• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Prima pagina CarneCarne de puiEdenia pui Coquelet de Bretagne 550g

    Edenia pui Coquelet de Bretagne 550g

    Pret22.90Lei
    • Cod:
      CO1506
    Specialitate frantuzeasca cu traditie, coquelet este un puisor de ferma, crescut in Bretagne. Este renumit pentru gustul lui autentic, de pui de tara, cu carne fina si frageda. Fiind hranit cu porumb, are o culoare usor galbuie.
    Cantitate:+-
    Adauga in favorite
    Edenia pui Coquelet de Bretagne 550g
    Edenia pui Coquelet de Bretagne 550gEdenia pui Coquelet de Bretagne 550g
    Sugestii de preparare
    La tigaie: intr-o tigaie incinsa puneti Coquelet de Bretagne Edenia, decongelat in prealabil, portionat si asezonat si lasati-l pe foc timp de 20 de minute sau pana cand carnea este gatita. Apoi continuati cu instructiunile din reteta aleasa.
     
    In oala: Intr-o oala cu apa clocotita adaugati Coquelet de Bretagne Edenia, decongelat in prealabil si portionat si lasati-l la fiert timp de 30 de minute sau pana cand carnea este gatita. Apoi continuati cu instructiunile din reteta aleasa.
     
    La cuptor: puneti Coquelet de Bretagne Edenia, decongelat in prealabil, intr-un vas termorezistent. Stropiti-l cu ulei si asezonati-l in functie de reteta. Introduceti vasul in cuptorul preincalzit la 180 °C, timp de 40-45 de minute sau pana cand carnea este gatita.
     
    Reteta Coquelet de Bretagne cu cartofi parisienne
     50 minute
     2 portii
    Ingrediente
    Usturoi zdrobit - 2 catei
    Cimbrisor - 5 crengute
    Anason - 2 stelute
    Menta proaspata - 1 crenguta
    Boia dulce - 5 g
    Miere - 10 ml
    Curcuma/turmeric/curry - 3 g
    Unt - 50 g
    Ulei masline - 50 ml
    Piper negru macinat mare (dupa gust)
    Sare de mare grunjoasa (dupa gust)
    Supa clara de pui sau apa - 150 ml

    Optional, pentru marinada:
    Ulei - 100 ml
    Ceapa alba - 1 buc
    Lamaie - 1 buc
    Morcov - 1 buc
    Patrunjel - 1 legatura
    Foi de dafin - 2 buc

    Mod de preparare

    1. Decongelati si curatati puiul coquelet de varful aripilor, tartita apoi indepartati sira spinarii cu o foarfeca. Legati apoi pulpele cu sfoara rezistenta termic (de bucatarie).
    Marinati puiul coquelet (optional): Tocati grosier ceapa alba si morcovul si puneti intr-un castron cuburile obtinute. Asezati coqueletul peste ceapa si morcov, adaugati uleiul de floarea soarelui, lamaia felii, frunzele de dafin si patrunjelul usor zdrobite. Acoperiti cu folie castronul si lasati la frigider minimum 3-4 ore, pentru marinare.


    2. Preparati glazura: Amestecati energic mierea, boiaua de ardei dulce, pudra de curcuma/curry si putin ulei de masline.


    3. Rumeniti putin puiul coquelet pe plita, tigaie grill sau pe gratar.


    4. Asezati cartofii Parisienne (congelati) intr-un vas termic (yena), stropiti-i cu putin ulei de masline si adaugati deasupra untul taiat cuburi. Ungeti coqueletul cu glazura preparata anterior si asazati-l in vas, deasupra cartofilor. Presarati totul cu sare si piper si adaugati in vas cimbrisorul, anasonul si cateii de usturoi zdrobiti.


    5. Preincalziti cuptorul la 180°C (cu ventilatie) si introduceti vasul in cuptor pentru 35 de minute. In ultimele 15 minute adaugati fasolea verde Edenia (congelata) si morcovii baby Edenia (congelati), impreuna cu supa de pui (sau apa).


    6. Serviti coqueletul pe pat de cartofi Parisienne cu garnitura de fasole verde si morcovi baby. Condimentati preparatul cu amestec din cimbrisor si menta proaspata.


    Pofta buna!

    • Ingrediente
      Carcasa de pui eviscerat, fara cap, gat si picioare. Pui coquelet din Bretagne. Clasa A.
    • Alergeni
      Fara alergeni
    • Informatii nutritionale
      Per 100g: Valoare energetica: 626kJ / 150kcal; Grasimi 7.4g, din care acizi grasi saturati 2.1g; Glucide <0.2g, din care zaharuri <0.2g; Proteine 20.5g; Sare 0.16g
    • Conditii de depozitare
      A se pastra la -18°C. A nu se recongela dupa decongelare!

    Cele mai vandute produse