• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Conopidă gratinată la cuptor - rețetă delicioasă cu pași simpli

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

    conopida gratinata la cuptor

     

    Dieta vegetariană este un trend culinar care câștigă tot mai mult teren. Și, chiar dacă ai fi tentat să crezi că, odată ce elimini din alimentație anumite produse, meniul tău nu va fi la fel de diversificat, gândește-te doar la multitudinea de rețete pe care le poți pregăti din legume! 

    Indiferent de opțiunile tale alimentare, îți propunem de data aceasta o rețetă care îți va cuceri papilele gustative. Unde mai pui că este gata în doar jumătate de oră!

     

    Conopidă gratinată la cuptor -  lista de ingrediente 

     

    Ce de fiecare dată, la foodconcierge îți oferim alernative sănătoase și rapide pentru pregătirea meselor tale zilnice, iar pentru rețeta de astăzi îți recomandăm să alegi conopida congelată de la Edenia. La fel ca toate celelalte legume Edenia, bucățile de conopidă sunt curățate, sortate cu grijă și congelate rapid imediat după recoltare. Acest lucru permite păstrarea proprietăților și a substanțelor nutritive ale legumelor. 

    Poți comanda acest produs la un preț avantajos de pe foodconcierge.ro. 

    Iată ingredientele și cantitățile necesare pentru rețeta de conopidă gratinată la cuptor, cu smântână lichidă: 

     

    • 450 de grame de conopidă; o pungă de conopidă congelată Edenia de pe foodconcierge.ro conține cantitatea optimă pentru pregătirea a 4 porții;
    • 2 ouă;
    • 30 grame de făină;
    • 200 grame smântână lichidă; poți opta pentru smântâna Oldenburger, obținută din lapte proaspăt de vacă;
    • 250 grame cașcaval ras;
    • 50 ml ulei de măsline;
    • O jumătate de lămâie;
    • O jumătate de legătură de mărar;
    • Sare;
    • Piper. 

     

    Cum prepari conopida gratinată la cuptor


    conopida gratinata la cuptor

     

    Rețeta de conopidă gratinată la cuptor este extrem de simplă, mai ales dacă folosești legume congelate. Așadar, tot ce ai de făcut pentru a găti acasă acest preparat este să urmezi pașii de mai jos:

     

    1. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade; 
    2. Amestecă într-un bol făina, ouăle, smântâna lichidă și cașcavalul ras; 
    3. Adaugă mărarul tocat mărunt; 
    4. Asezonează cu sare și piper;
    5. Unge un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline;
    6. Așează în tavă conopida și condimenteaz-o cu sare și piper. Conopida congelată de la Edenia nu necesită decongelare înainte de gătit, așadar preparatul tău va fi gata rapid.
    7. Peste legume, toarnă amestecul preparat la pașii anteriori; 
    8. Pune tava la cuptor timp de 20-25 de minute și servește preparatul cald!

     

    Alte moduri în care poți găti conopida congelată Edenia


    conopida cu cartofi intregi la cuptor

     

    Conopida congelată Edenia este un ingredient versatil, care poate fi utilizat într-o mulțime de rețete. De asemenea, acest produs este ideal pentru a fi preparat în diverse moduri. Știai că te poți bucura de beneficiile acesteia doar încălzind-o la cuptorul cu microunde, timp de 3-4 minute? Adaugă și 2-3 linguri de apă pentru a se frăgezi. 


    Dacă preferi legumele la tigaie, poți adăuga conopida Edenia în vasul încins și o poți căli, la foc mediu, pentru aproximativ 5-7 minute. Condimenteaz-o după gust și obții rapid o garnitură ideală pentru preparatele din carne! 

     

    Ești tentat de metoda clasică de preparare a conopidei? Fierbe legumele într-o oală cu apă clocotită pentru maximum 8 minute. 

     

    Cum pregătești pentru gătit conopida proaspătă

     

    conopida cruda pe tocator

     


    Versiunea pe care tocmai ți-am prezentat-o este varianta rapidă a rețetei de conopidă gratinată la cuptor. Avantajele folosirii conopidei congelate sunt evidente - scurtezi considerabil timpul de gătire și, în fond, efortul tău este mai redus. În plus, ai certitudinea că legumele au fost curățate și depozitate în cele mai bune condiții, astfel încât preparatul final să fie cât se poate de sănătos și de gustos. 


    Totuși, dacă optezi pentru a găti acest fel de mâncare folosind conopidă proaspătă, trebuie să ții cont de câteva reguli în ceea ce privește alegerea, curățarea, tăierea și păstrarea acesteia, deoarece procesele sunt destul de anevoioase. 

    • Conopida este destul de fragilă, de aceea trebuie spălată și tăiată cu grijă. 
    • Legumele sănătoase nu trebuie să aibă pete maro sau negre. 
    • Conopida trebuie preparată în scurt timp după ce a fost cumpărată. 
    • Taie conopida doar în momentul în care te apuci de gătit. 
    • Pentru a spăla foarte bine conopida, las-o în apă cu sare (sau, în loc de sare, poți folosi oțet sau zeamă de lămâie) timp de 10 minute. Mai apoi, clătește-o temeinic cu apă. 
    • Îndepărtează frunzele, secționând leguma cu un cuțit, în jurul tulpinii. 
    • Dacă urmează să gătești conopida la abur sau prin fierbere, porționeaz-o în buchete de mărime mică sau medie. 
    • Evită fierberea în exces a conopidei; astfel, previi destrămarea și înmuierea sa. 

     

    Câteva detalii pe care nu le știai despre conopidă 

     

    Conopida nu este doar un aliment sănătos, ci și fascinant, dacă analizăm originile sale, modalitățile în care este folosită, precum și specificațiile sale biologice. Iată câteva curiozități despre această plantă:

     

    1. Originile sale nu sunt cunoscute cu exactitate


    Despre conopidă se știe cu certitudine că face parte din familia Cruciferelor (denumire inspirată de forma florilor acestei legume, ale căror petale cresc ca o cruce grecească). Pe de altă parte, nu există date concrete despre originile acestei plante populare astăzi. Se spune că ea ar fi apărut în Asia, iar pe atunci ar fi arătat complet diferit față de versiunea pe care o cunoaștem cu toții în prezent. 

     

    1. Conopida este o floare

     

    Da, conopida este o floare care nu s-a dezvoltat complet. Specialiștii spun că aceasta este cu atât mai sănătoasă cu cât florescențele sale sunt mai albe. Atunci când alegi conopida din supermarket-uri și piețe, evită-le pe cele cu pete galbene sau negre. 

     

    1. Conopida poate fi folosită pentru obținerea făinei 

     

    Dacă ești în căutarea unor alternative sănătoase și slab calorice pentru preparate precum pizza sau biscuiți, folosește făină din conopidă. Poți găsi un astfel de produs în magazinele fizice sau online, care comercializează alimente bio. 

     

    Urmărește blogul foodconcierge.ro pentru doza ta zilnică de inspirație culinară și pentru cele mai interesante trucuri din bucătărie! Descoperă produsele din oferta noastră și pregătește acasă, fără bătăi de cap, felurile de mâncare de care îți este poftă!

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum