• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Crochete de cartofi fără cașcaval

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Cartofii sunt poate cele mai consumate alimente - deloc surprinzător, am spune, având în vedere că aceștia sunt absolut delicioși indiferent de modul de gătire. Știm că și tu iubești cartofii prăjiți (adică, cine n-o face?!), dar astăzi ne-am gândit să îți propunem și o altă variantă, la fel de delicioasă, de servire a cartofilor.

    Este vorba de crochetele de cartofi, rețeta simplă, fără cașcaval, pe care chiar și începătorii într-ale gastronomiei se pot încumeta să o preparare!

    1. Ingredientele pentru crochetele de cartofi 
    2. Pașii pentru pregătirea rețetei
    3. Sugestia Foodconcierge: crochetele rapide 
    4. Crochete de cartofi de post
    5. Crochete de cartofi la cuptor 

     

    Ingredientele pentru crochetele de cartofi 

     

    • 500 de grame de cartofi (de preferat albi);
    • 3 ouă întregi;
    • 2 gălbenușuri;
    • 40 de grame de unt; alege-l pe cel nesărat, de la Oldenburger, preparat după o rețetă delicioasă;
    • 3 linguri de pesmet;
    • 5 linguri de făină;
    • Ulei;
    • Sare și piper;

     

    Pașii pentru pregătirea rețetei

     

    1. Curăță cartofii de coajă și taie-i cubulețe, așa cum procedezi și atunci când prepari un piure. Dacă vrei, însă, să scapi de această etapă care este, ce-i drept, consumatoare de timp, la foodconcierge.ro îți oferim, ca de fiecare dată, alternative rapide demne de luat în calcul. De exemplu, îți recomandăm cartofii jumătăți, un real ajutor pentru momentele în care trebuie să gătești pe fugă.
    2. Mai apoi, pune cubulețele de cartofi la fiert timp de 15-20 de minute (poți face testul furculiței pentru a vedea dacă sunt gata). 
    3. Pasează cartofii folosind o ustensilă specială pentru zdrobit. 
    4. Călește piureul la foc mic pentru 5-6 minute, amestecând continuu pentru a nu se lipi de marginile recipientului de gătit. 
    5. După ce piureul s-a răcit, încorporează un ou, cele două gălbenușuri și cele două linguri de făină. 
    6. Amestecă totul foarte bine și asezonează cu sare și piper. 
    7. Formează crochete în forma dorită (pot fi rudunde sau cilindrice), după care trece-le pe rând prin făină, apoi prin celelalte două ouă bătute, iar la final prin pesmet. 
    8. Crochetele se prăjesc în ulei încins, la foc moderat, după care se lasă la scurs pe o farfurie tapetată cu șervețele de hârtie pentru a fi eliminat excesul de ulei. 

    Consumă crochetele calde, însă nu fierbinți! Poftă bună!

     

    Secretul bucătarului 

     

     

    Dacă vrei ca crochetele tale să capete o nuanță perfect aurie și apetisantă, poți schimba uleiul atunci când este nevoie. Pesmetul ars le poate conferi un aspect și un gust neplăcut. 

     

    Sugestia Foodconcierge: crochetele rapide 

     

     

    Chiar dacă rețeta de astăzi nu are un grad înalt de dificultate, suntem convinși că există multe momente în care nu dispui de suficient timp pentru a o pregăti. Și totuși, dacă tânjești după textura crocantă al crochetelor de cartofi, de pe site-ul nostru poți alege produse congelate din categoria celor ready to cook. Pe de-o parte, poți alege cartofii Noisettes, care se disting de crochetele clasice doar prin aspect (aceștia fiind rotunzi). Pe de altă parte, îți recomandăm să încerci și delicioasele Hashbrowns, o rețetă îmbogățite de crochete cu ceapă. Oricare dintre cele două produse reprezintă gustarea ideală pentru maratonul de seriale și pot fi servite cu diverse sosuri. De asemenea, dacă ești în căutarea unor garnituri rapide și gustoase pentru un barbeque party sau pentru o masă în familie, le poți alege cu încredere pe oricare dintre ele - cu siguranță nu se vor remarca doar prin gust, dar și prin aspect. Totodată, crochetele din cartofi sunt ideale ca aperitive la petreceri, fiind chiar și pe gustul celor mici. 

     

    Crochete de cartofi de post 

     

    Dacă vrei să te bucuri și de savoarea crochetelor și în perioada postului, poți pregăti rețeta fără ouă, păstrând restul ingredientelor așa cum le-am furnizat la începutul acestui articol. De altfel, această variantă este perfectă și dacă ai alergie la ouă, de altfel o afecțiune frecvent întâlnită mai ales în cazul copiilor.

     

    Crochete de cartofi la cuptor 

     

    Ești destul de strict în ceea ce privește alegerile tale alimentare, de aceea încerci să eviți preparatele prăjite în baie de ulei? Vestea bună este că poți găti crochetele de cartofi (inclusiv pe cele disponibile în magazinul nostru online) și la cuptor. În acest caz, urmează etapele de preparare propuse în rețeta de astăzi, iar după ce crochetele sunt formate și date prin făină, ou și pesmet dă-le la cuptor pentru circa 20 de minute la 180 de grade. 

    Bucură-te de rețete delicioase, pregătite rapid cu ajutorul produselor ready to cook sau ready to eat din oferta noastră. Savurează crochetele de cartofi în asocierile tale culinare favorite și surprinde-i pe cei invitați la masă cu aceste gustări pe placul tuturor! Urmărește-ne în continuare pentru mai multe rețete pe care să le încerci în meniurile tale zilnice!

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum