc deseori locul în meniurile noastre, fiind ideale pentru tocănițe sau ciorbe. De asemenea, ele sunt servite frecvent prăjite simple, la tigaie sau pregătite pane. 

    De data acesta venim cu o propunere inedită pentru tine și îți recomandăm să încerci aripioare de pui crocante la cuptor! Bucură-te de aripioare în crustă crocantă gătite într-un mod cât se poate de sănătos!

    Citeste in continuare →
    Cartofi wedges la cuptor cu usturoi - rețeta clasică și alternative rapide

    Cartofi wedges la cuptor cu usturoi - rețeta clasică și alternative rapide

    Cu siguranță ai auzit de (și probabil că i-ai și degustat) deja celebrii cartofi wedges. Simplu de recunoscut după tăietura în forma de semilună, se pare că aceștia au fost comercializați pentru prima dată de către  vânzătorii ambulanți de pe străzile Parisului, care își ademeneau trecătorii cu această gustare delicioasă. 

    Cartofii wedges reprezintă o alternaitvă la fel de gustoasă a celor pe care americanii îi numesc ”french fries” (n.r. cartofi pai), de aceea îți spunem și ție cum îi poți găti acasă, la cuptor, dar și ce alte variante ai la dispoziție!

    Citeste in continuare →
    Pagina 1 din 6
    «1 2 3 4 5 6»