• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Supă cremă de broccoli – varianta simplă și rețeta cu file de somon

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

     

    farfurie supa crema de brocoli

     

    Deja, foarte cunoscutul broccoli își ocupă cu mândrie poziția în topul superalimentelor, datorită nutrienților esențiali pe care îi conține. În plus, minunatul broccoli este la fel de gustos atunci când este consumat crud, în diferite salate, dar și când este mâncat simplu, fiert, ca atare, ori ca ingredient de bază în anumite preparate. 
    Una dintre cele mai simple rețete cu broccoli este cea de supă cremă. Îți propunem astăzi două variante: cea clasică, pe care o poți consuma chiar și în post, și cea îmbunătățită, care conține și file de somon. 

     

    1. Ingrediente pentru supa cremă de broccoli simplă
      1. Pași de urmat pentru rețeta de supă de broccoli
    2. Supa cremă de broccoli cu file de somon
      1. Lista de ingrediente necesare pentru acest preparat
      2. Mod de preparare
    3. Cum se servește supa cremă de broccoli

     

    Ingrediente pentru supa  simplă de cremă de broccoli

     

    brocolli proaspat taiat

     

     

    • 900 g de broccoli congelat de la Edenia; comandă produsul de pe foodconcierge.ro - pentru această rețetă vei avea nevoie de două pungi de broccoli (a câte 450 de g fiecare). 
    • 3 cartofi medii, pe care îi tai cubulețe; poți folosi cartofii jumătăți de pe foodconcierge.ro, un real ajutor pentru pregătirea rețetelor tale preferate;
    • o ceapă albă;
    • 3-4 căței de usturoi;
    • ulei de măsline;
    • mix de semințe;
    • 3 linguri de fulgi de drojdie inactivă;
    • sare și piper, după gust. 

     

    Pași de urmat pentru rețeta de supă de broccoli 


    Este floare la ureche să pregătești această rețetă simplă de supă cu broccoli; urmează pașii de mai jos și pregătește o masă delicioasă și, mai ales, foarte sănătoasă!

    1. pune la fiert, într-o oală, buchețelele de broccoli, cartofii și ceapa. Lasă-le să fiarbă timp de 20 de minute sau până ce legumele sunt extrem de moi. Pentru a le verifica, apelează la testul furculiței. Dacă folosești broccoli și cartofii congelați de pe foodconcierge, acestea nu necesită decongelare înainte de gătire. 
    2. după ce legumele s-au fiert, scurge apa, dar, nu o arunca; păstreaz-o într-un vas. 
    3. adaugă toate legumele fierte în blender, alături de usturoiul curățat de coajă și de fulgii de drojdie. Asezonează cu sare și piper. 
    4. blenduiește toate ingredientele de mai sus până ce obții un piure, iar, mai apoi, toarnă treptat apa în care au fiert. Rezultatul final trebuie să aibă consisența unei supe creme. 
    5. pentru decor, poți folosi semințele, pe care le adăugi direct în farfurie. 

     

    Secretul bucătarului 


    Pentru ca supa de broccoli să nu facă spumă, ține cont de următorul secret: formează, mai întâi, piureul de legume în blender, după care adaugă apa în care acestea au fiert (exact așa cum ți-am recomandat și în pașii descrișii anterior). În acest mod, vei obține o supă fină, fără spuma inestetică de deasupra. 

     

    Supa cremă de broccoli cu file de somon 

     


    bol supa crema brocolli cu file somon

     

    Somon și broccoli – o asociere culinară recomandată, deseori, de specialiștii în nutriție, o masă completă din punct de vedere nutritiv și, credem noi, extrem de savuroasă. Însă, dacă până acum ai mâncat somonul la cuptor sau la grătar, cu broccoli fiert alături, de data aceasta îți propunem o nouă abordare: rețeta de supă cremă de broccoli cu file de somon. 

     

    Lista de ingrediente necesare pentru acest preparat

     

    file de somon alaturi de brocolii crud
     

    Prepară această supă cremă, alternativă a ciorbelor tradiționale de pește, folosind următoarele ingrediente:

    • o pungă de Broccoli congelat de la Edenia (450 g);
    • 250 g de file de somon;
    • 50 g de parmezan; poți opta pentru parmezanul Gran Formaggio de pe foodconcierge.ro;
    • o ceapă albă;
    • 30 g de unt; îți recomandăm untul Oldenburger de pe site-ul nostru, cu 82% grăsime;
    • 2 căței de usturoi tocați;
    • 2 crenguțe de cimbrișor;
    • 150 de ml de smântână lichidă - încearc-o pe cea de la Oldenburger, obținută din lapte proaspăt de vacă; 
    • 30 de ml de suc de lămâie;
    • 60 de ml de ulei de măsline;
    • sare și piper după gust. 

     

    Mod de preparare 

     

    1. Călește ceapa și usturoiul într-o oală în care ai încins puțin ulei de măsline. Acestea nu trebuie să se ardă, ci, doar să devină translucide. 
    2. Adaugă, mai apoi, broccoli congelat și călește-l la foc mediu, două minute. 
    3. Asezonează cu sare și piper.
    4. Adaugă apa și lasă totul la fiert timp de 10 minute. 
    5. Între timp, spală somonul foarte bine și elimină excesul de apă cu un șervețel de hârtie. 
    6. Într-o tigaie, prăjește fileurile pentru 2 minute pe fiecare parte (la foc mediu). 
    7. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune fileurile pe o tavă cu hârtie de copt, după care asezonează-le cu sare și piper. Dă la cuptor timp de 8 minute. 
    8. După ce s-a fiert și compoziția cu broccoli, scurge într-un bol aproximativ 3 sferturi din cantitatea de apă folosită la fiert și las-o deoparte. 
    9. Dă compoziția prin blender și adaugă, pe rând, smântâna lichidă, sucul de la lămâie și parmezanul ras fin. Adaugă și puțin din apa în care au fiert legumele și pasează din nou până ce rezultă un piure cu o consistență fină. 
    10. Toarnă într-o farfurie adâncă supa cremă de broccoli și așază deasupra fileurile de somon. Pune puțină smântână pentru decor și puțin cimbrișor proaspăt. 

     


    Cum se servește supa cremă de broccoli

     

    bol supa crema de brocolii alaturi de crutoane

     

    Supa cremă de broccoli (în special, cea simplă) se servește caldă, cu crutoane. Pentru un plus de aromă, poți presăra deasupra și câteva frunze de pătrunjel. De altfel, în unele rețete, parmezanul este înlocuit cu brânza Cheddar, care se adaugă la final, pentru fiecare porție în parte. Poți alege oricare dintre aceste sugestii de servire, bucurându-te din plin de gustul aparte al acestui preparat. 

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum