• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Coaste de porc la cuptor cu legume caramelizate

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Surprinde-i pe cei dragi cu un meniu specific american și încearcă rețeta de coaste de porc la cuptor cu legume caramelizate. Un preparat care se topește în gură și care-ți va purta papilele gustative pe cele mai înalte culmi ale plăcerii. În plus, îl poți găti și acasă, chiar dacă nu ai abilități culinare extraordinare. 
    Îți prezentăm, în continuare, rețeta clasică și o variantă simplificată, pe care o poți obține cu ajutorul produselor ready-to-cook de pe foodconcierge.ro!

    Cuprins:

     

    1. Ingrediente necesare pentru rețeta de coaste la cuptor cu legume caramelizate
    2. Cum pregătești coaste delicioase de porc la cuptor?
    3. Tips and tricks: Cum obții coaste de porc bine rumenite și cartofi perfect aurii?
    4. Cum se servește acest preparat
    5. Rețeta simplă de coaste de porc la cuptor cu legume  

     

    Ingrediente necesare pentru rețeta de coaste la cuptor cu legume caramelizate

     

    • 1-1.5 kg de coaste de porc;
    • 1 kg de cartofi;
    • 2-3 cepe roșii (poți folosi și ceapă albă);
    • o căpățână de usturoi;
    • 3 linguri de ulei;
    • 2 cești de apă fierbinte;
    • sare;
    • chimen;
    • boia dulce sau mix de boia dulce și iute, după gust;
    • piper negru măcinat;

     

    Cum pregătești coaste delicioase de porc la cuptor?

     

     

    Înainte de a începe prepararea acestei rețete, trebuie să te ocupi de curățarea coastelor de porc. Îndepărtează, deci, membrana fibroasă de pe suprafața acestora, după care porționează coastele. Mai apoi, condimentează bine cu sare și piper, și, apoi, lasă deoparte circa 20-30 de minute. 
    Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, setând funcția de distribuire a căldurii sus-jos, cu ventilație. Acum este momentul în care te poți apuca și de pregătirea legumelor. 

    1. curăță și spală cartofii, ceapa și usturoiul; 
    2. folosește o tavă adâncă și așază coastele; 
    3. presară boia și stropește coastele cu o lingură de ulei; 
    4. toarnă în vas și apa fierbinte, pe marginile tăvii, pentru a nu îndepărta condimentele de pe carnea de porc. 
    5. acoperă tava cu o folie din aluminiu și las-o la cuptor pentru 30 de minute; 
    6. după ce jumătatea de oră a trecut, scoate tava din cuptor și dă la o parte coastele; 
    7. pe fundul vasului, adaugă legumele, peste care pune condimente și aproximativ două linguri de ulei. 

     

    Secretul bucătarului 


    Dacă vrei să conferi rețetei o notă tipică gastronomiei ungurești, poți adăuga și maghiran. 


     

    Continuând rețeta, așază coastele de porc deasupra patului de legume, după care toarnă și cea de-a doua ceașcă de apă fierbinte în tavă. Acoperă totul cu folia de aluminiu și dă preparatul la cuptor pentru încă o oră, la 180 de grade Celsius. 

     

    Tips and tricks: Cum obții coaste de porc bine rumenite și cartofi perfect aurii?

     

     

    Primul truc pentru a obține coaste rumenite și cartofi aurii este să adaugi peste aceste ingrediente câțiva stropi de ulei. Dacă pregătești rețeta noastră, ai trecut deja prin această etapă. 
    Un alt sfat este să îndepărtezi folia de aluminiu și să lași tava descoperită la cuptor pentru încă 30 de minute. Setează, însă, cuptorul la 200 de grade C. De asemenea, dacă este nevoie, mai adaugă și puțină apă, pentru a împiedica „arderea” sosului pe care carnea și legumele îl vor lăsa. 


    Cum se servește acest preparat


     

    Preparatul se servește cald, doar după ce a fost lăsat să se „odihnească” timp de 10 minute, după ce a fost scos din cuptor. Îți recomandăm să te bucuri de această masă fără pretenții, servind coastele de porc direct cu mână. De asemenea, gustă din toate legumele caramelizate, chiar dacă ai anumite preferințe. Îți garantăm că savoarea lor te va cuceri complet!

    Dacă vrei să te bucuri de o fuziune de arome, alătură preparatului de astăzi un sos tzatziki, un sos barbeque sau unul calipso. Preferi variantele mai sănătoase? Mizează pe salata de ardei copți sau pe cea de varză crudă. Murăturile sunt și ele o companie plăcută pentru coastele de porc cu legume caramelizate!

     

    Rețeta simplă de coaste de porc la cuptor cu legume 


    Pentru a pregăti rețeta clasică de coaste de porc la cuptor ai nevoie de aproximativ două ore și jumătate, poate, chiar mai mult. Știm că timpul este o resursă importantă pentru tine, de aceea, la foodconcierge.ro, îți oferim alternative rapide și sănătoase pentru mesele tale de zi cu zi. Una dintre variantele pe care ți le propunem pentru a scurta timpul de gătire al rețetei de astăzi este să folosești coastele de porc marinate de la Edenia

     

     

    Acestea sunt gata în doar 10 minute, dacă sunt decongelate, și pot fi servite cu sosul barbeque inclus în pachet. Coastele sunt marinate într-un amestec de pastă de tomate, semințe de muștar, oțet, sare și usturoi, ierburi și condimente care îi conferă o savoare aparte - nouă deja ne lasă gura apă! 
    Ca recomandare de depozitare, coastele Edenia se păstrează în congelator, la temperatura de -18 grade Celsius.  

    Un alt produs pe care îl poți folosi în rețeta de astăzi și care este disponibil pe foodconcierge.ro sunt coastele de porc gătite sous vide. Această tehnică presupune gătirea la temperatură controlată, la finalul căreia carnea rămâne fragedă și suculentă. 
    Dacă alegi acest produs, trebuie să știi că este nevoie să-l decongelezi în frigider, timp de 24 de ore, înainte de gătire. Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le oferă folosirea coastelor de porc sous vide este că sunt gata în doar 20-30 de minute, așadar, sunt ideale pentru un prânz sau o cină rapidă. 

     


     

    Pentru oricare dintre cele două variante ai opta, poți folosi ca garnitură cartofii tăiați jumătăți de pe foodconcierge.ro. Aceștia te scapă de un efort suplimentar, fiind gata pentru gătire. 

    Pregătește coaste de porc la cuptor pe pat de legume caramelizate și pune în aplicare secrete bucătarilor, precum și trucurile pe care ți le-am dezvăluit astăzi!

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum