• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse

    Cartofi jumatati 2.5kg

    Pret34.75Lei
    • Cod:
      FSL0230
    Acest produs este un hit vara la gratar. De asemenea, este un produs ideal pentru steakhouse, catering sau pentru gatitul in stil occidental.
    Cantitate:+-
    Adauga in favorite
    Cartofi jumatati 2.5kg
    Cartofi jumatati 2.5kgCartofi jumatati 2.5kgCartofi jumatati 2.5kg
    Sugestii de preparare

    La cuptor: Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 3/4 pentru cuptoarele cu gaz). Asezati cartofii jumatati congelati intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si apoi intoduceti-o in cuptorul preincalzit, pe raftul din mijloc. Coaceti timp de 20-25 minute, intorcandu-i o data la jumatatea timpului de preparare. Timpul de coacere poate varia in functie de tipul si performanta cuptorului.

     

    La tigaie: Puneti la incins 2 linguri de ulei intr-o tigaie, apoi adaugati cartofii jumatati decongelati si gatiti timp de 10-15 minute pana cand produsul capata o culoare brun-aurie pe ambele parti.

     

    La cratita (pe plita): Adaugati cartofii jumatati congelati intr-o cratita cu apa clocotita cu un pic de sare si lasati sa fiarba la foc mediu timp de 10-15 de minute de cand apa ajunge din nou la punctul de fierbere.

     

    La friteuza: Preincalziti uleiul* din friteuza la 175°C. Prajiti cartofii jumatati congelati timp de 6-8 minute. La jumatatea timpului de coacere scuturati energic cosul (pentru o prajire uniforma). Scoateti cartofii jumatati pe hartie prosop pentru a scurge excesul de ulei.

    * - pentru o prajire uniforma cantitatea de ulei trebuie sa fie de 10 la 1 – la 10 litri de ulei se poate praji maxim 1 kilogram de produs congelat. In cazul in care nu se respecta proportia, prajirea produsului devine fierbere a acestuia.

     

    La abur: Puneti cartofii jumatati congelati intr-un vas termorezistent si gatiti pentru 15-20 de minute.

     

    A nu se recongela dupa decongelare.

     

    Omleta Spaniola cu cartofi
     30 minute
     6 portii
    Ingrediente
    Cartofi jumatati – 400g
    Mazare fina Edenia – 120g
    Ceapa – 100g
    Oua – 6 buc
    Ulei de masline – 20ml
    Sare si piper dupa gust
    Mod de preparare

    1. Puneti la decongelat in frigider pentru minim 6 ore cartofii jumatati. 


    2. Intr-ul bol bateti spuma ouale si amestecati cu sarea, piperul si busuiocul taiat fin. Separat, feliati ceapa julienne.


    3. Incalziti cuptorul la 180°C, pe functia grill. Intr-o tigaie incalziti uleiul si caliti ceapa la foc mediu pana devine translucida. Adaugati cartofii (se pot felia in bucati mai mici) si mazarea congelata. Raspanditi in mod egal ingredientele, apoi adaugati ouale. Lasati tigaia la foc mediu pana cand compozitia se incheaga – aproximativ 7 minute – desprinzand din cand in cand amestecul de pe margini, astfel incat omleta sa se gateasca in mod egal. Cand aceasta s-a rumenit, puneti tigaia in cuptor, sub grill, pana cand capata o culoare aurie.


    4. Se poate servi alaturi de o salata de vara.


    Pofta buna!

    • Ingrediente
      Cartofi 99.75%, sare 0.25%.
    • Alergeni
      Fara alergeni
    • Informatii nutritionale
      Per 100g: Valoare energetica: 322kJ / 76kcal; Grasimi 0.3g, din care acizi grasi saturati 0.1g; Glucide 16.1g, din care zaharuri 1.3g; Proteine 1.5g; Sare 1.3g
    • Conditii de depozitare
      A se pastra la -18°C. A nu se recongela dupa decongelare!

    Cele mai vandute produse

    Produse noi