• Meniu
 • Cosul meu

  0 produse
  Vezi toate articolele

  Dulceața de zmeură din fructe congelate

  %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   

   

  Cuprins:

  • Ingredientele necesare pentru dulceața de zmeură
  • De ce să alegi zmeura congelată Edenia?
  • Cum pregătim dulceața delicioasă din zmeură congelată?
  • Cum se conservă dulceața în borcane?
  • Ce alte fructe congelate poți alege pentru dulceață?
  • Dulceața de zmeură: sugestii de servire

   

  Ingredientele necesare pentru dulceața de zmeură

   

  • 1 kg de zahăr gelifiant 1:1 - acest raport înseamnă că trebuie să folosești un kilogram de zahăr la un kilogram de fructe;
  • 3 pungi de zmeură congelată de la Edenia la 450 g/pachet. Pentru această rețetă vei folosi 1kg de fructe, deci vei putea folosi restul cantității pentru alte deserturi sau smoothie-uri;
  • Sucul de la o lămâie.

   

  De ce să alegi zmeura congelată Edenia?

   

   

  Zmeura proaspătă poate fi destul de dificil de procurat chiar și în plin sezon și, mai mult decât atât, prețul acesteia este piperat indiferent de perioada din an despre care vorbim. O alternativă la fel de sănătoasă, dar mai economică și mult mai accesibilă este reprezentată de zmeura congelată oferită de cei de la Edenia, care face parte din oferta foodconcierge.ro. Fructele sunt întregi, culese cu griji, curățate și sortate conform standardelor alimentare și congelate prin tehnica IQF (Individual Quick Frozen). Acest procedeu conservă aroma, prospețimea și culoarea zmeurii, în timp ce previne formarea cristalelor de gheață pe suprafața lor. 

   

  Cum pregătim dulceața delicioasă din zmeură congelată?

   

   

  Este atât de simplu să pregătești rețeta de astăzi, încât suntem convinși că o vei mai repeta și cu alte ocazii! Urmează pașii descriși în cele ce urmează pentru a obține o dulceață bună ”de te lingi pe degete”!

  1. Într-o oală adaugă fructele. Acestea nu necesită decongelare înainte de a fi folosite. 
  2. Toarnă deasupra sucul de lămâie. 
  3. La final, adaugă zahărul gelifiant 1:1. Rolul acestuia este foarte important, așadar nu-l înlocui cu un zahăr obișnuit. Zahărul gelifiant conține pectină, un agent de îngroșare care va ”lega” compoziția gemului și care îi va conferi o textură gelatinoasă. De asemenea, pectina va favoriza menținerea culorii naturale a fructelor, pentru ca desertul să fie aspectuos. 
  4. Amestecă totul cu o spatulă cauciucată, pentru ca fructele să nu se sfărâme prea tare. 
  5. Pune oala pe foc și amestecă în ea cu mișcări ușoare până ce dulceața atinge punctul de fierbere.
  6. Mai lasă pe foc amestecul de fructe și zahăr timp de 4 minute. 
  7. Acum este momentul să oprești focul și să verifici dacă dulceața a căpătat textura dorită. Cum poți face acest lucru? Toarnă, pe o farfurie, câteva picături de gem și așteaptă să se răcească, după care înclină farfuria. Ideal este ca gemul să nu curgă. 
  8. Suplimentar, poți face încă un test. Atinge cu degetul picăturile de dulceață și vezi dacă sunt suficient de închegată. 
  9. Dacă aceste ultime două condiții sunt îndeplinite, atunci dulceața este gata...de pus în borcane!

   

  Cum se conservă dulceața în borcane?

   

   

  Pentru a așeza dulceața în borcane nu ai nevoie de experință în bucătărie, însă trebuie să urmezi câțiva pași pentru ca recipientele să fie sterilizate corect, iar conținutul lor să se conserve cât mai bine. Pentru început, asigură-te că borcanele nu au fisuri, în special în zona gurii (caz în care nu se va mai închide ermetic, iar ciorburile pot deveni un pericol). Dacă folosești borcane mai vechi, verifică și capacele - ele nu trebuie să aibă rugină și este necesar să se înfileteze perfect. De multe ori, este mai simplu să cumperi borcane noi decât să încerci să le cureți pe cele pe care le-ai mai folosit, mai ales că multe dintre ele pot fi pătate de la conținutul anterior. 

  Indiferent de varianta pentru care optezi, primul pas este să speli foarte bine borcanele. Dacă ai o mașină de spălat vase, le poți curăța fără probleme cu ajutorul său. În caz contrar, așază borcanele și capacele în chiuveta cu apă fierbinte și  toarnă câteva picături de detergent de vase. Lasă-le timp de câteva minute, după care fracă-le ușor cu un burete pe interior, dar și pe exterior. 
  Un alt pas esențial constă în clătirea borcanelor și a capacelor. Asigură-te că elimini toate resturile de detergent și murdărie clătindu-le în două-trei ape. Următoarea etapă este scurgerea borcanelor, pe un strat de șervețele de bucătărie. 
  Sterilizarea poate fi realizată prin metoda clasică (cea a firberii), sau la cuptor. Atenție, însă, nu se introduc borcanele reci la cuptorul încins pentru că pleznesc. Cel mai sigur este să le pui la cuptor când acesta este încă rece. 
  Imediat după sterilizare treci la umplerea borcanelor cu dulceață, însă doar când acestea s-au răcit complet (după aproximativ 30-40 de minute).

   

  Ce alte fructe congelate poți alege pentru dulceață?

   

   

  Dulceața de zmeură este delicioasă, însă poți prepara un astfel de desert și din alte tipuri de fructe congelate pe care le găsești pe foodconcierge.ro. De exemplu, îți recomandăm să încerci mixul de fructe de pădure Edenia, care cuprinde, pe lângă zmeură, mure, afine și coacăze negre, 100% proaspete. 

  Pe de altă parte, dacă preferi aromele exotice, încearcă dulceața din mango sau ananas. Poți găsi de asemenea pe site-ul nostru aceste bucăți de fructe congelate în condiții optime pentru a-și păstra prospețimea. 
  Pentru cei care preferă rețetele clasice, vișinele congelate de la Edenia sunt foarte potrivite pentru a pregăti o dulceață perfectă.  

   

  Dulceața de zmeură: sugestii de servire 

   

   

  Cel mai frecvent, dulceața de zmeură este consumată la micul dejun, alături de pâine prăjită, unt și ceai - cu siguranță îți amintești și tu de această asociere culinară pe care o serveai în copilărie! De asemenea, te poți inspira din mic dejunul francezilor și să mănânci gemurile alături de croissantele cu unt. O combinație absolut yummy!

  Totodată, dulceața de zmeură este un topping perfect pentru clătite și pancakes, dar poate fi folosită și pentru umplerea și decorarea unor prăjituri (cum ar fi papanașii). 

  Recomandarea noastră este să o servești rece, așadar las-o să se răcească după ce ai preparat-o, oricât de nerabdător ai fi să o guști! 

  un articol de Adrian Greavu

  Adauga comentariu

  Cod de securitate
   Nici un comentariu pana acum