• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Mușchi de vită la cuptor cu trufe și sos de ciuperci

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    Mușchiul de vită, gătit în diverse moduri, este un preparat popular în meniurile restaurantelor de lux. În plus, acest aliment este preferatul locuitorilor australieni și americani, spun statisticile, de altfel Australia, Argentina, Canada și Brazilia ocupând primele poziții în clasamentul statelor exportatoare de carne roșie. 

    Bucură-te și tu de un preparat premium chiar la tine acasă, pregătind rețeta de astăzi: un mușchi de vită Brazilia la cuptor trufe negre și sos de ciuperci!

    1. Lista de ingrediente
    2. Cum pregătești corect un mușchi de vită
      • Temperarea cărnii și asezonarea
      • Sigilarea (rumenirea) cărnii
      • Coacerea fripturii
      • Pregătirea sosului de ciuperci 
    3. Ce vinuri pun în evidență aroma cărnii de vită?
    4. Idei de garnituri pentru mușchiul de vită

     

    Lista de ingrediente 

     

    Pentru a pregăti două porții de mușchi de vită la cuptor cu trufe și sos de ciuperci vei avea nevoie de aproximativ o oră și de ingredientele următoare:

     

    Cum pregătești corect un mușchi de vită 

     

    Pentru a pregăti corect friptura din mușchi de vită parcurge următoarele etape:

    1. Temperarea cărnii și asezonarea

    Temperarea cărnii de vită este o etapă esențială pentru reușita acestui preparat, de aceea înainte de a începe pregătirea propriu-zisă a rețetei prezentate astăzi scoate carnea din frigider și las-o pentru circa o oră la temperatura camerei. După acest timp, taie mușchiul de vită în jumătate și realizează, cu vârful de cuțit, mici incizii în carne; mai apoi, introdu în ele câteva felii de trufe, presară piper și mai lasă bucățile de carne deoparte pentru aproximativ 20 de minute. 

    1. Sigilarea(rumenirea) cărnii

    Între timp, poți preîncălzi cuptorul la 80-90 de grade, după care treci la rumenirea cărnii. Pentru asta vei avea nevoie de o tigaie antiaderentă în care să încingi uleiul de măsline. Așază cele două jumătăți de mușchi cu partea împănată cu trufe în sus. Adaugă deasupra cărnii sare de mare, apoi pune în tigaie și untul și lasă totul pe foc timp de 2-3 minute. La finalul acestora, folosește un clește și întoarce carnea și pe cealaltă parte, asigurându-i rumenirea uniformă. Adaugă și câteva bucățele de trufe, care vor aromatiza untul. 

    1. Coacerea fripturii 

    După ce carnea a căpătat a fost sigilată (mai exact după aproximativ 6 minute de prăjire pe ambele părți), mută preparatul într-un vas cu capac și dă-l la cuptor pentru 20-25 de minute. 

    1. Pregătirea sosului de ciuperci 

    Cât timp carnea este la cuptor, te poți ocupa de pregătirea sosului cremos de ciuperci. Folosește aceeași tigaie în care ai rumenit mușchiul de vită și adaugă ciupercile deja tăiate felii și untul și asezonează totul cu sare și piper. Gătește totul la foc mare; vei știi că sosul este gata atunci când zeama rezultată scade la jumătate. Acum este și momentul să pui în sos restul de trufe, după care stinge cu vin roșu. Mai lasă sosul să fiarbă până ce alcoolul se va evapora. 

    Nu uita nici de mușchiul de vită care, cu siguranță, este gata deja. Scoate-l din cuptor, lasă-l 10 minute, după care feliază-l și servește-l împreună cu sosul delicios de ciuperci. Îți dorim poftă bună!

     

    Ce vinuri pun în evidență aroma cărnii de vită?

     

     

    Așa cum știi deja probabil, soiurile de vin roșu sunt cele mai potrivite pentru carnea de vită. În cazul de față, vorbim despre un tip de carne bogată în grăsime intramusculară, cu aspect marmorat, de aceea recomandăm alegerea unui vin Garnacha sau Mourvedre. Pe de altă parte, vita poate fi asociată și cu vinurile fine, elegante precum Merlot, Feteasca Neagră sau Cabernet. 

     

    Idei de garnituri pentru mușchiul de vită 

     


     


    Dacă nu ai inspirație în ceea ce privește alegerea garniturilor pentru mușchiul de vită, avem noi pentru tine câteva idei. De exemplu, piureul de cartofi îmbogățit cu usturoi este perfect pentru carnea de vită, la fel și chipsurile de cartofi. Spuma de spanac, roșiile coapte sau salata de cartofi cu ceapă la grătar sunt alte asocieri foarte potrivite pentru acest preparat. Desigur, poți găsi o mulțime de garnituri delicioase pentru orice tip de carne în categoria noastră dedicată produselor semipreparate. Amestecurile de legume, inelele de ceapă, legumele mexicane sunt doar câteva dintre opțiunile disponibile pe site-ul nostru. 

    Pregătește un mușchi de vită ca un adevărat master chef punând în aplicare rețeta prezentată astăzi! Îți dorim poftă bună și suntem convinși că și cei dragi vor fi impresionați de acest preparat inedit!

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum