• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Creveți în sos de smântână - propunerea de servire pentru paste și orez

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Dacă iubești gastronomia toscană, probabil știi deja că aceasta se bazează în mare parte pe ceea ce locuitorii zonei numesc ”cucina povera”, un termen care desemnează o varietate de preparate simple, din popor. Ei bine, în epoca actuală, Toscana s-a transformat ușor într-un spațiu geografic care nu încetează să-și uimească vizitatorii cu un meniu diversificat și, totodată, inovator.  

    Pentru rețeta de astăzi am ales un preparat cremos, o mostră a savorii gastronomice specifice uneia dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din Italia - rețeta creveți și sos de smântână!

     

    Ingrediente 

     

    • Creveți decorticați și prefierți de pe foodconcierge.ro, un produs esențial care va face ca această rețetă să fie mult mai rapidă și mai simplu de pregătit. Poți fi sigur de prospețimea acestor creveți, deoarece sunt conservați prin tehnica de glazurare,  care oferă protecție împotriva fluctuațiilor de temperatură din timpul transportului și al depozitării. Pentru 2 porții, poți folosi aproximativ 250-300 de grame de creveți decorticați;
    • 200 de ml de smântână pentru gătit, obținută din lapte proaspăt de vacă - alege produsul de pe foodconcierge;
    • O lingură de unt Oldenburger;
    • 300 de grame de roșii uscate de pe site-ul nostru, perfecte pentru sosuri și amestecuri; 
    • 50 de grame de parmezan Gran Formaggio;
    • 5-6 căței de usturoi;
    • 3 linguri de ulei;
    • Sare;
    • Piper. 

     

    Mod de preparare

     

    1. Pentru început, decongelează creveții în frigider, după care spală-i foarte bine și lasă-i la scurs într-o sită. 
    2. Mai apoi, într-o tigaie antiaderentă adaugă uleiul, untul și usturoiul tăiat felii sau dat pe răzătoare. Rumenește-le pe toate la foc mic, amestecând continuu pentru a nu se arde (usturoiul este cel care se poate arde rapid). 
    3. Adaugă creveții și lasă-i pe foc timp de 3-4 minute, având grijă să îi întorci pe ambele părți. 
    4. Scoate creveții din tigaie, adăugă roșiile uscate tăiate mai mărunt, după care pune și smântâna pentru gătit. Lasă să fiarbă pentru unul, două minute. 
    5. Adaugă parmezanul și amestecă totul foarte bine. 
    6. Spre final, este momentul să readaugi în vas creveții, asezonându-i cu sare și piper. 

    Creveții cu sos cremos de smântână se servesc calzi, iar pentru un plus de aspect poți adăuga și câteva frunze de baby spanac. O alegere foarte bună, dacă vrei sa obtii și o savoare deosebita, este spanacul congelat de la Edenia, disponibil în magazinul nostru online, pe care îl poți adăuga în sosul de smântână în timpul preparării.  

    Îți sugerăm să încerci această rețetă dacă tânjești după o porție de paste cu creveți și smântână sau dacă îți dorești o asociere culinară delicioasă pentru orezul basmati. 

     

    Timpul de preparare al creveților 

     

     

     

    În funcție de tipul creveților pe care îi folosești pentru rețeta ta, este important să respecâi anumiți timp de preparare. Așadar:

    • Creveții cruzi, de dimensiuni mici sau medii trebuie să fiarbă 2-3 minute;
    • Creveții mai mari, la fel ca cei nedecorticați necesita aproximativ 5-7 minute de fierbere;
    • Creveții semipreparați au nevoie de doar 1-2 minute pentru a fi gata de consum;
    • Creveții pregătiți la grătar necesită circa 3 minute de preparare pe fiecare parte;
    • Creveții prăjiți se fac după aproximativ 2-6 minute pe fiecare parte, în funcție de mărimea lor. 

     

    Sfatul bucătarului

     

    • Evită gătirea excesivă a creveților. Prepararea îndelungată a acestora le poate provoca întărirea. Atunci când creveții sunt gătiți perfect, carnea trebuie să fie opacă în totalitate. 
    • Dacă ai achiziționat creveți proaspeți, păstrează-i în frigider până la preparare. Gătește-i în maxim 24 de ore de la achiziție, deoarece creveții fac parte dintre acele alimente care se alterează rapid. 
    • În momentul achiziției asigură-te că aceștia sunt curați, au un aspect umed și un miros proaspăt, care amintește de cel al peștelui. 
    • Alegi creveți cruzi, întregi? Optează pentru cei cu dimensiuni mai mari, deoarece vei elimina coada, iar după preparare volumul cărnii se va diminua. 
    • Dacă alegi creveți decorticați și prefierți, aceștia trebuie să aibă o culoare rozalie. Pe de altă parte, creveții cruzi au o nuanță gri-albăstruie, care se preschimbă de asemenea în roz după gătire. 

     

    Cum se face decorticarea creveților

     

     

    Nu ai mai gătit până acum creveți acasă? Trebuie să știi că partea lor comestibilă se află la coadă, aproape de îmbinarea acestora. De asemenea, pentru a-i decortica, spală-i mai întâi foarte bine, în apă rece. 
    Mai apoi, prinde partea dinspre cap a crevetelui și cea dinspre coadă și trage cu atenție, astfel încât la coadă să rămână doar carnea albă. 
    Continuă decorticarea creveților prin ruperea picioarelor din zona cozii și înlătură solzii, individual. 
    Odată ce i-ai decorticat, poți trece la îndepărtarea intestinelor creveților folosind un cuțit. Poți localiza zona în care trebuie să îi crestezi după dunga de culoare ușor maronie. 

    Din fericire, rețeta noastră de astăzi propune folosirea unor creveți decorticați, ceea ce înseamnă că aceștia necesită doar să fie spălați cu apă rece și lăsați sau scurs (sau, ca alternativă mai rapidă, tamponați blând cu ajutorul unor șervețele de hârtie).

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum