• Meniu
 • Cosul meu

  0 produse
  Vezi toate articolele

  Inele de calamar pane

  %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   

  Dacă te gândești că este nevoie să-ți planifici cât mai repede o vacanță în Grecia sau în Spania pentru a te bucura de gustul savuros al fructelor de mare, trebuie să descoperi rețeta noastră de astăzi!

  Inelele de calamar pane sunt un preparat foarte îndrăgit pe care îl poți degusta și acasă, pregătindu-le după rețeta autentică. Servește-le ca snack sau ca fel principal alături de garnitura preferată și completează festinul cu o cerveza rece sau cu un pahar de vin alb!

   

  Din cuprins:

  1. De ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti inelele de calamar?
  2. Pașii pentru prepararea inelelor de calamar pane
  3. Sosuri pentru inelele de calamar pane 
  4. Inele de calamar pane - rețeta rapidă și simplă
  5. Ce trebuie să știi despre calamar

   

  De ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti inelele de calamar?

   

  • 500 de grame de inele de calamar; le poți alege cu încredere pe cele de pe foodconcierge.ro, tăiate la o dimensiune de 3-7 cm diametrul. O alegere la fel de potrivită sunt și tuburile de calamar din oferta noastră, pe care le poți secționa mai groase sau mai subțiri, după preferințe. 
  • 250 de grame de făină;
  • 200 de ml bere;
  • O lămâie;
  • Piper;
  • Sare;
  • Ulei de măsline;
  • Ulei pentru prăjit, de floarea soarelui. 

   

  Pașii pentru prepararea inelelor de calamar pane

   

  Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti inelele de calamar ete să lași fructele de mare la dezghețat peste noapte. Mai apoi, așează-le pe șervețele de hârie pentrucare să absoarbă excesul de apă. Astfel, pregătești calamarul pentru prăjire. 

  Mai apoi, amestecă berea cu uleiul de măsline, adaugă sare și piper și încorporează și o cantitate mică de făină. La final, trebuie să obții un aluat cu o consistență puțin mai densă decât cea a aluatului pentru clătite. 

  Adăugă făina rămasă într-un bol separat. Ceea ce trebuie să faci în continuare este să treci fiecare inel de calamar prin făină, să le scuturi bine și să le pui mai apoi în aluatul de bere. Atenție, însă: fructele de mare trebuie să fie foarte bine acoperite de aluat. 

  Într-o tigaie, încinge uleiul de floarea soarelui și pune la prăjit inelele de calamar, lăsând un spațiu suficient între ele. Acestea sunt gata atunci când se rumenesc puțin și nu trebuie gătite în exces deoarece se vor întări. 

  La final, scoate inelele de calamar pane pe o farfurie pe care ai pus în prealabil prosoape de hârtie care vor absorbi excesul de ulei. Creează un plating atractiv așezând alături de fructele de mare și câteva cute de lămâie. Îți dorim poftă bună!

   

  Sosuri pentru inelele de calamar pane 

   

   

  Mai ales dacă îi servești pe post de snack, calamarii pane fac casă bună cu sosuri aromate și fine. Iată câteva dintre cele mai potrivite alegeri în acest caz:

  • Sosul de usturoi
  • Sosul de iaurt 
  • Sosul de smântână, usturoi și busuioc
  • Sosul andaluz (din ardei capia, maioneză și sos de roșii)
  • Sosul picant-acrișor

  În ceea ce privește garniturile potrivite, servește calamarii pane alături de orez, de salatele preferate sau de îndrăgiții cartofi prăjiți. 

   

  Inele de calamar pane - rețeta rapidă și simplă 

   

  Dacă vrei să te bucuri rapid de inele de calamar fragede în crustă crocantă comandă unul dintre cele mai iubite produse ready to cook din oferta noastră: inelele de calamar pane congelate, prefierte și preprăjite. Acestea pot fi pregătite rapid în friteuza cu aer, în ulei sau la cuptor și sunt suficiente pentru a satisface pofta întregii familii!

   

  Ce trebuie să știi despre calamar 

   

  • Deși termenul de calamar este folosit uzual în limba română, se pare că denumirea corectă este cea de calmar (fr.), de altfel fiind și etimologia utilizată în literatura de specialitate. 
  • Există peste 300 de specii de calamari, ale căror dimensiuni variază între 30 de cm și 8 m lungime. Totuși, în literatura științifică este menționat un exemplar care avea aproximativ 20 de m lungime, dintre care 10-12 m erau reprezentați doar de tentacule. 
  • Calamarul conține vitamina B2, B3, B6 și B12, contribuind la îmbunătățirea digestiei și stabilizând nivelul de zahăr din sânge. 
  • Calamarul se aseamnănă destul de mult cu sepia, însă între cele două există și diferențe notabile, printre care și forma corpului care este mai alungită în cazul calamarului și mai lată în cazul sepiei. 


  Calamarul pane este cea mai cunoscută metodă de gătire a acestor fructe de mare și, poate, una dintre cele mai delicioase. Încearcă și tu rețeta de astăzi sau experimentează gustul unic al calamarului pane optând pentru produsul nostru ready-to-cook!

   

  un articol de Adrian Greavu

  Adauga comentariu

  Cod de securitate
   Nici un comentariu pana acum