• Meniu
  • Cosul meu

    0 produse
    Vezi toate articolele

    Aripioare de pui crocante la cuptor

    %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%


    Aripioarele de pui își gătesc deseori locul în meniurile noastre, fiind ideale pentru tocănițe sau ciorbe. De asemenea, ele sunt servite frecvent prăjite simple, la tigaie sau pregătite pane. 

    De data acesta venim cu o propunere inedită pentru tine și îți recomandăm să încerci aripioare de pui crocante la cuptor! Bucură-te de aripioare în crustă crocantă gătite într-un mod cât se poate de sănătos!

     

    Din cuprins:

    1. De ce ai nevoie pentru a găti aripioare crocante și picante?
    2. Rețeta de aripioare crocante la cuptor - etape 
    3. Rețeta rapidă și simplă de aripioare crocante la cuptor 
    4. Aripioarele de pui...în cifre

     

    De ce ai nevoie pentru a găti aripioare crocante și picante?

     

    • 1.2 kg de aripi de pui; alege-le pentru cele de pe foodconcierge.ro, pentru un preparat cu gust desăvârșit;
    • 2-3 linguri de ulei;
    • O linguriță de paprika;
    • ½ linguriță de piper negru măcinat;
    • ½ fulgi de chili;
    • ½ pudră de ghimbir;
    • ¼ linguriță de nucșoară;
    • 1-2 căței de usturoi;
    • 2 linguri de oțet balsamic;
    • 2 linguri de sirop de agave sau de arțar - poți folosi, însă și miere de albine;
    • O linguriță de muștar Dijon. 

     

    Rețeta de aripioare crocante la cuptor - etape 

     

     

    Iată cum să pregătești acasă aripioare crocante de pui la cuptor!

     

    Pasul 1: Pregătirea cărnii

     

    • Spală carnea, iar mai apoi curăț-o foarte bine folosind cuțitul; îndepărtează vârfurile aripilor, dacă este cazul, deoarece acestea nu vor face decât să se ardă în timpul procesului de coacere. 
    • Împarte fiecare aripă de pui în două părți, secționând-o în zona articulației.
    • Dacă observi că aripile mai au pene mici, le poți elimina cu ajutorul unei torțe de bucătărie. 

     

    Pasul 2: Asezonarea aripioarelor

     

    • După ce ai spălat și curățat foarte bine aripile, așează-le într-un castron și adaugă o lingură de ulei. Amestecă foarte bine, masându-le cu mâinile pentru ca uleiul să adere mai bine pe suprafața cărnii. 
    • Într-un bol, amestecă toate ingredientele și presară mixul obținut peste carnea de pui. 
    • Acoperă castronul cu un capac, cu folie de aluminiu sau de plastic și las-le să se aromatizeze în amestecul de mirodenii pentru jumătate de oră.
    • Între timp, încinge cuptorul la 200 de grade Celsius, iar dacă aparatul tău de gătit are o astfel de opțiune de preferat este să selectezi un program cu ventilație. 

     

    Pasul 3: Pregătirea crustei glazurate

     

    • Într-un vas pune pe foc mierea de albine sau siropul, alături de oțetul balsamic și de o lingură de ulei. 
    • Adaugă mai apoi și muștarul Dijon, după care și usturoi dat prin răzătoare sau zdrobit. 
    • Amestecul se prepară la foc iute și este gata după ce dă o dată în clocot. Apoi, se lasă deoparte și se trece la următoarea etapă a rețetei. 

     

    Pasul 4: Coacerea aripioarelor

     

    • Pregătește o tavă tapotând-o cu hârtie pentru copt și aranjează aripioarele de pui în ea. 
    • Dă aripioarele la cuptor pentru 20 de minute, după care întoarce-le și mai lasă-le încă 25 de minute. 
    • După 45 de minute, scoate aripioarele de pui și pregătește o altă tavă cu hârtie de copt, deasupra căreia așează un grătar.
    • Pune pe grătar aripioarele, mai apoi întinde uniform glazura pe ambele părți ale acestora. 
    • Lasă aripioarele pe grătar la cuptor pentrtu încă un sfert de oră, timp în care glazura se va carameliza, creând totodată o crustă crocantă. 

    Rețeta este gata, de aceea te invităm să o servești caldă, la finalul celor 15 minute, alături de garnitura preferată. Poți alege o salată simplă de crudități, poți opta pentru cartofi prăjiți, sau pentru un orez cu legume. Pentru decor, dar și pentru un plus de savoare, presară la final peste aripioare pătrunjel proaspăt, tocat mărunt. 

     

    Rețeta rapidă și simplă de aripioare crocante la cuptor 

     

     

    Pentru a pregăti rețeta de astăzi în trei porții generoase ai nevoie de aproape 2 ore - respectiv 45 de minute pentru preparare și o oră pentru gătirea propriu-zisă. Știm că nu întotdeauna dispui de acest timp, de aceea îți recomandăm să încerci unul dintre cele mai delicioase preparate ready-to-cook din oferta noastră: aripioarele de pui crocante ambalate pentru Edenia. Acestea au o crustă delicioasă și pot fi pregătite în doar 6 minute la tigaie și în aproximativ 25 de minute la cuptor, la 200 de grade. Aripioarele barbeque se servesc de asemenea cu garnitura ta favorită și cu sosul pe care îl preferi. 

     


    Aripioarele de pui...în cifre

     

    • Recordul pentru cele mai multe aripi de pui (mai exact 444) în doar 26 de minute îi aparține lui Patrick Beroletti. Pe locul al doilea s-a situat Molly Schuyler care a dat gata 363 de aripioare în 30 de minute.
    • Un american consumă în medie 90 de aripioare de pui pe an. 
    • O aripioară de pui conține circa 140 de calorii, iar acest număr nu include și caloriile sosurilor alături de care se servește aceasta de cele mai multe ori! 
    • Câte aripioare crocante cuprinde porția ideală pentru tine? Se pare că americanii preferă la o masă...o duzină!
    • Ziua Națională a Aripilor de Pui se sărbătorește de către americani pe 29 iulie, în fiecare an!

     

    un articol de Adrian Greavu

    Adauga comentariu

    Cod de securitate
      Nici un comentariu pana acum