• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Ciulama de ciuperci de post: ingrediente, mod de preparare și secrete

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

    ciulama de ciuperci in oala

     

    Perioada postului alimentar nu este una dificilă, dacă înlocuim carnea din dieta noastră cu alte alimente la fel de consistente. Ciupercile reprezintă o alegere foarte bună, fiind o sursă bogată de proteine. Totodată, acestea sunt ingredientele perfecte pentru o mulțime de rețete savuroase și sățioase. De data aceasta, îți prezentăm o rețetă ușor de pregătit care va fi cu siguranță pe placul tău și care îți va stinge foamea: este vorba despre rețeta de ciulama de ciuperci de post.

     

    Cum alegi ciupercile pentru ciulama

     

    ciuperci taiate

     

    Înainte de a-ți dezvălui rețeta de ciulama, este important să știi cum alegi ciupercile potrivite pentru acest tip de preparat. Pentru că vorbim despre un produs pe care puțini dintre noi îl putem cataloga drept toxic sau bun pentru consum, cea mai bună alegere este reprezentată de ciupercile congelate. De pe foodconcierge.ro, poți comanda ciupercile tăiate de la Edenia, care sunt 100% naturale și nu conțin conservanți. Acestea sunt congelate rapid, imediat după recoltare, astfel încât, își păstrează savoarea și gustul natural. La fel ca și celelalte legume congelate de la Edenia, ciupercile sunt curățate și sortate atent și sunt ideale pentru a pregăti rapid rețetele tale preferate. În plus, pot fi gătite la cuptor, la microunde, sau pe foc, în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi. 


    Dacă îți dorești o ciulama de ciuperci de post cu gust intens poți folosi și ciupercile de pământ, cunoscute ca hribi. De pe foodconcierge.ro, poți alege hribi tăiați cuburi, culeși și congelați rapid, pentru a-și păstra aroma și proprietățile. Tot pe site-ul nostru, vei regăsi și o rețetă de sote din hribi pe care merită s-o încerci.


    Ingrediente necesare pentru ciulamaua de ciuperci de post

     

    Pentru a pregăti această rețetă sunt necesare:

    • 450g de ciuperci – dacă alegi ciupercile tăiate de la Edenia, o pungă conține cantitatea optimă pentru acest preparat. Dacă alegi hribii, ambalați la 600 de grame, vei păstra pentru următoarea rețetă 150 de grame de ciuperci;
    • o ceapă;
    • doi morcovi;
    • un păstârnac;
    • trei linguri de făină;
    • 2-3 linguri  de ulei;
    • mărar proaspăt;
    • pătrunjel verde;
    • sare;
    • piper;

     

    Cum pregătești o ciulama de ciuperci de post

     

    ciuperci taiate felii pe tocator

     

    Dacă folosești ciuperci proaspete, vei avea nevoie de 30 chiar 40 de minute pentru a pregăti acest preparat, deoarece va trebui să cureți, să speli și să feliezi ciupercile–pași care consumă timp. Poți scurta, însă, durata acestei rețete folosind ciupercile gata ambalate și tăiate (rondele sau cuburi, în funcție de produsul ales) care se regăsesc în oferta noastră de legume congelate, de pe foodconcierge.ro. 
    Pentru oricare dintre cele două variante ai opta, pasul următor constă în fierberea ciupercilor în apă cu sare. Adaugă-le atunci când apa a dat în clocot și lasă-le la foc mediu, timp de 7-8 minute. Mai apoi, scurge ciupercile și pune-le din nou la fiert, în apă curată. Alege o oală care să poți pune 1.5 litri de apă. 

    Între timp, curăță, spală și taie morcovii, ceapa și păstârnacul, după care adaugă-le peste ciuperci. Când sunt gata, presară peste ele un praf de sare și lasă-le la rece, păstrând zeama în care au fiert. 
    Într-o cratiță sau o tigaie pune uleiul, pentru a prepara un rântaș clasic. Când uleiul s-a încins, adaugă făina și călește-o timp de 1-2 minute maxim, până capătă o nuanță ușor gălbuie. Stinge făina prin adăugarea supei obținute în urma fierberii legumelor; adaug-o în porții mici, ca să eviți formarea cocoloașelor. Rezultatul va fi o compoziție cu textură asemănătoare smântânii. Acum, este momentul să adaugi și ciupercile tăiate și fierte în prealabil. Lasă totul pe foc, timp de 5-10 minute, și amestecă foarte bine pentru ca mâncarea să nu lipsească. 
    La final, îți rămâne doar să asezonezi totul cu sare și piper și să conferi mâncării un plus de aspect și de savoare adăugând verdeața–respectiv, mărarul și pătrunjelul;


    Cum se servește ciulamaua de ciuperci?

     

    ciulama de ciuperci alaturi de garnitura in oala

     

    Ciulamaua de ciuperci de post poate fi servită/mâncată cu piure de cartofi, pentru a crea o masă copioasă. De asemenea, acest preparat merge perfect o mămăliguță caldă. Dacă preferi gusturile aromate și ușor înțepătoare, atunci poți asezona tocănița de ciuperci și cu un sos de usturoi pregătit după rețeta clasică de mujdei. Completează meniul cu un pahar de vin Pinot Noir, o băutură perfectă pentru a evidenția aromele acestui fel de mâncare. 

    Încearcă și tu rețeta de ciulama de ciuperci de post care este gata rapid atunci când ai la îndemână ingredientele disponibile pe foodconcierge.ro!

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum