Edenia mazare fina 450g
- Cod:CO1204
Pregatim cu atentie mazarea pentru tine: culegem cele mai bune pastai si selectam boabele conform celor mai inalte standarde. Pentru ca o congelam rapid, la doar cateva ore de la recoltare, mazarea Edenia isi va pastra intotdeauna culoarea verde si aroma caracteristica, dulce. Boabele verzi si proaspete de mazare, pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt si o sursa importanta de fier si fibre. Nu se decongeleaza inainte de gatire.
La tigaie (7 min): Intr-o tigaie incinsa adaugati mazarea fina congelata si amestecati constant la foc mediu timp de 5-7 minute pana cand produsul ajunge la consistenta dorita. Pentru a o face mai suculenta, adaugati putina apa.
La cratita (pe plita) (8 min): Adaugati mazarea congelata intr-o cratita cu apa clocotita cu un pic de sare si lasati sa fiarba la foc mediu pentru 6-8 minute de cand apa ajunge din nou la punctul de fierbere.
La microunde (8 min * 800 W): Scoateti produsul congelat din ambalaj si puneti-l intr-un vas termorezistent cu capac. Introduceti vasul in cuptorul cu microunde la 800 W. Incalziti timp de 3-4 minute, opriti cuptorul cu microunde pentru a amesteca si incalziti din nou inca 3-4 minute. Dupa ce ati scos recipientul din cuptorul cu microunde asteptati un minut inainte sa scoateti capacul. Amestecati inainte sa serviti.
La abur (20 min): Puneti mazarea fina congelata intr-un vas termorezistent si gatiti pentru 15-20 minute.
A nu se recongela dupa decongelare.
20 minute |
4 portii |
![]() |
Edenia Mazare fina 450g – 1 punga Ceapa (tocata marunt) – 1 buc Menta proaspata – 3-4 fire Smantana de gatit – 150 ml Parmezan (Gran Formaggio) ras – 200 g Vin alb (optional) – 100 ml Unt – 50g Ulei de masline – 30 ml Sare si piper dupa gust |
1. Intr-o oala pentru supa/ciorba, la foc mediu, topiti untul si uleiul de masline. Adaugati ceapa si caliti pana cand devine translucida amestecand ocazional. Stingeti cu vinul, aduceti iar la fierbere si lasati timp de 1-2 minute, pana se evapora alcoolul. 2. Adaugati mazarea Edenia congelata si caliti inca 2-3 minute, la foc mediu, amestecand ocazional apoi turnati apa calduta pana cand mazarea este acoperita. Asezonati cu sare si piper, si fierbeti timp de inca 6-8 minute. 3. Strecurati mazarea fiarta si pasati-o cu un blender apoi adaugati compozitia inapoi in oala si completati cu smantana lichida si parmezanul ras. Amestecati si fierbeti pentru inca 3 minute. Supa crema de mazare se poate decora cu frunze de menta proaspata si se poate servi cu paine prajita, crutoane sau bacon copt. |
- IngredienteMazare fina
- Informatii nutritionalePer 100g: Valoare energetica: 353kJ / 84kcal; Grasimi 0.4g, din care acizi grasi saturati 0.12g; Glucide 9.7g, din care zaharuri 2.5g; Proteine 6.6g; Sare 0.09g
- Conditii de depozitare-18 °C pana la data inscrisa pe ambalaj
-12 °C timp de o luna
- 6 °C timp de 3 zile