• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Rețete de post: top 3 preparate delicioase și hrănitoare

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Perioada postului te găsește în dificultatea de a crea mese delicioase? Găsește-ți inspirația în articolul nostru de astăzi și încearcă un top 3 rețete de post! Fie că preferi gustările ușoare sau ciorbele mai consistente, cu siguranță sugestiile noastre vor fi și pe placul tău!

    1. Ciorbă de fasole boabe
      1. Ingrediente pentru ciorba de fasole
      2. Cum pregătești ciorba de fasole de post?
    2. Rețeta simplă de cremă de avocado cu usturoi
      1. Cum pregătești o cremă de avocado de post?
    3. Salată de vinete fără maioneză - rețeta simplă de post
      1. Cum prepari o salată de vinete fără maioneză?

     

    Ciorbă de fasole boabe 

     

    Ciorba de fasole boabe gătită în stil ardelenesc este o mâncare perfectă pentru perioada postului. Chiar dacă din această rețetă lipsește carnea, fasolea este o leguminoasă care furnizează necesarul zilnic de proteine, preparatul fiind deci destul de consistent, mai ales dacă este servit și cu o felie zdravănă de pâine pe vatră! Astăzi îți propunem să încerci ciorba de fasole de post în stil gulaș, bună de te lingi pe degete!

     

    Ingrediente pentru ciorba de fasole 

     

    • 500 de grame de fasole boabe;
    • 2-3 cepe;
    • 3 morcovi;
    • 2 ardei grași;
    • Un păstârnac;
    • 1-2 rădăcini de pătrunjel;
    • Rădăcină de țelină;
    • 300 ml passata de roșii;
    • 50 ml de ulei;
    • 4-5 căței de usturoi;
    • 2 lingurițe de chimen;
    • 2 linguri de boia dulce;
    • Sare;
    • 2 foi de dafin;
    • Pătrunjel verde. 

    Dacă ți se pare că lista de ingrediente este mult prea lungă (și noi credem la fel!), încearcă un produs care te va scăpa de grija procurării a numeroase legume necesare rețetei. Este vorba despre mixul de legume pentru ciorba de fasole de la Edenia, disponibil pe foodconcierge.ro. O pungă de 450 de grame conține boabe prefierte de fasole albă, morcovi cuburi, păstrârnac, ceapă, ardei roșu și rădăcină de pătrunjel - toate acestea deja tăiate și pregătite pentru a fi integrate în rețetă. 

     

    Cum pregătești ciorba de fasole de post?

     

     

    • Dacă folosești fasole normală (și nu mixul nostru de legume pentru ciorba de astăzi) va trebui să o lași la hidratat peste noapte, într-un castron încăpător cu apă. Asigură-te că o vei păstra într-un loc răcoros, pentru ca aceasta să nu fermenteze. 
    • A doua zi, aruncă apa și strecoară boabele de fasole, după care pune-le la fiert într-o oală mare cu apă curată și așteaptă să dea în clocot.
    • Când fasolea a dat în clocot, se aruncă apa și se limpezesc boabele sub un jet de apă rece, după care se lasă la scurs într-o sită. Această etapă are rolul de a scade incidența balonărilor, astfel fasolea gătindu-se mai bine. 
    • Până ce fasolea dă în clocot, poți tăia zarvatul - nici acest pas nu va fi mai necesar însă, în cazul în care folosești mixul nostru de legume. 
    • Pune la călit într-o oală ceapa și usturoiul, asezonate cu chimen și sare. 
    • Continuă cu adăugarea zarzavaturilor albe și cu morcovii, amestecând ocazional.
    • Acum poți adăuga în oală și fasolea opărită, alături de boia, foile de dafin și sare. 
    • Completează ciorba cu 3 litri de apă, mărește flacăra și lasă zeama să ajungă la punctul de fierbere. 
    • Dacă este necesar, mai adaugă apă pe parcurs ce ciorba fierbe (circa o oră și jumătate). 
    • La final, verifică dacă boabele sunt fierte și oprește focul. 
    • Ciorba de fasole de post se servește caldă, cu pătrunjel verde tocat deasupra și cu pâine proaspătă!

     

    Rețeta simplă de cremă de avocado cu usturoi

     

    Crema de avocado cu usturoi este o gustare plină de vitamine și extrem de gustoasă, pe deasupra. În plus, aceasta te ajută să elimini senzația de foame când ții post, având în componență grăsimi sănătoase. Pentru acest snack rapid ai nevoie de:

    • Avocado; poți alege Avocado Hass, un soi foarte delicios de pe foodconcierge.ro;
    • 2 căței de usturoi;
    • O ceapă albă;
    • Sare;
    • Piper;
    • O legătură de pătrunjel verde;
    • Zeamă de lămâie după gust;
    • O lingură de ulei de măsline. 

     

    Cum pregătești o cremă de avocado de post?

     

     

    • Taie ceapa cubulețe. 
    • Secționează fructele de avocado în jumătate și îndepărtează sâmburii. Dacă folosești Avocado Hass jumătăți din magazinul nostru online această procedură nu va mai fi necesară. 
    • Pune ceapa și avocado-ul în robotul de bucătărie, alături de usturoi, pătrunjel și uleiul de măsline. Înainte de a blendui ingredientele, mai adaugă și zeama de lămâie și sarea. 
    • Blenduiește totul timp de câteva secunde sau până ce obții o cremă omogenă. 

    Servește crema de avocado și usturoi cu felii de pâine prăjită. Yummyyy!


    Salată de vinete fără maioneză - rețeta simplă de post

    Salata de vinete de post, fără maioneză, este ideală pentru un aperitiv delicios,  dar și ca gustare. Pentru astăzi îți propunem să încerci rețeta simplă, gata în doar câteva minute. Iată de ce ai nevoie pentru pregătirea sa:

    • Două pungi de vinete coapte și tocate de la Edenia, un produs vedetă de pe foodconcierge.ro. Acestea sunt coapte, curățate și congelate rapid, păstrându-și vitaminele și nutrienții în mod natural;
    • 120 ml de ulei de floarea soarelui;
    • O ceapă;
    • 2 căței de usturoi;
    • O linguriță de oțet (poți folosi și zeamă de lămâie);
    • Sare după gust. 

     

    Cum prepari o salată de vinete fără maioneză?

     

     

    • Decongelează vinetele coapte de la Edenia cu aproximativ 4 ore înainte de a le găti. 
    • Curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul. 
    • Adaugă vinetele în bolul mixerului și pasează-le, adăugând treptat ulei. 
    • Pe măsură ce mixezi salata, o poți asezona cu sare și cu oțet. 
    • Adaugă în castron ceapa și usturoiul și amestecă-le încă puțin pentru omogenizare. 
    • Salata este gata atunci când se deschide la culoare și când devine cremoasă. Servește-o pe felii de pâine, însoțită de felii de roșii și de ardei. Poftă bună!

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum