Edenia Poulet Jaune Fermier d'Auvergne 1.5kg
- Cod:CO1509
La tigaie (45 min): intr-o tigaie incinsa, puneti puiul decongelat, portionat si asezonat dupa gust. Lasati-l pe foc timp de 35-45 de minute, sau pana cand carnea este gatita, intorcandu-l pe ambele parti. Apoi continuati cu instructiunile din reteta aleasa.
In oala (45 min): intr-o oala cu apa clocotita, adaugati puiul decongelat in prealabil si portionat . Lasati-l la fiert timp de 45 de minute sau pana cand carnea este gatita. Apoi continuati cu instructiunile din reteta aleasa.
La cuptor (60 min * 190°C) : puneti puiul decongelat in prealabil, intr-un vas termorezistent. Stropiti-l cu ulei si asezonati-l in functie de reteta. Introduceti vasul in cuptorul preincalzit la 180-190 °C, timp de 60 de minute sau pana cand carnea este gatita.
120 minute |
4 portii |
![]() |
Poulet Jaune Fermier D’Auvergne Edenia – 1 buc Unt – 150g Usturoi – 1 capatana Condimente de sezon Legume diferite: ardei gras, morcov, praz, cartof Sare si piper dupa gust |
1. Decongelati in frigider pentru 24 de ore puiul Poulet Jaune Fermier D’Auvergne Edenia. | ![]() |
2. Afiliati untul cu usturoiul batut, sare, piper si condimentele de sezon dupa gust. Cu ajutorul unui cutit faceti cateva incizii in pielea puiului si umpleti cu amestecul de unt. Apasati apoi pe piele pentru uniformizarea acestuia dedesubt. Procedati asa pe fata, spate si picioarele puiului. Pastrati un pic de unt si pentru a-l unge deasupra dar si in cavitatea puiului. 3. Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 4 pentru cuptoarele cu gaz). Taiati legumele in diferite forme si puneti-le intr-o tava potrivita astfel incat sa poata incapea si puiul. Umpleti de asemena si cavitatea acestuia cu legume si legati-i picioarele cu o sfoara sfeciala pentru cuptor. Puneti puiul peste legume cu fata in sus si bagati tava in partea cea mai de jos a cuptorului preincalzit pentru aproximativ 1 ora si 40 de minute. |
![]() |
4. Cu ajutorul a doua furculite intoarceti puiul cu grija dupa primele 40 de minute cu fata in jos si mai lasati-l pentru inca 40 – 50 de minute, apoi intoarceti-l din nou cu fata in sus pentru inca 20-25 de minute pentru a se rumeni mai bine. Pofta buna! |
![]() |
- IngredienteCarcasa de pui eviscerat, fara cap, gat si picioare. Pui din Auvergne crescut liber, traditional. Clasa A.
- AlergeniFara alergeni
- Informatii nutritionalePer 100g: Valoare energetica: 653kJ / 156kcal; Grasimi 8g, din care acizi grasi saturati 2.2g; Glucide 0g, din care zaharuri 0g; Proteine 21g; Sare 0.1g
- Conditii de depozitareA se pastra la -18°C. A nu se recongela dupa decongelare!