• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Inele de ceapă - rețeta rapidă și sugestii de servire

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Dacă preferi mâncarea din bucătăria americană, trebuie să încerci și celebrele onion rings. Inele de ceapă, așa cum le numim noi, reprezintă garnitura perfectă pentru multe preparate, dar pot fi servite și ca gustări, împreună cu sosurile favorite. 

    Deși le găsești și în meniurile restaurantelor fast-food, îți propunem să încerci chiar tu să prepari inele de ceapă pane absolut delicioase. Nu-ți face griji; ți-am pregătit și alternative rapide din gama produselor ready to cook de pe foodconcierge.ro!


    Cuprins:

    1. Inele de ceapă: ingrediente
    2. Mod de preparare
    3. Rețeta de inele de ceapă în crustă cu bere
    4. Sfaturi și trucuri din bucătărie
    5. Rețeta rapidă de inele de ceapă
    6. Inele de ceapă - sugestii de servire
    7. Food (hi)story: Cine a inventat inelele de ceapă pane?

     

    Inele de ceapă: ingrediente


    Pentru a pregăti rondele de ceapă pane ai nevoie de:

    • 4 cepe mari, albe;
    • 2 ouă;
    • 100 g de pesmet;
    • 30 g făină;
    • Ulei;
    • Sare. 

     

    Mod de preparare

     

    Primul pas este să cureți cepele de coajă, să le speli și să le tai rondele. Dacă este nevoie, folosește șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de apă din legume. Mai apoi, desfă rondelele de ceapă în inele (capetele le poți arunca deoarece nu se folosesc, fiind mult prea mici), după care presară-le cu multă făină. 

    După aceea, bate ouăle cu o linguriță de sare și cu făină. Trece inelele de ceapă prin ouă, după care prin pesmet. 

    Prăjește-le în tigaie, în ulei încins, fără a aglomera în vas inelele de ceapă. 


    Rețeta de inele de ceapă în crustă cu bere

     

     

    Se spune că panko-ul perfect pentru inelele de ceapă conține și bere. În acest caz, provocarea este să obții un pane care nu se va arde în exces și care, după prăjire, rămâne foarte crocant. Și totuși trebuie să știi că aluatul clasic de pane nu este cea mai inspirată alegere deoarece absoarbe mult ulei, spre deosebire de cel cu pesmet; ca alternativă, poți încerca însă un aluat asemănător cu cel pentru tempura. Pentru acesta ai nevoie de:

    • 4 cepe;
    • 2 cești de făină;
    • O sticlă de bere (0.33 sau 0.5 l);
    • Apă rece;
    • Ulei pentru prăjit;
    • Doi căței de usturoi;
    • Sare și piper. 

    Pregătește ceapa exact ca în rețeta anterioară, iar apoi treci la pregătirea aluatului cu bere. 

    Amestecă într-un bol o ceașcă de făină cu usturoiul zdrobit, sare și piper și amestecă totul foarte bine. Într-un alt castron amestecă berea cu cealaltă cană de făină, de asemenea mixând bine. Scufundă, pe rând, rondelele de ceapă în amestecul uscat, elimină excesul scuturându-le ușor, apoi trece-le prin compoziția cu bere. 

    Pune la prăjit inelele în uleiul încins și scoate-le după ce crusta acestora capată o nuanță aurie. Scoate-le de la prăjit pe un șervețel absorbant. 


    Sfaturi și trucuri din bucătărie 

     

    • Dacă vrei să scapi de lacrimile pe care le provoacă ceapa, poți lăsa rondelele în apă timp de 30 de minute înainte de a începe prepararea rețetei. Totodată, acest truc te va ajuta să estompezi gustul amar al cepei. 
    • Preferi inelele de ceapă mai dulci? Optează pentru o ceapă mai mare. 
    • În cazul în care ceapa pe care ai cumpărat-o nu este foarte aromatizată, poți adăuga puțin zahăr în compoziția prin care le treci înainte de prăjire. 

     

    Rețeta rapidă de inele de ceapă

     

     

    Încearcă inelele de ceapă ready to cook din oferta noastră! Pe foodconcierge.ro ai la dispoziție inelele de ceapă Farm Frites, un produs foarte apreciat atât de către restaurante și firme de catering, cât și de către clienții individuali. Acest preparat este realizat din felii groase de ceapă olandeză învelite într-un aluat cu textură crocantă. Inelele de ceapă Farm Frites pot fi servite ca aperitiv, cât și ca garnitură și se pot găti la cuptor, în tigaie sau în friteuză. 

     

     

    Inele de ceapă - sugestii de servire

     

     

    Americanii preferă să servească inelele de ceapă cu ketchup, dar și cu sos chili. Completează porția de inele de ceapă pane și cu cartofi pai, o idee perfectă pentru o gustare rapidă pe care să o savurezi la film. Deseori, inelele de ceapă sunt prezente și în sugestia de prezentare a burgerilor, datorită aspectului lor, deci poți încerca și tu cu încredere această asociere culinară, de altfel foarte delicioasă. 

     

    Food (hi)story: Cine a inventat inelele de ceapă pane?

     

    Inelele de ceapă au fost menționate pentru prima dată în 1802, într-o carte de bucate din Anglia. Potrivit rețetei, inelele de ceapă erau scufundate într-un amestec aromat de făină și cremă din brânzeturi, iar mai apoi erau prăjite într-un recipient cu untură. Ca sugestie de servire, era recomandat un sos obținut din muștar și unt topit. 

    Dacă ai poftă de inele de ceapă pregătite ca la restaurant, încearcă rețetele noastre!

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum