• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse

    Curcan grill 3.2kg

    -30%
    Pret67.13Lei
    Pret de lista:95.90Lei
    Reducere:28.77Lei (30.00%)
    • Cod:
      CO7422

    Curcan intreg, tip grill.

     

    Termen de valabilitate: 02.11.2021

    Cantitate:+-
    Adauga in favorite
    Curcan grill 3.2kg
    Curcan grill 3.2kg
     Curcan cu sos de mere coapte
     3.5 ore
     6 portii
    Ingrediente
    Curcan grill 3,2kg -  1 buc
    Mere – 1,5 kg
    Cidru mere – 600ml
    Lamaie – 1 buc
    Portocala – 1 buc
    Unt – 100g
    Rozmarin uscat – 15g
    Coriandru boabe – 7g
    Ardei iute – 2 buc
    Ulei de masline – 2 linguri
    Sare – 100g
    Zahar – 50g
    Mod de preparare
    1. Puneti curcanul congelat intr-un vas si il acoperiti-l complet cu apa rece si sare (aproximativ 100 g de sare la 5 l de apa), amestecand pana se dizolva. Lasati curcanul la fragezit in aceasta solutie, in frigider, pentru minim 12 ore.
     
    2. Ungeti o tava cu ulei. Taiati feliile de mere si puneti-le in tava adaugand peste acestea cidrul de mere.
     
    3. Intr-o craticioara topiti cele 50g de zahar in 50 ml de apa, apoi adaugati untul si amestecati incet pana la omogenizare. Intr-un blender tocati rozmarinul uscat, ardeii iuti si coriandrul iar pasta obtinuta, amestecati-o cu ulei cu care ungeti curcanul, atat inainte de a-l da la cuptor cat si pe parcursul gatirii acestuia.
     
    4. Asezati curcanul uns in tava, peste patul de mere, cu pieptul in sus si introduceti in cavitatea lui lamaia si portocala, ambele crestate pentru a-si impastia aroma. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul preincalzit la 140 °C.
     
    5. Indepartati folia de aluminiu dupa 2 ore si mariti temperatura la 180°C. Lasati curcanul in cuptor pentru inca 30-45 minute (pana la rumenire), ungandu-l cu sosul aromat de vreo 2 ori in acest interval.
     
    6. Scoateti curcanul de la cuptor si lasati-l sa se raceasca, timp in care puteti face sosul. Pasati cu un blender toate lichidele din tava impreuna cu merele coapte si le strecurati-le printr-o sita fina.

     

    7. Serviti curcanul alaturi de sosul de mere coapte.
    Pofta buna!

    • Informatii nutritionale
      Per 100g: Valoare energetica: 440kJ / 104kcal; Grasimi 2g, din care acizi grasi saturati 0.3g; Glucide 1g, din care zaharuri 0.5g; Proteine 20.5g; Sare 0.3g
    • Conditii de depozitare
      A se pastra la -18°C. A nu se recongela dupa decongelare!

    Cele mai vandute produse